به گزارش خبرنگار مهر، محمودرضا عراقی پیش از ظهر دوشنبه در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان همدان اظهار داشت: مسئله آب با توجه به پیچیدگی ها و ویژگی های خاص خود نیاز به مدیریت محلی دارد چرا که آب منطقه ای است و هر منطقه و استان با توجه به شرایط ویژه خود باید آب مورد نیاز خود را تامین کند، مگر در موارد اضطراری که آن هم فقط به آب شرب مربوط است و این موضوع در سطح ملی مطرح نخواهد بود.
وی با اشاره به خشکسالی های شدید در سال 1380 در همدان ادامه داد: این خشکسالی ها باعث شد که در زمینه مدیرت مصرف آب تجربه های بسیار گرانقدری را به دست آوریم و امسال اگر در استان با بحران و قطعی آب روبرو نشدیم به دلیل عدم وجود تنش و کمبود آب در این زمینه نبوده بلکه این امر با مدیریت های مطلوب در راستای تامین آب شرب و آب منطقه ای و روستایی و اتخاذ تدابیر لازم در این حوزه ها و برنامه ریزی های مداوم صورت گرفته است.
معاون عمرانی استاندار همدان با بیان اینکه هنوز در حوزه کشاورزی مدیریت مصرف خوبی صورت نگرفته است، عنوان کرد: در بخش کشاورزی بدون توجه به ظرفیت پایدار منابع آب، میزان تولید محصولات کشاورزی مورد انتظار به دلیل شرایط خاص کشور را شاهد هستیم که باید مدیریت و استراتژی خاصی در تولید محصولات کشاورزی برای کاهش میزان مصرف آب در این بخش صورت گیرد.
عراقی ادامه داد: اگر در برداشت آب از سفره های طبیعی و منابع آب زیرزمینی زیاده روی شود، قطعا تنش مربوط به مدیریت آب به بحران تبدیل خواهد شد و اکنون نیازمند دقت بیشتر در مصرف آب هستیم.
وی با اعلام اینکه مدیریت مصرف در بخش کشاورزی نیازمند اعتبارات و تسهیلات است، افزود: همه صرفه جویی ها احتیاج به اعتبار دارد و باید با دادن تسهیلات لازم و کافی به کشاورزان از آنها خواست تا همکاری لازم را در این راستا به عمل آورند و قطعا چنین برنامه هایی در طولانی مدت ما را به اهداف مدنظر خواهدرساند.
معاون عمرانی استاندار همدان عنوان کرد: آنچه اکنون در استان به آن نیاز داریم، تغییر نگرش ها است و باید به مدیریت نرم افزاری بهای بیشتری داده شود تا در بخش کشاورزی نیز به اهداف نهایی خود برسیم.
عراقی با اشاره به وضعیت چاه های غیر مجاز گفت: تمام حلقه چاه های غیر مجاز استان باید مسدود و همچنین جلوی اضافه برداشت ها گرفته و مشترکین پر مصرف نیز جریمه شوند و اگر به دنبال باقی ماندن و حفظ اراضی کشاورزی هستیم باید با کنترل کشاورزی و مسایل مربوط به آن به سوی توسعه پایدار حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه امنیت غذایی نیز باید پایدار باشد، ادامه داد: نباید به نام تنش در امنیت غذایی و مسایل و مشکلات در بخش کشاورزی و یا حوزه های دیگر، بهره برداری بیش از حد از آب صورت گیرد، بلکه می توان با تولید محصولات کم آب بر، استفاده از روش های آبیاری تحت فشار و تغییر الگوی کشت که البته نیاز به زمان، ترویج و گسترش آموزش ها و فرهنگسازی دارد، گام موثری در راستای مدیریت مصرف آب و تامین امنیت غذایی برداشت.
معاون عمرانی استاندار همدان با اعلام اینکه حرکت چرخه صنعت و اشتغال استان همه در گرو صرفه جویی است، گفت: از آنجایی که در دشت های ممنوعه یک قطره آب هم نمی توان اعتبارگذاری کرد، تنها راه فعالیت های صنعتی و استفاده از این دشت ها با صرفه جویی ممکن است و این به دلیل اهمیت ویژه و استراتژی بودن مصرف آب است.
عراقی همچنین با اشاره به آبیاری تحت فشار در استان اظهار داشت: با توجه به اینکه استان همدان رتبه اول تا سوم آبیاری تحت فشار کشور را به خود اختصاص داده و جایگاه مطلوبی در بهره گیری از روش های نوین آبیاری دارد، باید برنامه های استراتژی در زمینه آبیاری و بهینه سازی مصرف آب اتخاذ گردد.
وی با اشاره به موضوع گاز نیز گفت: انرژی گاز نیز از منابع ملی است و متعلق به همه مرم جامعه است و از آنجایی که این انرژی خدادادی نیز محدود است، نیاز به تبلیغات و اطلاع رسانی در زمینه استفاده درست و بهینه از این سوخت وجود دارد، چرا که با توجه به موقعیت استان، افزایش مصرف گاز موجب افت فشار و تنش در برخی شهرستان ها و حتی استان های مجاور خواهد شد.
معاون عمرانی استاندار همدان در خصوص برنامه بارور کردن ابرها برای افزایش بارندگی عنوان کرد: این موضوع حتی در بسیاری از کشورهای خارجی نیز تاکنون پاسخ مناسبی نداشته و مصداقی برای آن وجود ندارد.
عراقی ادامه داد: با شرایط موجود آب و هوایی در استان اگر مدیریت مصرف آب با استفاده از روش های نوین و تکنولوژی های روز به خوبی صورت گیرد مشکلات در این حوزه حل خواهد شد.
وی همچنین گفت: شهرداری و دیگر سازمان ها آمادگی لازم را برای مقابله با آب گرفتگی خیابان ها و جاده ها داشته باشند.
نظر شما