به گزارش مهر ، در اين شب شعر ابتدا وابسته فرهنگي ايران طي سخناني به تبيين موضوع صلح دوستي مردم ايران در قرون و اعصار گذشته و انعكاس آن در شعر فارسي به عنوان عالي ترين تجليگاه عاطفه ايراني پرداخت و با اشاره به بيت معروف سعدي درباره همدلي انسانها آن را نمونه اي گويا از انديشه و جهان بيني ايرانيان درباره انسان دانست.
وي افزود: اين اشعار امروز به عنوان عالي ترين مضامين نوع دوستي و صلح طلبي بر سردر سازمان ملل نقش بسته است و رسالت فرهنگي قومي كهن با ديرينه اي به درازاي تاريخ را به نمايش گذاشته است.
عليرضا هنربخش با تاكيد بر تاثير عمق عرفان اسلامي در روح و انديشه ايراني و تجلي آن در اشعار عارفانه بزرگاني همچون عطار ، سنايي ، نظامي ، حافظ و بويژه مولوي به تشريح جايگاه والاي انسان در انديشه عرفاني مولوي پرداخت و گفت: دامنه اين نگرش ملكوتي در نظم پارسي نه تنها انسان بلكه حيوانات و نباتات را نيز فرا گرفته است.
در بخشي از برنامه يكي ازنويسندگان بومي آن كشور ، به تشريح موفقيت شعر و ادب در زبان فارسي و معرفي فردوسي و شاهنامه و قضيه حكيم توس با محمود غزنوي پرداخت و بخش هاي كوتاهي از مثنوي مولانا را براي حاضرين به زبان امهري بازگو كرد كه بسيار مورد توجه مدعوين قرار گرفت.
سپس شانزده تن از سرايندگان كه قبلا اشعار خود را به رايزني فرهنگي فرستاده بودند به قرائت اشعار خويش پرداختند.
از برنامه هاي جنبي اين مراسم ، برپايي نمايشگاه كوچكي از ديوان هاي موجود گلستان و بوستان سعدي ، رباعيات خيام ، پنج گنج نظامي ، ديوان حافظ ، ديوان جامي و نيز ديوان عرفاني حضرت امام خميني (ره) به زبان انگليسي و فارسي بود.
نظر شما