به گزارش خبرنگار مهر، علي زرافشان ظهر چهارشنبه در مراسم افتتاح گردهمايي تخصصي دبيرخانه كشوري جشنواره نوجوان خوارزمي كه در دبيرستان معارف برگزار شد، آموزش و پرورش را به عنوان یکی از ارکان اصلی تحقق اهداف سند چشمانداز دانست و اظهار كرد: دانش آموزاني كه در اين جشنواره شركت مي كنند داراي ويژگي پژوهش محوري هستند كه در همين راستا این جشنواره توانسته خلاء موجود در بحث پژوهش و نوآوری دانش آموزان مقطع متوسطه اول را پر کند و خوشحالیم که امروز جشنواره خوارزمی در کشور به جایگاه مطلوبی رسیده و باعث رشد فضای علمی و پژوهشی در آموزش و پرورش شده است.
زرافشان افزود: خوشبختانه امروز هر آنچه را برای توسعه آینده ایران متصور هستیم در مدارس وجود دارد و مدرسه های ما کانون تحقق آرزوهای آینده ما هستند. چنانچه بخواهيم به پیشرفت هایی که برای کشور در نظر داریم دست پیدا کنیم باید مدارس مان را متناسب با آینده تشکیل دهیم.
وی با اشاره به این که امروز باتوجه به پیشرفت تکنولوژی شرایط جدیدی در فضاهای آموزشی در حال رقم خوردن است و این شرایط روز به روز هم پیچیده تر می شود عنوان كرد: آنچه که پیش بینی می شود این است که در آینده ای نه چندان دور مدارس به شکل فیزیکی امروز وجود نداشته باشند و کتابی از پیش تعیین شده برای دانش آموز تهیه نشود، معلم و روش آموزش هم توسط خود یادگیرنده انتخاب شوند.
زرافشان ادامه داد: اگر به دنبال پویایی بیشتر دانش آموزان مان هستیم باید در فضاهای آموزشی که ایجاد می کنیم ساحت های مختلف وجودی دانش آموزان را مدنظر قرار دهیم ولی متاسفانه امروز فضاهای آموزشی ما دانش آموز را به سمت یادگیری صرف سوق می دهد.
وي در ارتباط با نحوه برگزاري جشنواره نوجوان خوارزمي در کشور اظهار كرد: اين جشنواره در سال تحصیلی 94-93 در چهار رشته پژوهش، فعالیت های آزمایشگاهی، دست سازه ها، زبان وادبیات فارسی ( احساس واژه ها) و همچنین نمایشگاه آثار علمی، آموزشی (مبتنی بر خلاقیت) و در چهار سطح آموزشگاهی، منطقه ای، استانی و کشوری با حضور دانش آموزان دوره اول متوسطه سراسر کشور برگزار خواهد شد.
آموزش و پرورش یک نهاد اجتماعی ست که کارکردهای آشکار و پنهانی دارد
مدير كل آموزش و پرورش خراسان رضوي در ارتباط با نقش آموزش و پرورش در نظام آموزشي استان گفت: آموزش و پرورش یک نهاد اجتماعی ست که کارکردهای آشکار و پنهانی دارد اما کارکردهای افزایش دانش ،دانستنی ها و مهارت های عملی و پرورش خلاق ، نوآورانه ، نقادانه و انتقادی در بین این کارکردها برجستگی و اهمیت بیشتری دارند.
وي در ارتباط با نحوه برگزاري جشنواره نوجوان خوارزمي در کشور اظهار كرد: اين جشنواره در سال تحصیلی 94-93 در چهار رشته پژوهش، فعالیت های آزمایشگاهی، دست سازه ها، زبان وادبیات فارسی ( احساس واژه ها) و همچنین نمایشگاه آثار علمی، آموزشی (مبتنی بر خلاقیت) و در چهار سطح آموزشگاهی، منطقه ای، استانی و کشوری با حضور دانش آموزان دوره اول متوسطه سراسر کشور برگزار خواهد شد.
حسيني افزود: امروز در دولت تدبیر و امید و پس از تدوین سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در مسیر ارتقاء کیفیت گام برداشته ولی در این میان همه بر این موضوع واقفیم که برای دستیابی به این هدف موانعی نیز وجود دارد.
وي از برگزاري اولین دبیرخانه کشوری در مشهد خبر داد و گفت: به دلیل اینکه این طرح چندین سال است که در استان خراسان رضوی برگزار مي شود به عنوان طرح ابتکاری خراسان رضوی از طرف وزارت پذیرفته شد و این استان اولین دبیرخانه کشوری را در مشهد برگزار خواهد کرد. همچنين برترین های استان های سراسر کشور در مرحله پایانی که در تابستان 94 به میزبانی استان خراسان رضوی در مشهد برگزار خواهد شد به رقابت خواهند پرداخت.
حسینی دستاورد مهم این جشنواره را تشویق دانش آموزان به پژوهش و نوآوری دانست و اضافه كرد: باید به شکلی عمل کنیم که دانش آموزان در فرآیندهای آموزشی و پرورشی بالنده شوند.
سیاست هاي كلي آموزش و پرورش توسعه مشارکت ها و آزادسازی توانایی های بالقوه درونی است
رئیس دبیرخانه کشوری جشنواره نوجوان خوارزمی کشور از اقدامات و برنامه های پیش رو در زمینه توزیع و بهره گیری مطلوب تر از منابع انسانی ، نظام توانمندسازی و همچنین اجرای نظام رتبه بندی معلمان به عنوان راهکارهای مطلوبی که برای مرتفع کردن این چالش ها در دستور کار قرار گرفته خبر داد و ادامه داد: امروز در درون وزارت آموزش و پرورش دو سیاست توسعه مشارکت ها و همچنین آزادسازی توانایی های بالقوه درونی آموزش و پرورش موردتوجه قرار گرفته و در کنار این باتوجه به این که نظام آموزش و پرورش نظامی متصلب و تمرکزگراست هرزمان که بتوانیم تمرکززدایی را به شکل مطلوبی انجام دهیم قطعا موفق خواهیم بود.
حسینی با اشاره به اجرای آزمایشی طرح 100 مدرسه 100 دبیرخانه در شهرستان نیشابور اجرای این طرح را در راستای توسعه ارتباطات برون سازمانی آموزش و پرورش با سایر دستگاه ها و نهادهای استان خواند و افزود :با اجرای طرح هایی از این دست می توانیم در راستای دستیابی به اهدافمان عملکرد موفق تری داشته باشیم.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در ارتباط با اهميت برگزاري جشنواره نوجوان خوارزمی گفت: امروز باید به گونه اي عمل کنیم که دانش آموزان در فرآیندهای آموزشی و پرورشی بالنده شوند. متاسفانه عواملي چون کنکوریزه و تستیزه شدن دانش آموزان و نتیجه گرایی که در مقابل فرآیندگرایی قرار گرفته باعث بوجود آمدن آسيب هايي در آموزش و پرورش شده است و نکته مطلوب در برگزاری جشنواره نوجوان خوارزمی این است که این حرکت علمی دانش آموزان را برای پرداختن به تحقیق، پژوهش و نوآوری تشویق و ترغیب می کند و آن ها را به تفکر وا می دارد .
گفتنی است در ابتدای این مراسم رمضان نیری معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در این دبیرخانه گوشه ای از فعالیت های جشنواره نوجوان خوارزمی را تشریح کرد.
نظر شما