به گزارش خبرنگار مهر، برگزاری کارگاه های آموزشی یکی از برنامه های جانبی نهمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان بود که در این دوره کارگاه آموزشی ایده و طرح در تئاتر خیابانی توسط حمیدرضا نعیمی در دومین روز از جشنواره، کارگاه آموزشی نمایش خلاق، آشنایی با اریگامی و کاربرد آن در نمایش توسط آذر مبارکی روز 28 مهرماه برگزار شد.
کارگاه آموزشی با عنوان تجسم بدن در بازیگری که قرار بود توسط کاترین ون بوردن از کشور هلند و مدرس بین المللی کمدی دلارته زمان امروز سه شنبه در سالن مجتمع فرهنگی هنری مریوان برگزار شود با حضور آنا دی بوئر دستیار وبه گفته خودش دست راست کاترین ون بوردن برگزار شد.
در کلاس آموزشی تجسم بدن در بازیگری که دو سال به طول انجامید خانم دی بوئر علت عدم حضور کاترین ون بوردن را همزمانی این کلاس با کلاس آموزشی دیگری در تهران ذکر کرد وحدود چند دقیقه ای را به معرفی گروه بین المللی هتل کارج که شرکت کمدی دلارته تخصصی دارد،اختصاص داد.
وی ایده تشکیل این هتل را اینگونه توضیح داد که اگر دنیا را مثل هتلی فرض کنیم این شرکت مهمانسرایی برای تمامی هنرمندان دنیا است و نخستین اتاق این هتل را در فلسطین بنا نهادیم و سپس در هند.
سپس از تاخیریک ساعتی که در برگزاری این کارگاه روی داد از حضار عذرخواهی کرد اگرچه برگزاری جلسات و کارگاه های این چنینی در کشور ما اگر با تاخیر نباشد همه متعجب می شوند و این اتفاق تازه و جدیدی نبوده و نیست و گویا نخواهد بود.
دی بوئر رو به حاضرین در جلسه کرد و گفت چه کسانی در این جمع بازیگر هستند دست هایشان را بالا ببرند چراکه در ادامه مباحث با آنها کار خواهم داشت لذا آماده باشند.
وی سپس به تاریخچه و توضیحاتی در مورد کمدی دلارته پرداخت و اظهارداشت: کمدی دلارته در قرن 16 تاسیس شد و برخلاف تفکر عده ای که کمدی را کارو برنامه ای خنده دار می دانند ولی کمدی دلارته به معنای تئاتر و بازگویی تئاتر است.
وی با بیان اینکه آرته در کمدی دلارته به معنای هنر نیست بلکه به معنای صنعت است، ادامه داد: کمدی دلارته در گذشته تئاتر ایستایی بود ولی در مدرن سعی شده این حالت را نداشته و پویا باشد.
دی بوئر بیان کرد: در کمدی دلارته چندین ماسک وجود دارد که هر کدام مربوط به شخصیت هایی است که یکی از این ماسک ها مربوط به کسی است که سعی می کند وانمود کند که همه چیز هست ولی در واقعیت هیچ چیز نیست.
که در این هنگام یکی از هنرمندان حاضر در جلسه گفت به فردی با چنین شخصیتی در ایران پهلوان پنبه می گویند که پس از ترجمه این جمله برای او تایید کرد و گفت درست است منظورم چنین فردی است.
وی در ادامه با بیان اینکه بین کمدی دلارته و تئاتر سنتی ایران شباهت هایی وجود دارد، افزود: یکی از ماسک ها که سیاه رنگ است و در ایران نیز افرادی هستند صورت های خود را سیاه وبرنامه اجرا می کنند به نام مبارک دقیقا چنین شخصیتی دارد .
دی بوئر به بیان توضیحاتی در خصوص سایر ماسک ها هم پرداخت و سپس از حاضرین خواست که 10 تا 15 نفر از آنها به روی سن بیایند، که به دلیل علاقمند بودن افراد حاضر درجلسه بیش از این تعداد به روی سن رفتند.
سپس ژست های بدنی مختلف را به آنها به صورت عملی آموزش داد و این امر موجب نشاط و انگیزه فراوانی در حاضرین شد.
این کارگاه آموزشی حاشیه هایی هم دربرداشت و از جمله انگلیسی صحبت کردن از سوی هنرمندانی که آشنایی کامل با این زبان را داشتند و اعتراض سایر افراد شرکت کننده در این کارگاه و تذکر عوامل اجرایی به این افراد مبنی براینکه حتما با زبان فارسی سوالات و مباحث خود را مطرح کنید که دیگران هم متوجه شوند.
شلوغی و زنگ خوردن گوشی های موبایل و آمد ورفت های پی درپی هم بی نظمی هایی را ایجاد کرده بود که توسط دی بوئر چندین بار در این مورد تذکر داد و خواستار برقراری سکوت شد.
نظر شما