۱۹ مهر ۱۳۸۴، ۲۰:۴۶

اطلاعات، شاهرگ جامعه اطلاعاتي است // انسان به كمك انديشه علمي جهان را دگرگون مي كند

اطلاعات، شاهرگ جامعه اطلاعاتي است // انسان به كمك انديشه علمي جهان را دگرگون مي كند

مدير عامل مركز تحقيقات و فناوري اطلاعات عصر نوين جهاني گفت : براي تحقق جامعه غني اطلاعاتي و به دنبال آن جامعه مقتدر در عرصه جهاني نيازمند يك سيستم مديريت فناوري اطلاعات مقتدر هستيم.

مهندس سعيد شاهدي پور در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" با بيان اين مطلب افزود: همانطور كه خون مهمترين عنصر حيات انسان است، اطلاعات نيز خون جامعه اطلاعاتي محسوب مي شود چون در جهان هستي همه چيز در حال تغيير و تحول است. لذا اطلاعات كهنه نيز بايد مرتب جديد شوند، شتاب افزايش اطلاعات در جامعه اطلاعاتي، شتابي تند شونده است كه توقف و كندي در آن راه ندارد زيرا در غير اين صورت جامعه از حركت ايستاده و خواهد مرد.

وي افزود: اطلاعات يا دانش بشري با چنان سرعتي افزايش مي يابد كه به آن "عصر انفجار اطلاعات" مي گويند به عبارت دقيق تر اگر بخواهيم از دستاوردهاي فناوري اطلاعات نتيجه گيري فلسفي كنيم به جرات مي توانيم بگوييم كه عرصه زندگي آوردگاه مبارزه نو و كهنه است و سرانجام  نو، كهنه را به زباله دان تاريخ خواهد ريخت.

مدير عامل مركز تحقيقات و فناوري اطلاعات عصر نوين جهاني اضافه كرد: در جامعه اطلاعاتي سبك زندگي به تدريج دگرگون شده و تمامي امور تغييراتي اساسي مي كند. جامعه اطلاعاتي از اين نقطه حركت مي كند كه انسان به كمك انديشه علمي مي تواند جهان را شناخته و دگرگون كند و همانطور كه گفته شد اين شناخت و دگرگوني هر دم وسيع تر و سريع تر مي شود چون فناوري اطلاعات همه را به هم نزديك مي كند. در اين زمان براي دستيابي به جامعه غني اطلاعاتي نياز به يك سيستم مديريت فناوري اطلاعات مقتدر غيرقابل اجتناب است.

مهندس سعيد شاهدي پور يادآور شد: پياده سازي، توسعه و نگهداري سيستم هاي مديريت فناوري اطلاعات به عنوان يكي از مهمترين فرآيندهاي كاري در مديريت اطلاعات در عصر حاضر مطرح است و از اين رو مديران اركان يك جامعه با چالش هاي جديدي مواجه هستند. اين چالش ها در سه حوزه سازماني، مديريتي و تكنولوژيكي قابل بررسي تلفيق و نتيجه گيري است.

وي اضافه كرد: امروزه سيستم هاي مديريت فناوري اطلاعات با توجه به كارايي و عملكردي كه دارند به عنوان بخشي جدانشدني از جامعه معرفي مي شوند. اهميت بهره گيري از سيستم هاي مديريت فناوري اطلاعات به خصوص در سازمان ها و بنگاه هايي بيشتر جلوه مي كند كه ماهيت اقتصادي دارند و فعاليت آنها بر پايه كسب و كار است.

مدير عامل مركز تحقيقات و فناوري اطلاعات عصر نوين جهاني خاطرنشان كرد: سيستم با كارايي بالاي خود روابط و تعاملات درون و برون جامعه را استاندارد كرده و شيوه برخورد با مسائل و اتفاقات گوناگون در جامعه را پيش بيني كرده و در موقع لزوم ارايه راه حل مي كند. وجود اين راه حل هاي جامع و كامل در يك جامعه كه از ويژگي همه جانبه نگري و تعامل با ساختار و توانمندي جامعه برخوردار است نيروهاي مديريتي و عملياتي جامعه را در هنگام پياده سازي و يا انجام برنامه ها و كارها راهنمايي كرده و از بوجود آمدن نقايص احتمالي جلوگيري مي كند.

وي يادآور شد: علاوه بر اين در رويكرد درون جامعه به علت تفاوت سطح علمي و فرهنگي تقابل و عدم تعامل بين عناصر جامعه وجود دارد كه اين معضل باعث ايجاد خلل در روند مديريت جامعه مي شود وجود يك سيستم جامع قادر است پيش بيني لازم را براي رفع اين گونه مشكلات بكند در اين صورت مي توان گامي موثر به سوي جامعه مقتدر در عرصه جهاني برداشت.

کد خبر 240305

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha