۲۰ مهر ۱۳۸۴، ۱۱:۰۰

معاون وزير امور خارجه در نامه اي به وزير اقتصاد نوشت:

راه آهن سنگان-هرات بودجه مي خواهد

معاون آسيا، اقيانوسيه و مشترك المنافع وزارت امور خارجه در نامه اي به وزير امور اقتصادي و دارايي با اشاره به نياز فوري بودجه براي نهايي شدن ساخت راه آهن سنگان-هرات نوشت: در سرمايه گذاري طرفين در اين طرح ابهام وجود دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري"مهر"، مهدي صفري در اين نامه به وزير امور اقتصادي و دارايي آورده است: طرح ساخت راه آهن سنگان-هرات به عنوان راهبردي ترين طرح ايران در بازسازي افغانستان از سال 1381 در ستاد مشترك بازسازي افغانستان مورد توجه قرار گرفته و پيرامون آن جلسات متعدد برگزار ومورد تاييد همه اعضاي ستاد بوده و حتي در مقطعي براي آن بودجه در نظر گرفته شده است.

وي در اين نامه تصريح كرده است: اين طرح كه مطالعات اوليه آن بيش از 30 سال پيش توسط فرانسوي ها انجام شده زمينه ساز تجارت در حوزه هاي مهم همچون سوخت و معدن بين ايران و افغانستان است. همچنين در رقابت شبكه هاي ترانزيتي حمل ونقل عامل مهمي براي ارتقاي جايگاه راههاي كشورمان به شمار مي رود.

معاون آسيا، اقيانوسيه و مشترك المنافع وزارت امور خارجه با اعلام اين كه طرح راه آهن سنگان-هرات توسعه مناطق غربي افغانستان كه همجوار با ايران است را در پي خواهد داشت، خاطرنشان كرده است: مطالعات تكميلي اين راه طي سال هاي گذشته انجام و حتي ايستگاه هرات خط آهن جانمايي شده است.

صفري در اين نامه به اطلاع وزير امور اقتصادي و دارايي رسانده است كه با وجود مزايايي اين طرح، به دلايل مختلفي از جمله ابهام در مورد نحوه سرمايه گذاري طرفين و اختلاف سليقه و اعمال نظر برخي از مديران افغاني يادداشت تفاهم و توافقنامه  ساخت اين راه نهايي نشده است.

وي در اين نامه يادرآورشده است: اين درحالي است ، در جريان ديدار روساي جمهور دو كشور در دوغارون در بهمن ماه 1383، در سند كميسيون مشترك همكاري هاي اقتصادي در اسفند ماه 1383 و در سفر معاون كل آن وزارت به افغانستان در مورد كليات اين طرح توافق به عمل آمده است.

به گزارش مهر، معاون آسيا، اقيانوسيه و مشترك المنافع وزارت امور خارجه در اين نامه از موافقت ضمني حامد كرزاي با آغاز طرح ساخت راه آهن سنگان-هرات خبر داده و اعلام كرده است: با توجه به اين كه متن سند ساخت راه آهن سنگان-هرات در آستانه  امضا قرار گرفته است، لذا پيشنهاد مي شود مبلغ 30 ميليارد ريال از محل بودجه سال 1384 جهت برگزاري مناقصه و پرداخت پيش قسط و تجهيز كارگاه اختصاص يابد.

همچنين مبلغ 150 ميليارد ريال از محل بودجه سال 1385 ستاد مشاركت در بازسازي افغانستان به منظور ادامه كار در اين طرح بايد اختصاص يابد.

وي در اين نامه خاطرنشان كرده است: باتوجه به اين كه بودجه ستاد مشاركت در بازسازي افغانستان در سال 1385 به پايان مي رسد ضرورت دارد منبع تامين اعتبار مورد نياز بعد از سال 1385 نيز از هم اكنون تعيين گردد تا عمليات اجرايي طرح با وقفه مواجه نشود.

 

کد خبر 240400

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha