علي اكبر حنيفي عضو هيئت نظارت بر مسابقات بين المللي حفظ، قرائت و تفسير قرآن كريم در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" بر اهميت و شكوفايي مسابقات بين المللي قرآن تأكيد كرد و افزود: اگر چه برگزاري اين مسابقات بسيار مؤثر است اما اعتقاد دارم لازم است روشهاي برگزاري مسابقات بطور اخص در حوزه حفظ و تفسير، اصلاح شود .
وي در ادامه به روش مسابقه تفسير اشاره كرد و افزود: اين مسابقه بصورت يك ديالوگ و گفتگو انجام مي شود و ممكن است ناظران بهره اي از آن نبرند و متوجه اين گفتگو ها نشوند . انجام اين مسابقات به نوبه خود گام خوبي است اما براي ايجاد انگيزه بيشتر لازم است كه در طرح مسابقات روشهاي جديدي اعمال شود .
حنيفي در مورد اهداف برگزاري مسابقات تفسير گفت: هدف از طرح تفسير در مسابقات بين المللي قرآن كريم مفهومي كردن قرآن است و براي مثال مي توان داستانهاي قرآني را مورد بررسي قرار داد و ريشه هاي احكامي را كه در قرآن وجود دارد، مطرح كرد .
وي درادامه افزود: سئوالات فوق تخصصي نمي تواند براي مردم مفيد واقع شود لازم است سئوالات ساده باشد و علاوه بر قرائت آيات، معاني هم بازگو شوند تا مخاطبان از اين سئوالات بسوي درك مفاهيم و معارف قرآني سوق داده شوند .
عضو هيئت نظارت بر مسابقات بين المللي حفظ، قرائت و تفسير قرآن كريم گفت: هدف همواره استفاده مردم از معارف قرآني است لذا همه فعاليتهايي كه در زمينه قرآن صورت مي گيرد مشروط بر آنكه اهداف خوب و دقيقي داشته باشد و نياز مخاطب را تأمين كند، مفيد و مؤثر نيز خواهد بود اما لازم است كه پس از اجراي اين برنامه ها از مخاطبان نظرخواهي شود تا اگر استقبال خوبي از سوي مخاطبان صورت نگرفته بود نقاط ضعف برنامه ها شناسايي شود و در نهايت يك ارزيابي كلي در اين زمينه صورت گيرد.
نظر شما