۲۱ مهر ۱۳۹۲، ۱۶:۲۰

تهران در مقابل زلزله آسیب پذیر تر شده است

عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه از دوره 150 ساله بروز زلزله در تهران، 30 سال گذشته است، گفت: اگرچه طبق برنامه پنجم وزارت راه و شهرسازی سالانه موظف به نوسازی شش هزار و 500 هکتار بافت فرسوده شهرها است، اما تاکنون نه تنها این آمار تحقق نیافته بلکه شاخص‌های ایمنی در روند ساخت و سازها اعمال نشده است.

سید احسن علوی تبعات سهل انگاری دستگاه‌های مختلف در کم توجهی به نوسازی بافت‌های فرسوده را متوجه همه جامعه خواند وافزود: بسیاری از بناهای شهری به ویژه در بخش درمان نیاز به رسیدگی هر چه سریعتر برای نوسازی دارند در حالیکه به نظر می‌رسد مقاوم سازی و نوسازی اماکن عمومی از نگاه مسوولان مغفول مانده و هر لحظه بر خطرات احتمالی آن افزوده می شود.

نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی، بسیاری از بناهای بیمارستانی را فاقد شاخص‌های ایمن در برابر زلزله خواند و ادامه داد: زمانیکه ساختمان یک بیمارستان از نظر ایمنی و ظاهر دچار فرسودگی است، هم جان بیماران را به خطر می اندازد و هم در روند بهبود وی موثر است، پس ضرورت نوسازی این اماکن باید در اولویت نخست برنامه ریزی بخش درمان قرار بگیرد.

نماینده مردم شهرستان‌های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس نهم با بیان اینکه بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه، وزارت راه و شهرسازى موظف است هرسال 10 درصد معادل شش هزار و 500 هکتار از بافت فرسوده شهرها را نوسازی کند، گفت: با توجه به این قانون، سالانه حدود 400 هزار واحد مسکونی نوسازی شده باید به بهره برداری برسد اما تاکنون نه تنها این آمار تحقق نیافته بلکه هنوز شاخص‌های ایمنی در خصوص نوسازی بافت‌های فرسوده شهری نیز رعایت نشده است.

وی علاوه بر وزارت راه، شهرداری را دیگر ارگان مسوول در بحث نوسازی بافت‌های فرسوده معرفی کرد وافزود: به نظر می‌رسد مقاوم و نوسازی در کلانشهرها به ویژه شهر تهران هنوز پیشرفت چشمگیری نداشته درحالیکه بر اساس نص صریح قانون این دو ارگان، مسوول مستقیم ایمن‌سازی بناهای فرسوده شهری هستند.

علوی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی نیز در کنار دو ارگان وزارت راه وشهرسازی و شهرداری ملزم به ارایه تسهیلات بانکی و بکارگیری سیاست‌های تشویقی در بحث نوسازی است، گفت: اما آمارها حاکی از آن است تسهیلات بانکی نیز به میزان کافی ارایه نشده و شهروندان نمی‌توانند با استفاده از این فرصت‌های مالی، مقاوم سازی و نوسازی بنای فرسوده شان را در اولویت نخست زندگی قرار دهند.

عضو کمیسیون عمران در مجلس نهم، گفت: اگر اقدامات کافی و لازم در زمینه نوسازی بافت‌های فرسوده در زمان مقتضی صورت نگیرد، شهروندان کلانشهرها به ویژه پایتخت نشینان هر لحظه در معرض خطر مرگ قرار دارند و با گذشت هر سال و شدت گرفتن فرسودگی ساختمان ها، شاخص‌های ایمنی سیر نزولی به خود می گیرند.

وی تصریح کرد: در ادوار گذشته بارها شاهد وقوع زلزله‌های مرگ‌آفرین همچون بم، رودبار و آذربایجان شرقی بوده ایم، زلزله هایی که به واسطه فرسودگی بناها بر شدت آمارهای مرگ و میرشان افزوده شده است.

وی با بیان اینکه ایران کشوری زلزله خیز است، یادآور شد: مسوولان باید اهمیت این موضوع را درک کنند و برای کاهش خطرات ناشی از این پدیده طبیعی تلاش کنند این مهم نیز تنها با مقاوم سازی و نوسازی بناها تحقق می‌یابد.

کد خبر 2404035

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha