۲۷ آبان ۱۳۹۲، ۱۴:۳۰

اینترنت ملی نداریم!

معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات معماری نشده بود، درباره آزادسازی حوزه واردات پهنای باند نیز گفت: موافق هستیم شرکت‌های دیگر هم در زمینه واردات پهنای باند فعالیت داشته باشند.

تسنیم: نصر اله جهانگرد صبح امروز در اولین دیدار رو در روی خود در دولت جدید با رسانه‌های خبری، با اشاره به اینکه چیزی به عنوان اینترنت ملی نداریم، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شبکه ملی اطلاعات را خواهیم داشت؛ برنامه‌ای در حال تدوین است و بعد از تصویب مراجع قانون‌گذاری در این حوزه خدمت عموم اعلام می‌شود.
وی درباره اینکه آیا قرار است، مجددا برنامه تدوین شود؟، نیز گفت: برنامه پنجم توسعه اهداف کمی تعیین کرده و در برنامه‌ای که برای شبکه ملی اطلاعات است، آن برنامه‌ها رعایت می‌شود.
او درباره ظرفیت پهنای باند مورد نیاز دولت الکترونیکی نیز ابراز کرد: در دستور کار وزارت ارتباطات هست که به زودی برنامه بند 5 اعلام می‌شود.
جهانگرد در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر اینکه احتمال تغییر در معماریشبکه ملی اطلاعات وجود دارد؟، گفت: مگر شبکه ملی اطلاعات معماری شده است؟!
وی عنوان کرد: وظیفه شبکه ملی اطلاعات به عهده وزارت ارتباطات است و صحبت‌هایی که می‌شود در مورد چاچوب‌های ارزشی و سیاست‌های حاکم بر شبکه است که ان‌شاءالله در شورایعالی فضای مجازی از نقطه نظر مهندسی در وزارت ارتباطات تصویب می‌شود و توسط سازمان‌های وابسته و پیوسته اجرا خواهد شد.
او افزود: معماری مفهومی سیاست‌‌ها و چارچوب‌های کلی این شبکه انجام شده و در مرحله کارشناسی و در دبیرخانه شورایعالی فضای مجازی قرار دارد که در جلسه بعدی این شورا مورد تصویب اعضا قرار می‌گیرد.
جهانگرد خاطر نشان کرد: این مصوبه سرلوحه معماری شبکه ملی اطلاعات و حاکم بر پهنه آن در سطح ملی خواهد بود؛ اصول حاکم بر این مصوبه نیز از نقطه نظرهای فرهنگی، اقتصادی، اجرایی و رعایت مسائل امنیتی است که باید در چارچوب ابلاغ مقام معظم رهبری باشد.
وی درباره بخش مهندسی این معماری نیز گفت: بخش اعظم کار طراحی در بخش مهندسی انجام شده و منتظر هستیم تا چارچوب‌ها بیاید و تصویب و اعلام عمومی شود و امیدواریم یک ماه و نیم آینده آن را اعلام کنیم.
او در پاسخ به این سوال که مردم چه زمان از این شبکه بهره‌مند خواهند شد؟، نیز گفت: شبکه ملی اطلاعات الآن در سطح ملی وجود دارد اما سرعت و کیفیت و بهبود این حوزه‌ها در دستور کار است و امیدواریم با عزمی که در وزارتخانه هست، بتوانیم در زمان کوتاهی سرعت و کیفیت را ارتقا دهیم.
وی درباره جست‌وجوگرهای بومی فعال و برنامه سازمان فناوری اطلاعات برای حمایت از آن‌ها، عنوان کرد: چند پروژه در حال کار است و چند پروژه دیگر هم سفارش شده و موفقیت آن‌ها در بازار تعیین می‌شود زیرا باید میزان مأنوس بودن کاربران و استفاده از آن‌ها را دید.
معاون وزیر ارتباطات افزود: یکی دو مورد هم حمایت سازمان فناوری اطلاعات هست و امیدواریم قابلیت‌های آن‌ها تقاضای کاربران را جواب دهد و تا سال آینده زیر بار رود.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران درباره مشکل ترخیص تجهیزات ارتباطی مخابرات از گمرک، گفت: این را رگولاتوری باید پاسخ دهد.
جهانگرد درباره برداشته شدن محدودیت اینترنت 128k اذعان کرد: همین الآن هم به تناسب نیاز کاربران، سرویس با سرعت بالاتر به آن‌ها ارائه می‌شود.
وی ادامه داد: مشکل این است که با عرض باند کلان در کشور، آنچه در اختیار کاربران نهایی قرار می‌گیرد از سرویس گفته شده بسیار پایین‌تر است؛ امیدواریم در زمان کوتاهی عرض باند ورودی اینترنت به کشور بهبود یابد و در نتیجه کیفیت سرویس بیشتر شود.
وی با قبول اینکه در کشور کمبود پهنای باند داریم، تصریح کرد: در آغاز کار دولت، حدود 70 گیگابیت بر ثانیه ارتباطات بین‌الملل بود ولی در زمان کوتاهی، از طریق افزایش ظرفیت و انتقال هاست برخی پایگاه‌های اطلاع‌رسانی به داخل، راندمان را حدود 30 گیگ اضافه کردیم و انتظار داریم تا پایان سال به 120 گیگ برسد و برنامه بسیار جهشی در دستور کار داریم، که به زودی و طی ماه آینده اعلام می‌کنیم.
او درباره آزادسازی واردات پهنای باند نیز گفت: این موضوع در دستور کار رگولاتوری است و ما هم نظرات‌مان را دادیم و موافق هستیم شرکت‌های دیگر هم در زمینه واردات پهنای باند فعالیت داشته باشند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ظاهرا وزارت ارتباطات پیشنهاد داده که شما رئیس هیات مدیره مخابرات شوید؟، گفت: خیر، همچین موضوعی از سوی وزارتخانه‌های ما مطرح نشده است.

کد خبر 2405055

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha