۲۰ مهر ۱۳۸۴، ۸:۵۴

در گفت و گو با مهر

بيگي حبيب آبادي : نهادها فقط با نيت ايجاد انگيزه براي اهل قلم به حيطه ادبيات ديني وارد شوند

بيگي حبيب آبادي : نهادها فقط با نيت ايجاد انگيزه براي اهل قلم به حيطه ادبيات ديني وارد شوند

پرويز بيگي حبيب آبادي - شاعر و نويسنده ، گفت : من معتقدم كه ادبيات آييني به اين شكل ، هميشه در ادبيات ما حضوري جاري و ساري داشته و آنچه را كه مي شود يك حوزه و گسترده اي براي آن در نظر گرفت ، يكي ادبيات مولايي است منسوب به ساحت مقدس حضرت علي (ع) ، يكي ادبيات عاشورايي است و ديگري ادبيات انتظار .

 




اين شاعر و نويسنده درگفت وگو با خبرنگارفرهنگ و ادب مهر، با بيان اين مطلب افزود: اين سه حوزه ( ادبيات مولايي ، ادبيات عاشورايي وادبيات انتظار) درجاي جاي ادبيات ما ديده شده اند و اصلا گاه مي توان گفت اگر بنابرتحقيق باشد ، فصلي را به خود اختصاص داده اند ، به ويژه ادبيات مولايي كه از آغاز بوده ، ادبيات عاشورايي كه از دوره صفويه يك شكل فرازمند بيشتري را به خود مي گيرد و ادبيات انتظار كه اللاحق  در اين دو سه دهه اخير بسيار حضور جدي داشته است.

پرويز بيگي حبيب آبادي خاطرنشان ساخت : اما ادبيات رمضان ، اصولا ما درجاي جاي ادبيات خودمان حضور رمضان را هم داريم و گسترده نيز مي باشد اما آن چه كه يك طيف مشخص و خاصي را به خود اختصاص مي دهد به اين شكل نيست يعني نگاه شاعران به رمضان بيشتر نگاهي بوده كه در همان زمان و فصل خودش اتفاق افتاده اما در عاشورا اين طور نيست و در همه فصول اتفاق افتاده است .

 ادبيات آييني ما يك نوع ادبيات اخلاقي و نفس اماره را نكوهش مي كند و انسان را به سمت زلالي ها مي برد

وي در ادامه يادآور شد : ادبيات آييني ما يك نوع ادبيات اخلاقي و نفس اماره را نكوهش مي كند و انسان را به سمت زلالي ها مي برد و درحقيقت مقابله حق با باطل، روشني با ظلمت و تاريكي است و چراغي است كه فراراه انسانها آويخته مي شود، در رمضان هم همين اتفاق مي افتد و جالب اين است كه باز بخشي از ادبيات رمضان متعلق به حضرت علي (ع) است و طبيعي است كه در تمامي آثاري (نثر - شعر) مي بينيم رمضان هم جايگاه ويژه خود را دارد و اين بر مي گردد به تعلق خاطر فراوان مردم ما نسبت به مذهب و اين كه عقايدشان ريشه در مسائل مذهبي دارد.

اين نويسنده و شاعربه مهرگفت : ادبيات معرفتي در اين دو سه دهه به خوبي پرداخته شده و مشكلي براي چاپ و انتشار آن نمي بينيم. همه جا از طرف مردم و مخاطبان از اين گونه آثار استقبال مي شود. ما تحقيقات بسيار خوبي هم در اين طيف و حوزه داشته ايم كه آثار بسيار ارزشمندي هم به جامعه مخاطبان ارائه كرده است.

پرويز بيگي حبيب آبادي تصريح كرد :  ورود نهاد و سازمان دولتي به حيطه ادبيات ديني و آئيني ، اگر باعث ايجاد انگيزه در ذهن و زبان شاعران شود ،  يك حركت مثبت است و آنجا كه به سفارش بيانجامد ممكن است مقداري به اصل و ماهيت شعر لطمه بزند، البته شاعراني كه نگاه هوشمندانه اي به اطراف خودشان دارند، سعي مي كنند كه از اين فرصت ها استفاده بهتري بكنند يعني هيچ موقع به سمت تصنعي بودن در كار نروند و هميشه آن حس جوششي را خودشان زنده كنند.

گرد آورنده سه جلدي " حماسه هاي هميشه " با موضوع شعر دفاع مقدس خاطرنشان ساخت : آثار ارزشمندي ازدوره هاي گذشته تاكنون - نظم و نثر- داشته ايم كه تا به اكنون هم باقي مانده است ، بسياري ازآنها ازتاثير پذيري ازحوزه هاي دولتي و حكومتي و كارسفارشي مصون نمانده ، اما نويسنده و شاعربا نگاه هوشمندانه خود توانسته است اثري بيافريند كه ماندگارشود وآن اثرتاثير پذيري ازحالات جوششي و آن گداخته هاي دروني آن باشد و تحت تاثيرمستقيم يك حكومت يا سازمان قرار نگرفته است .

وي در پايان گفت وگو با مهر تصريح كرد : درحقيقت نويسنده و شاعرازاين فرصت استفاده كرده و اثرخود را براي هميشه در تاريخ ثبت كرده است. پس اين مساله به نگاه شاعران و نويسندگان بر مي گردد ، به نظر من هنرمند اگر هوشمندانه برخورد كند آسيب پذيري در اين زمينه نخواهد بود .

کد خبر 240342

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha