تابناک: در پی توافقات صورت گرفته میان مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بانک مرکزی، از فردا رسما شیوه تامین ارز مورد نیاز واردات دارو و مواد اولیه دارویی تغییر کرده و واگذاری ارز به وارد کنندگان به برخی شعبات برگزیده هفت بانک داخلی واگذار خواهد شد.
ناصر ریاحی، رییس اتحادیه واردکنندگان دارو در این باره گفت: پس از توافقات صورت گرفته میان مسئولان، بانک مرکزی در بخشنامهای به هفت بانک داخلی، ایشان را موظف کرد تا مبلغ یک میلیارد دلار ارز اختصاص یافته به واردات دارو و مواد اولیه مورد نیاز داروسازان را از طریق شعبات تعیین شده این بانکها در اختیار وارد کنندگان قرار دهند تا از این پس، تامین ارز مورد نیاز بدون مراجعه به مرکز مبادلات ارزی صورت گرفته و روند واردات با وقفه مواجه نشود.
وی در تشریح این روند گفت: از این پس وارد کنندگان این اقلام، پس از تایید وزارت بهداشت و ثبت سفارش، به شعبات تعیین شده بانکهای عامل مراجعه خواهند کرد و پس از پرداخت ده درصد بهای اقلام وارداتی، بانک عامل موظف است گشایش اعتبار نموده و صددرصد بهای محموله را به فروشنده خارجی پرداخت نماید. در ادامه پس از آنکه داروها و مواد خریداری شده وارد کشور شد، کار نرخگذاری دارو در کمیسیون مربوطه در سازمان غذا و دارو صورت خواهد گرفت و وارد کننده موظف است برای ترخیص، 50 درصد دیگر بها را به بانک بپردازد. پس از آن دارو در اختیار سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت خواهد بود تا در سیستم توزیع قرار گیرد و وارد کننده اختیاری درباره آن ندارد.
ریاحی افزود: البته مجزا بودن روند واردات و توزیع از گذشته حاکم بوده ولی بر اساس تصمیم اخیر مسئولان، وارد کنندگان میتوانند چهل درصد باقیمانده بهای اقلام وارداتی را تا سه ماه بعد و بدون بهره پرداخت نمایند که تعهد پرداخت شدن این مبالغ را وزارت بهداشت عهدهدار شده است.
رییس اتحادیه واردکنندگان دارو افزود: البته در مرحله نخست اجرای این طرح، چهل درصد (400 میلیون دلار) از مبلغ یک میلیارد دلار اختصاص یافته، در اختیار بانکهای عامل قرار گرفته و تغییر روند از فردا آغاز میشود تا در ادامه مابقی ارز مورد نیاز نیز توسط بانک مرکزی تزریق شود.
وی در ادامه با اشاره به این نکته که این ارز فقط برای واردات دارو و مواد اولیه مورد نیاز برای تولید دارو میتواند مصرف شود، گفت: ارز دارو مشخص و جدا شده و دیگر نه اتفاقاتی مانند قطع سه هفتهای ارز در ماه گذشته رقم خواهد خورد که تامین دارو را تحت تاثیر قرار دهد و نه ارز اختصاص یافته به این امر قابلیت هزینه شدن در راهی دیگر خواهد داشت تا نگران کننده باشد.
گفتنی است براساس آخرین آمار گمرک ایران در مهر ماه امسال واردات دارو به کشور حدود 30 درصد نسبت به ماه قبل از آن کاهش یافت که به گفته رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو قطع ارز پرداختی به دارو به مدت سه هفته در ماه قبل یکی از دلایل این کاهش بوده است.
نظر شما