۷ آذر ۱۳۹۲، ۱۱:۲۹

انحلال مجتمع های آموزشی

وزیر آموزش و پرورش از انحلال مجتمع های آموزشی خبر داد.

خبرآنلاین: علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش شب گذشته در برنامه نگاه دو حاضر شد و درباره موضوعات مختلفی حرف زد

فانی در بخشی از سخنانش از انحلال مجتمع های آموزشی خبر داد. مجتمع های آموزشی یکی از برنامه های جدی وزارت آموزش و پرورش در دولت دهم بود.

او گفت: من به مجتمع‌های آموزشی نقد جدی دارم. مجتمع آموزشی یعنی قرار گرفتن چندین مدرسه زیر نظر یک مدرسه دیگر و این فکر یک اشکال اساسی و اصولی در مدیریت دارد، چرا که با اجرای این طرح، یک لایه جدید مدیریتی ایجاد شده است.

به گفته وزیر آموزش و پرورش در مجتمع‌های آموزشی یک لایه جدید مدیریتی اضافه شده، در حالی که دنیا به سمت کاهش لایه مدیریتی می‌رود: این یک اشکالی که مجتمع‌های آموزشی دارند. همچنین برای اولیا که می‌خواهند مشارکت داشته باشند نیز مشکلاتی ایجاد کرده است. آماری از تعداد دقیق مجتمع‌های آموزشی ندارم، مطالعاتی انجام داده‌ایم و تحقیقات نشان داده که این طرح موفق نبوده، بنابراین به تدریج مجتمع‌ها منحل و به حالت قبل بازخواهد گشت.

او در بخش دیگری از سخنانش از تامین اعتبار حقوق معلمان حق‌التدریسی خبرداد و گفت: مذاکراتی را با معاونت رئیس‌جمهور انجام دادیم و امیدواریم اعتبارات لازم تخصیص یابد که بتوانیم به تدریج تا سه ماه آینده بخشی از این اعتبارات را پرداخت کنیم.

فانی درباره وضعیت معیشتی معلمان گفت: معلمان از بهترین افراد جامعه هستند و در همان روزهای اول که وارد آموزش و پرورش شدم، به لحاظ اهمیتی که بحث معیشت معلمان و موضوعات اقتصادی داشت، مشاوری را در این زمینه منصوب کرده‌ایم و به برنامه‌های خوبی نیز رسیده‌ایم که امیدواریم نتایج آن در آینده مشخص و بخشی از تکلیف ما در قبال فرهنگیان ایفا شود.

وزیر آموزش پرورش اظهار امیدواری کرد تا چهار ماه آینده نتیجه برنامه‌ریزی‌هایی که برای ارتقای معیشت معلمان انجام شده، آغاز شود.

بخش هایی از سخنان فانی را به نقل از ایسنا و نسیم بخوانید؛

- طی چند ماه اخیر با تحقیقاتی که صورت گرفته بیش از 700 مسئله و چالش را در آموزش و پرورش شناسایی کردیم.

- ساماندهی نیروی انسانی اولین اولویت وزارتخانه است.

- آموزش و پرورش با بیش از یک میلیون نیروی انسانی در 105 هزار مدرسه و 750 منطقه آموزشی در خدمت بیش از 12 میلیون و 300 هزار دانش آموز است. اما با توجه به اینکه این نیروها به خوبی از لحاظ رشته و جنسیت توزیع نشده‌اند، در ابتدای سال تحصیلی با حدود 58 هزار نیروی مازاد و 50 هزار کسری نیرو مواجه شدیم که این امر انرژی زیادی را در آغاز سال تحصیلی از آموزش و پرورش گرفت.

- امسال با توجه به این نابسامانی که در نیروی انسانی وجود داشت، از برخی دبیران متوسطه تقاضا کردیم که در ابتدایی مشغول این فعالیت باشند. اما سال 93 و 94، ساماندهی نیروی انسانی به نتیجه می‌رسد.

- در حال حاضر حدود یک میلیون دانش‌آموز یعنی 8.5 درصد دانش‌آموزان کشور در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند. بنابراین باید در سال‌های آینده میزان مشارکت‌ها را افزایش دهیم.

- سیاست عملیاتی کردن بودجه یا سرانه کردن بودجه، چهارمین سیاست آموزش و پرورش است. به این معنا اگر بتوانیم برای سال 93 که در لایحه پیش‌بینی کرده‌ایم، بودجه‌ای را که باید برای مدارس هزینه کنیم، در اختیار آنها قرار دهیم؛ نه تنها باعث افزایش انگیزه مدیران می‌شود، بلکه هزینه کرد آنها متناسب با نیازهای مدرسه صورت می‌گیرد.

- آموزش و پرورش هر ساله به ازای هر دانش آموز یک میلیون و 200 هزار تومان به طور متوسط هزینه می‌کند. برای نمونه اگر مدرسه‌ای 200 دانش‌آموز داشته باشد و این رقم به تعداد دانش‌آموزان در اختیار مدرسه قرار بگیرد، مدیر می‌تواند حقوق معلم، هزینه آب و برق، گاز و سایر اولویت‌ها را در اختیار داشته باشد.

- در دیداری که با وزیر ورزش و جوانان داشتیم، پیشنهاد همکاری بین دو وزارتخانه را به وزیر ورزش و جوانان دادم که با استقبال وی مواجه شد و مقرر شد آموزش و پرورش به دلیل کمبودهایی که از لحاظ امکانات دارد، با تعاملی که بین دو وزارتخانه صورت می‌گیرد، برای ارتقای ورزش دانش‌آموزی استفاده کنیم.

- ما به حضور معلمان در تدوین، تالیف و ارزیابی کتاب‌های درسی معتقد هستیم و امیدواریم بتوانیم نقش آنها را در گروه‌های آموزشی پررنگ‌تر کرده و کیفیت در برنامه‌های آموزشی را ارتقا دهیم.

- در حال حاضر در بیش از 300 منطقه آموزشی، پژوهشسرای دانش‌آموزی داریم که امیدواریم این پژوهشسراها را افزایش دهیم.

- بودجه شیر مدارس تامین شده است و از اواسط آذر ماه توزیع شیر در مدارس ابتدایی و متوسطه اول آغاز می‌شود.

- در برنامه جدید به جای تاسیس مدرسه، مقرر شده از ظرفیت مدارس غیردولتی استفاده کنیم و به جای آن صندلی‌های خالی مدارس غیردولتی را پر کنیم، بنابراین اگر این طرح به تصویب مجلس برسد، آن را اجرا خواهیم کرد.

- در گذشته نیز در رشته‌های کار و دانش و فنی حرفه‌ای به خاطر مشکلی که در تجهیز کارگاه‌ها وجود داشت، طرح خرید آموزشی اجرا می‌شد.

- در بودجه 93 بندی پیش‌بینی شده است که برخی از فضاهایی که مورد نیاز آموزش و پرورش نیست، از طریق مزایده به فروش رسانده و در جای دیگری که مورد نیاز است، از جمله خرید مدارس استیجاری استفاده شود. شهریور ماه گذشته با این طرح بخشی از مشکلات مدارس استیجاری حل شده است.

- کتاب کمک آموزشی تعریف روشنی ندارد و بخشی از کتاب‌هایی که در بازار وجود دارد، مسائل را برای دانش‌آموزان حل و آسان کرده است که این نه تنها خلاقیت و نوآوری را در دانش آموزان از بین می‌برد، بلکه دارای اشکالاتی است، در حالی که کتاب کمک آموزشی باید در ادامه کتاب‌های کمک درسی باشد.

- کتاب‌هایی که خلاقیت و نوآوری را در دانش‌آموزان از بین ببرند، مورد تایید ما نیست، اما معتقدم در آینده کتاب‌های کمک درسی به سمت عمق‌بخشی و رسیدن به سطح بالایی از درک مفاهیم پیش خواهد رفت. وضعیت فعلی کتاب‌های کمک آموزشی مورد تایید ما نیست و معلمان نیز نمی‌توانند استفاده از آن را به دانش‌آموزان اجبار کنند، چرا که از حالت استاندارد خارج است.

- در کنکور سال آینده نیز 25 درصد از نمرات نهایی دانش‌آموزان در پذیرش کنکور موثر خواهد بود.

- تعدادی از مدارس را توسط بخاری‌های تشعشعی تجهیز کردیم که خرید این بخاری‌ها از خارج از کشور بود، اما شرکت صنایع آموزشی امکان تولید این بخاری‌ها را دارد و به مجرد تولید بخاری توسط این شرکت بین مدارس توزیع می‌شود.

کد خبر 2405391

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha