۱۸ مهر ۱۳۸۴، ۸:۲۸

به بهانه هفته كاهش اثرات بلاياي طبيعي

هشدار! تهران اگر بلرزد 9 هزار كلاس درس فرو مي ريزد

هشدار! تهران اگر بلرزد 9 هزار كلاس درس فرو مي ريزد

خبرگزاري مهر - گروه اجتماعي: فاجعه غم بار زمين لرزه " بم" باعث شد جامعه تكاني بخورد و مسئولان و متوليان امر نسبت به مقاوم سازي ساختمانهاي فرسوده هوشيار و آگاه شوند اما امروز پس از گذشت 21 ماه از آن حادثه تلخ ، تهران همچنان در مقابل زلزله ناايمن است...

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، هميشه گفته ايم و همچنان مي گوييم : اگر ساختمانها از قدرت و استحكام كافي برخوردار باشند و اگر نظارت بر ساخت و ساز به طوري جدي از سوي متوليان امر و مسئولان وزارت مسكن و شهرسازي در دستور كار قرار بگيرد و اگر دولت ساز و كارهاي لازم براي تشويق بيش از پيش مردم به مقاوم سازي بناها را دنبال كند و اگر دهها " اگر" ديگر اجرايي شود، آن گاه مردم با آرامش بيشتري شب را سحر كنند...

ايران سرزمين حادثه خيز...

بنابر تحقيقات و مطالعات صورت گرفته و همچنين تجربيات شكل گرفته ، ايران به عنوان يكي از 10 كشور حادثه خيز دنيا محسوب مي شود كه همواره در طول سال توسط بلاياي طبيعي همچون زلزله و سيل تهديد مي شود .

به گزارش خبرنگار مهر ، به دنبال وقوع زلزله بم همه اركان نظام و دولت در جهت راهكارهايي براي كاهش عمق اين فاجعه بودند و همواره در لابه لاي صحبت هاي خود به واژه " پيشگيري " استناد كرده و " مقاوم سازي " را بهترين راهكار براي عدم تكرار چنين حوداث تلخي مي پنداشتند...

اما، امروز بيش از 21 ماه از زمين لرزه بم (5/10/82) مي گذرد و هيچ اتفاق مثبت و قابل لمسي در خصوص مقاوم سازي ساختمانهاي فرسوده و قديمي كشور كه تعدادشان هم كم نيست ، رخ نداده است . اين موضوع نشان از اين واقعيت دارد كه تمام برنامه ها و دستورالعمل ها فقط كاغذهاي سفيد را سياه مي كنند و ديگر هيچ !

استحكام ساختمانهاي تهران صفر است!

به گفته رييس كميته ايمن سازي ابنيه شوراي شهر، نظارت بر ساخت و سازها در شهر تهران در حد صفر است !

دكتر حمزه شكيب معتقد است : اغلب ساختمان هايي كه امروز احداث مي شوند در مقابل زلزله مقاومت لازم را ندارند و اگر زمين لرزه اي در پايتخت رخ دهد، فاجعه ناگواري رقم خواهد خورد .

مسئولان در نگاهي خوشبينانه ، بيش از 50 درصد ساختمانهاي تهران را فرسوده و خطرآفرين دانسته كه مي بايست هرچه زودتر يك اقدام اساسي در جهت مقاوم سازي آنها صورت گيرد .

كارشناسان و اساتيد علوم زمين شناسي و ساختمان سازي ، عنوان مي دارند كه بودجه هاي زيادي در شهر تهران براي ساخت و سازهاي جديد صرف مي شود اما با توجه به نبود كنترل و نظارت دقيق، اين قبيل ساختمانها هيچ تفاوتي با بناهاي فرسوده ندارد .

گفته مي شود ، در صورتي كه زلزله اي با شدت كمتر از 6 ريشتر در تهران بيايد ، تمام ساختمانهاي قديمي و فرسوده كه اغلب در مناطق پرجمعيت جنوب شهر قرار دارند ، تخريب و نابود خواهند شد .

البته اين وضعيت زماني ناگوارتر خواهد بود كه فرض بگيريم ، زلزله اي با شدت 7 ريشتر( احتمال آن غير ممكن نيست ) در تهران داشه باشيم و آن گاه ساختمانهاي جديدالاحداث كه در موقع ساخت هيچ گونه نظارت اساسي و علمي بر روي آنها صورت نگرفته نيز، نابود و ويران خواهند شد .

9 هزار كلاس درس خطرآفرين...        

مسئولان وزارت آموزش و پرورش ، تعداد كلاسهاي درس قديمي و فرسوده شهر تهران را حدود 9 هزار كلاس اعلام كرده اند كه در زمره ساختمان هاي خطرآفرين قرار دارند .

البته اين وضعيت زماني بغرنج تر و نگران كننده تر مي شود كه بدانيم فقط مدارسي كه 7 سال قدمت ساخت دارند، در برابر زلزله مقاوم هستند و به اين ترتيب 75 درصد مدارس استان تهران فرسوده و نا ايمن است .

به گزارش خبرنگار مهر ، در شرايط كنوني بيش از 130 مدرسه در سطح شهرستانهاي استان تهران بيش از 40 سال قدمت دارند كه اين مساله ، وضعيت را دشوارتر از آنچه هست ، نشان مي دهد...

اگر فرض بگيريم در هر يك از كلاس هاي درس فقط بين 20 تا 25 دانش آموز حاضر باشند كه قطع به يقين تراكم جمعيت دانش آموزي در تهران بيشتر از اين اعداد است ، مي توان تصور كرد چه فاجعه اي در انتظار دانش آموزان است!

از تخصيص اعتبار خبري نيست... 

در حال حاضر 70 هزار كلاس درس خطر آفرين و فرسوده در كشور وجود دارد كه بازسازي آنها نيازمند 2828 ميليارد تومان اعتبار است .

بر همين اساس در آخرين روزهاي دولت هشتم ، لايحه اي تنظيم و تصويب شد كه بر اساس با برداشت 4 ميليارد دلار اعتبار از محل صندوق ذخيره ارزي طي مدت برنامه چهارم توسعه ، تمامي مدارس خطرآفرين مقاوم سازي و نوسازي شوند .

به رغم اينكه لايحه مذكور بر اساس پيشنهاد كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس تهيه شده اما هنوز اين لايحه در بلاتكليفي به سر مي برد و در مقابل زمان به سرعت در حال طي شدن است و هر لحظه امكان دارد سقف يكي از 70 هزار كلاس درس خطرآفرين بر سر دانش آموزان خراب شود و آن گاه ...

کد خبر 239365

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha