۲۱ مهر ۱۳۸۴، ۱۱:۴۰

در گفتگوي مشروح "مهر" با كارشناسان و صاحبنظران عنوان شد:

درك مفاهيم ژرف قرآن كريم حلقه گمشده مسابقات قرآني است // روشهاي برگزاري مسابقات قرآن كريم نيازمند بازنگري است

درك مفاهيم ژرف قرآن كريم حلقه گمشده مسابقات قرآني است // روشهاي برگزاري مسابقات قرآن كريم نيازمند بازنگري است

خبرگزاري "مهر" - گروه دين و انديشه : بيست و دو دوره است كه مسابقات قرآن كريم بصورت بين المللي و با هدف جهاني كردن اين كتاب آسماني و همچنين جلب هر چه بيشتر اقشار مختلف به آن برگزار مي شود، اين دوره از مسابقات در حالي شب گذشته ( چهارشنبه 20 مرداد ماه) به پايان رسيد كه صاحبنظران و كارشناسان عدم توجه به درك مفاهيم قرآن را يكي از ضعفهاي آن اعلام و اعتقاد دارند روشهاي برگزاري اين مسابقات مي بايست مورد بازنگري قرار گيرد.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" مسئولان برگزاري مسابقات ضمن برشمردن دستاوردها و تبعات اين برنامه سالانه، اعتقاد دارند براي آنكه تأثيرگذاري آن در سطح جامعه افزايش يابد مي بايد شيوه برگزاري آن تغيير كرده، نهضت قرآني بزرگ متولي فعاليتهاي قرآني شده و اين مسابقات بخوبي از طريق رسانه هاي خبري، بويژه صداوسيما پوشش داده شده و اطلاعات و اخبار مربوط به آن در اختيار علاقمندان قرارگيرد.

 روشهاي برگزاري مسابقات قرآن كريم نيازمند بازنگري است

علي اكبر حنيفي، عضو هيئت نظارت بر مسابقات بين المللي حفظ، قرائت و تفسير قرآن كريم با اشاره به اهميت برگزاري مسابقات بين المللي و با تأكيد بر شكوفايي اين مسابقات طي سالهاي اخير، تأكيد كرد: لازم است روشهاي برگزاري اين مسابقات اصلاح شوند . 

حنيفي در مورد اهداف برگزاري مسابقات تفسير گفت: هدف از طرح تفسير در مسابقات بين المللي قرآن كريم مفهومي كردن قرآن است و براي مثال مي توان داستانهاي قرآني را مورد بررسي قرار داد و ريشه هاي احكامي را كه در قرآن وجود دارد، مطرح كرد .

وي درادامه افزود: سئوالات فوق تخصصي نمي تواند براي مردم مفيد واقع شود لازم است سئوالات ساده باشد و علاوه بر قرائت آيات، معاني هم بازگو شوند تا مخاطبان از اين سئوالات بسوي درك مفاهيم و معارف قرآني سوق داده شوند .

 فعاليتهاي قرآني بايد در قالب يك نهضت قرآني بزرگ انجام شوند

دكتر محمد علي آذرشب داور بيست و دومين دوره مسابقات بين المللي حفظ، قرائت و تفسير قرآن كريم ، با تأكيد بر ضرورت تأثيرگذاري مثبت فعاليتهايي كه در عرصه هاي مختلف انجام مي شود، گفت: لازم است فعاليتهاي قرآني چون مسابقات قرآن كريم، در قالب يك نهضت بزرگ قرآني انجام شوند تا تأثيرگذاري مطلوب را در سطح جامعه داشته باشند.

وي افزود: مسابقات قرآن خود به تنهايي عامل ارتقاء سطح معرفت جامعه نيست بلكه زمينه را براي حركتهاي قرآني فراهم مي كند از اين رو فعاليتهاي قرآني بايد با يكديگر همسو و هماهنگ باشند .

آذرشب در ادامه تصريح كرد: لازم است كه آموزش عالي كشور، حوزه هاي علميه، سازمان اوقاف وامور خيريه و مسئولان اين عرصه فعاليتهاي قرآني براي طرح يك برنامه جامع قرآني تلاش كنند .

دكتر محمد علي آذرشب در ادامه اظهار داشت: در دهكده جهاني زندگي مي كنيم و به يك شوراي قرآن كريم در سطح جهاني، لازم است به جهت احياء نهضت قرآني دست يابيم تا همه دست اندركاران اين عرصه در جهان اسلام ارتباطات قويتري با يكديگر داشته باشند و فعاليتهاي خود را با يكديگر هماهنگ كنند .

مسابقات بين المللي قرآن پوشش خبري مناسبي ندارد

محمد حاج ابوالقاسم، داور مسابقات بين المللي قرآن كريم گفت: مسابقات بين المللي قرآن كريم با توجه به بهره گيري از تجربه هاي عميق متوليان سطح كيفي بالايي دارد، اما انتظار مي رود كه اخبار مربوط به اين مسابقات گستردگي و پوشش بهتري داشته باشد.

حاج ابوالقاسم حضوراقشار مختلف مردم در اين مسابقات را چشمگير عنوان كرد و گفت: چنين استقبالي دركشورهاي ديگر سابقه ندارد، علاوه براين مسابقات قرآن كريم در ايران از لحاظ پذيرايي و اسكان شركت كنندگان، داوري و عواملي از اين قبيل، در زمره بهترين مسابقات و محافل قرآني است .

از صداو سيما انتظار مي رود مسابقات بين المللي قرآن كريم  پوشش خبري گسترده تري داشته باشد

وي با انتقاد از عملكرد صداوسيما افزود: صداوسيماي جمهوري اسلامي ايران، اين مسابقات را هم عرض با ديگر مسابقات تلويزيوني پوشش مي دهد، در صورتيكه انتظار مي رود اخبار اين مسابقات با پوشش خبري گسترده تري انجام شود حد اقل انتظار پخش مستقيم اين مسابقات است .

وي گفت: اگر جوانان ببينند كه توجه مسئولان به نخبگان عرصه قرآن بسيار زياد است، به اين سمت هدايت مي شوند و از اين برنامه ها استقبال مي كنند، آن چنانكه در سالهاي اخير تعداد قاريان و حافظان قرآن افزايش بسياري يافته است .

به گزارش خبرنگار "مهر"، برخي از صاحبنظران اين عرصه نيز برگزاري مسابقات را عاملي براي جهاني كردن قرآن كريم دانسته و اعتقاد دارند، پيام صلح و دوستي اين كتاب آسماني مي بايست بدرستي، براي جهانيان تبيين شود كه در اين زمينه مي بايست به تفسير و پژوهشهاي قرآني بيش از گذشته توجه شود .

هدف از برگزاري مسابقات بين المللي قرآن كريم، جهاني ساختن اين كتاب آسماني است

حجت الاسلام هاشم زاده هريسي قرآن پژوه و نماينده مجلس خبرگان رهبري در رابطه با هدف برگزاري مسابقات بين المللي گفت: شركت در مسابقات بين المللي قرآن و اعلام برگزيدگان تنها هدف برگزاري مسابقات نيست بلكه در اين مسابقات بايد به معرفي قرآن در عرصه جهاني هم توجه داشت.

وي در ادامه افزود: در كتاب مقدس قرآن مسائل جهاني و بين المللي بسياري پيرامون حقوق بشر، صلح و انسان دوستي مطرح شده اند به همين دليل بايد در راستاي برگزاري اين مسابقات، مفاهيم جهاني را كه هركس با هر انديشه قابليت فراگيري آن را دارد استخراج كنيم و با برجسته ساختن اين مفاهيم در سطح مسابقات بين المللي قرآن كريم، گامي مثبت  در جهت جهاني شدن قرآن برداريم .

حجت الاسلام هاشم زاده هريسي مسابقات قرآن كريم را در هر سطح و شرايطي مفيد اعلام كرد و گفت: طرح مسئله برگزاري اين مسابقات خود اثرگذار خواهد بود چرا كه افكار عمومي را به سمت قرآن هدايت كرده و فضايي معنوي را ايجاد خواهد كرد تا فرهنگ قرآني در مردم دروني شود علاوه بر اين، مسابقات قرآن  انگيزه اي خواهد شد تا شركت كنندگان سطح اطلاعات خود را افزايش دهند تا آمادگي بيشتري براي حضور در مسابقه داشته باشند .

مسابقات بين المللي قرآن كريم بايد در حوزه تفسير و پژوهش گسترده شود

دكتر محمد علي رضايي مترجم و مفسر قرآن اظهار داشت: مسابقات بين المللي قرآن كريم در زمينه حفظ و قرائت بايد گسترده و تكميل شده و به حوزه تفسير قرآن و پژوهشهاي قرآني نيز تعميم داده شود . 

مسابقات بين المللي قرآن كريم موجب تشويق مردم و جلب هر چه بيشتر آنها به قرآن كريم است

دكتر رضايي در ادامه گفت : اين مسابقات موجب تشويق مردم و جلب توجه آنان به سمت قرآن مي شود، اما ضعفي كه در اين عرصه وجود دارد آن است كه اين مسابقات  تنها در سطح قرائت و حفظ انجام مي شود، و توجه به مباحث تفسيري در مسابقات بين المللي قرآن كريم خيلي سطحي است .

وي تأكيد كرد : ما نبايد به حفظ و قرائت قرآن اكتفا كنيم بلكه لازم است كه حوزه هاي تفسير و پژوهش را نيز مد نظر قرار دهيم و در اين راستا مي توانيم به معرفي كتاب و مقاله برگزيده  سال در عرصه هاي قرآني بپردازيم .

رضايي درادامه به كتب ديني سال اشاره كرد و گفت : ما در ميان دين پژوهان كشور بحث كتب ديني سال را داريم ، پژوهش هاي ديني منتشر نشده  ارزيابي شده  و پژوهش هاي برتر سال معرفي مي شوند .

به گزارش "مهر" نكته اي كه در گفتگو هاي جداگانه گروه دين و انديشه "مهر" با صاحبنظران و فعالان قرآني مطرح و بر آن تأكيد شد، ضرورت توجه ويژه به معاني و مفاهيم قرآن كريم است، به گفته اين كارشناسان در جريان برگزاري مسابقات قرآن كريم و تشويق عمومي به حفظ و قرائت قرآن كريم، مي بايست بحث معاني سازنده و ارزشمند آن نيز مورد عنايت قرار گرفته و فعاليتها و اقدامات لازم نيز در اين زمينه صورت گيرد.

اين گروه ارتقاء بصيرت عمومي را از جمله دستاوردهاي توجه به معاني قرآن اعلام كرده و قرائت همراه با تدبر در معاني قرآن كريم را عاليترين شكل ارتباط با خداوند متعال مي دانند كه در زندگي فردي و اجتماعي بسيار مؤثر خواهد بود.

توجه به معناي قرآن به لحاظ درك ارزش ذاتي و معرفتي آن در اولويت است

محمد جواد اسكندرلو عضو هيئت علمي مركز جهاني علوم اسلامي بر اهميت درك معاني قرآني براي دريافت ارزش ذاتي و معرفتي اين كتاب تأكيد كرد. با اين همه او افزود: از لحاظ علمي، الزامي است كه مراحل روخواني، تجويد و حفظ طي شوند تا فهم صحيحي از قرآن به دست آيد.

اسكندرلو در ادامه تصريح كرد: طي مراحل از لحاظ علمي به معناي اهميت اندك تفسير نيست بلكه همه اين مراحل مقدمه اي براي رسيدن به درك درست از معاني قرآني و تفسير آن هستند و به همين جهت اين مقدمات در عرصه علمي بايد طي شوند .

اسكندرلو در ادامه قرآن را كتاب هدايت و روشنگري اعلام كرد و افزود: ماه رمضان، ماه بهار قرآن است، به منظور آنكه مردم در تمام ايام از غفلت بيرون آيند و نسبت به قرآن  گرايش علمي و عملي داشته باشند، بر عهده مسئولان فرهنگي جامعه است كه توجه مردم را به سوي برنامه هاي قرآني معطوف كرده و آنان را در اين جهت هدايت كنند .

عضو هيئت علمي مركز جهاني علوم اسلامي با تأكيد بر اهميت اين مسابقات گفت: اگرچه كه اين مسابقات اهميت بسياري دارند اما نبايد به حفظ و قرائت محدود شوند، لازم است كه به  درك معنا و تفسير قرآن توجه شود تا اين مفاهيم در زندگي جاري افراد نيز جنبه عملي و كاربردي  پيدا كنند .

تدبر و انديشه در معاني قرآن بصيرت انسان را افزايش مي دهد

حجت الاسلام  يعقوب جعفري نيا مؤلف تفسير كوثر با تأكيد بر اهميت توجه به معاني قرآن كريم، در كنار قرائت و حفظ اين كتاب آسماني، افزود: تدبر و انديشه در معاني قرآن، بصيرت و آگاهي انسان را افزايش مي دهد.

وي در ادامه افزود: عده اي به شيعيان اين افترا را وارد كرده اند كه آنان به قرآن و مباحث قرآني اهميت نمي دهند، اين مسابقات نشان دهنده توجه و احترامي است كه شيعيان براي قرآن قائل هستند .

مؤلف تفسير كوثر در ادامه با اشاره بر اهميت قرائت قرآن گفت: آشنايي با خط مقدس قرآن چون با نيت تقرب به درگاه خداوند صورت گيرد، بر روح و روان  افراد مؤثر خواهد بود، همانقدر كه  قاري قرآن بداند سخن خداوند را مي خواند، حتي اگر معاني آيات را هم  متوجه نشود تأثيرات قرآن را بر روح خويش احساس خواهد كرد .

تأثير اصلي قرآن كه همان هدايتگري است در گرو درك مفاهيم موجود در اين كتاب آسماني است

وي در ادامه اهميت درك معاني را تأييد كرد و افزود: از نظر كلي درك مفاهيم اهميت زيادي دارد، سخنان خدا همواره داراي قداست است اما تأثير اصلي قرآن كه همان هدايتگري قرآن خواهد بود در گرو درك مفاهيم موجود در قرآن است .

حجت الاسلام جعفري نيا تصريح كرد: اگر چه خواندن قرآن تأثيرات مهمي را به جاي خواهد گذاشت، اما دريافت آنچه  درمعاني  قرآن است و  بصيرت و آگاهي انسانها را افزايش مي دهد، مستلزم تدبر و انديشه در آيات و درك مفاهيم و معاني آن است . 

همزمان با حفظ و قرائت قرآن بايد به مفاهيم سازنده آن نيز توجه كرد

دكتر قاسم پور حسن معاون آموزشي دانشكده علوم قرآني تهران با تأكيد بر ضرورت توجه به معاني و مفاهيم قرآني گفت: حفظ و قرائت قرآن نيز از ارزش بالايي برخوردار است.

دكتر پورحسن به دو ديدگاه در مورد آموزش قرآن اشاره كرد و يادآورشد: در جامعه ما موجي شكل گرفته است كه به حفظ و قرائت قرآن توجه بسياري دارد، اين ديدگاه نقاط قوت و ضعفي را داراست.  در ديدگاه دوم نيز بر حفظ موضوعي قرآن با توجه به مفاهيم آن  تأكيد مي شود.

وي با تأئيد اهميت و جايگاه ديدگاه دوم، افزود : بهترين شيوه براي آموزش آيات قرآني آن است كه دانشجويان و دانش آموزان به حفظ موضوعي آيات بپردازند، به اين معني كه آيه هاي مربوط به يك حوزه خاص را  با درك مفهوم حفظ كنند در نتيجه يادگيري آيات، كاربردي تر خواهد شد .

وي با تأكيد بر اينكه، كسي كه بر اهميت آيات احاطه داشته باشد به حفظ آن مشتاق مي شود، افزود: در روايات بر خواندن و شنيدن قرآن تأكيد بسياري شده است، به طور حتم قرائت و حفظ قرآن در رفتار انسانها مؤثر خواهد بود، اما توجه به مفاهيم قرآن اهميت بسياري دارد.

با برنامه ريزي دقيق بايد زمينه درك معاني قرآن را فراهم كرد

حسين علوي مهر مدير دانشنامه قرآن پژوهي با اشاره به اهميت درك معاني قرآن گفت: براي آنكه هر فرد با عشق به درك معاني قرآن بپردازد و تأثير اين مفاهيم را بر نفس خود احساس كند، سه مرحله عمومي را طي خواهد كرد .

علوي مهر افزود : براي آنكه هر فرد معاني قرآني را بخشي از وجود خود در زندگي بداند بايد ابتدا با الفاظ قرآن آشنا شود و پس از آن بطور خود آگاه يا ناخودآگاه به تكلم آيات قرآني خواهد پرداخت .

وي در ادامه تصريح كرد: در مرحله تكلم ممكن است كه تكلم  آيات از جانب فرد با فهم و يا بدون فهم صورت گيرد، اما در نهايت زمينه اي خواهد بود كه فرد بدنبال درك عميق مفاهيم برود و آن مفاهيم را در زندگي خود به عمل آورد .

وي در ادامه گفت: مرحله اول آشنايي با قرآن، بيان آيات براي كودكان خواهد بود، آنان در ابتدا فقط آيات را مي شنوند و اين آيات در ذهن آنها رسوخ خواهد كرد و پس از آن به سمت درك مفاهيم سوق داده مي شوند .

علوي مهر به مرحله دوم اشاره كرد و گفت: در اين مرحله تكلم گاهگاهي آيات قرآني به شكل روزمره صورت مي گيرد، پس از حفظ اين آيات و به كار گيري آنها در محاوره هاي روزمره ، علاقه و جذبه اي براي درك معاني ايجاد مي شود .

مدير دانشنامه قرآن پژوهي در ادامه اظهار داشت: پس از آشنايي با مفاهيم و معاني ، افراد آنچه را كه آموخته اند در زندگي و در رفتار خود نشان مي دهند .

 درك عميق مفاهيم سازنده قرآن كريم عاليترين شكل ارتباط با كلام خداوند است

حجت الاسلام عباسعلي اختري عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه قرآن بزرگترين منبع تعليم و تربيت ديني و اخلاقي است، تأكيد كرد: درك عميق مفاهيم سازنده قرآن كريم، عاليترين شكل ارتباط با كلام حق تعالي است .

وي در ادامه گفت: برخي افراد به قرائت قرآن مي پردارند، گروهي علاوه بر قرائت، آيات را حفظ مي كنند و عده اي هم علاوه بر حفظ آيات به ترجمه و تفسير آيات توجه دارند، همه اين افراد از كلام خدا بهره خواهند برد .

عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي به عاليترين شكل ارتباط با قرآن اشاره كرد و گفت: درك عميق، تفسير قرآن و دريافت معاني آن، عاليترين شكل ارتباط با كلام خداست، بهتر آن است كه بعد از خواندن و حفظ و ترجمه به سمت درك و تفسير قرآن برويم .

قرآن بزرگترين منبع تعليم و تربيت ديني و اخلاقي است

حجت الاسلام اختري از قرآن بعنوان بزرگترين منبع تعليم و تربيت ديني و اخلاقي ياد كرد و گفت: قرآن پيروان خود را بسوي بهترين شكل زندگي هدايت مي كند .

عضو كميته ارشاد و تبليغات مجلس شوراي اسلامي گفت: اگر جامعه به سمت فهم و درك مطالب و معاني قرآن كريم حركت كند و تلاش شود تا به همان اندازه كه به حفظ قرآن پرداخته است به دريافت پيام  آن نيز تسلط يابد، شاهد رشد و توسعه در جامعه خواهيم بود .

قرائت قرآن بايد با دقت در معاني و مفاهيم سازنده آن همراه باشد

حجت الاسلام ايازي قرآن پژوه و محقق گفت : در روايات مؤمنان همواره به تدبر و تفكر دعوت شده اند، به همين دليل توصيه مي شود قرائت قرآن، با دقت در معاني و مفاهيم سازنده و ارزنده آن همراه باشد .

وي در ادامه به اهميت تفكر در آيات قرآني اشاره كرد و افزود: بدون شك آنچه كه در روايات اهل بيت آمده است ما را بسوي تفكر و تدبر در آيات قرآن هدايت و بسوي درك معاني ، مفاهيم و عمق كلمات ترغيب مي كند.

حجت الاسلام ايازي در رابطه با مسابقات حفظ و قرائت قرآن با اشاره به اينكه اين مسابقات ، فعاليتهايي براي حفظ و قرائت قرآن هستند كه به جهت انس گرفتن جامعه با قرآن انجام مي شوند، گفت: اگر اين زمينه ها تنها به حفظ و قرائت قرآن اختصاص يابند و از درك معاني و فهم وتعمق در آيات غافل  شوند، چندان شايسته نخواهد بود .

اين محقق و قرآن پژوه در رابطه با عدم درك معاني قرآن كريم افرود: اگرمعاني قرآني درك نشود اما قرائت قرآن با حضور قلب باشد، فرد از بركات قرآن بهره خواهد برد .

وي گفت: حضور قلب به شكل يك حضور معنوي و عاطفي ، قرائت را به گفتگوي با خداوند و راز و نياز با وي تبديل خواهد كرد، حتي اگر فرد معناي آنچه را كه با خداي خود مي گويد در نيابد .

درك معاني آيات قرآن به دلنشين تر شدن قرائت آن مي افزايد

كرم خدا امينيان با اشاره به اينكه بيان معاني و مفاهيم قرآن سبب وضوح و روشني آيات مي شود، گفت: درك معاني دقيق هر آيه بر دلنشيني آن مي افزايد و در نهايت زودتر به حافظه سپرده مي شود .

وي در ادامه افزود: قبل از هر چيز بايد فلسفه حفظ قرآن براي حافظ مشخص شود و مقصود آيات در حد تشريح و نه تفسير براي او عنوان شود، تا حافظ يا قاري قرآن بر آن چه كه مي خواند احاطه داشته باشد، اين امر از ضرورتهاي آموزش در هر زمينه اي از علوم است .

امينيان در رابطه با حفظ قرآن گفت: حفظ قرآن كه كلامي آسماني است ثوابهاي متعددي دارد و به وسعت انديشه فرد و وضوح جهان بيني او كمك مي كند و درپي آن كلمات، آيات و صور براي او تعريف و روشن مي شود .

وي با تأكيد بر ثواب، ارزش و اهميت حفظ حتي يك سوره از قرآن با معني آن اظهار داشت: ختم قرآن در اين ماه بسيار شايسته است و حفظ كردن قرآن نيز اهميت و ارزش والايي دارد، اما متوليان نبايد به حفظ قرآن اكتفا كنند، چرا كه حفظ تنها يك سوره از قرآن با معني آن ثواب بسياري دارد .

وي بهره برداري از معاني را اولويت اول ارتباط انسان با قرآن اعلام كرد و گفت: درك معاني و مفاهيم قرآني از اهميت بالايي برخوردار است و بهره برداري از اين معاني و آگاهي از دستورات اخلاقي و اجتماعي آن در درجه اول اهميت قرار دارد.

به گزارش خبرنگار "مهر" برخي از كارشناسان نيز ايرادهايي را به مسابقات قرآن كريم وارد كرده اند، عدم توجه مناسب به درك معاني و مفاهيم سازنده قرآن كريم يكي از اين ضعفها است كه با عنوان حلقه گمشده مسابقات قرآني از آن ياد مي شود، و آنچه كه در جريان مسابقات قرآن كريم براي همگان محرز و قطعي است، حضور شايسته قاريان، حافظان و مفسران قرآن كريم در اين مسابقات است كه همواره با كسب رتبه هاي شايسته از سوي شركت كنندگان همراه بوده است .

درك مفاهيم ژرف قرآن كريم حلقه گمشده مسابقات قرآني است

حجت الاسلام ياسر موحد فرد عضو هيئت مديره كانون غير دولتي پژوهشهاي راهبردي با تأكيد بر نقش انكار ناپذير قرآن در زندگي همه انسانها، گفت: در اين عرصه هر كس به تناسب حال خود از قرآن بهره خواهد برد، آنچه در جامعه امروز نياز آن بشدت احساس مي شود، درك مفاهيم و عمل به آنها است، كه البته در موارد بسياري از جمله مسابقات قرآني اين بخش، يعني درك مفاهيم حلقه اي گمشده محسوب مي شود. 

در كنار احاديث قرآني، آموزه هاي قرآني و معارف آن نيز مي بايست مورد توجه قرار گيرد

وي در رابطه با اهميت درك معاني آيات، گفت: هم اكنون ما بيش از حافظ قرآن به عامل قرآن نياز داريم، بهتر است در كنار احاديث قرآني، آموزه هاي قرآني و معارف قرآني هم مورد توجه قرار گيرند.

حجت الاسلام موحد افزود: حلقه گمشده مسابقات قرآني، درك مفاهيم ژرف قرآن است ، در رابطه با آموزش اين مفاهيم لازم است كه از مديران آشنا به معارف قرآني مدد بجوييم .

وي اظهار اميدواري كرد كه محققان و پژوهشگران تدابيري بيانديشند تا ارتباط ميان درك مفاهيم قرآني و حفظ و قرائت قرآن  جنبه كاربردي پيدا كنند .

وي در ادامه تصريح كرد: دروس قرآن در آموزش و پرورش و وزارت علوم بعنوان دروس جنبي مطرح مي شود، در صورتيكه تدريس اين دروس اهميت بسياري دارد . 

ايرانيان در مسابقات قرآن حضوري شايسته دارند

محمد مهدي بحرالعلوم كارشناس مسئول دبير خانه نهضت قرآن آموزي بر پيشرفت ايرانيان در زمينه حفظ قرآن در سالهاي اخير تأكيد كرد و گفت: حضور ايرانيان در مسابقات قرآن شايسته است بطوريكه طي سالهاي اخير همواره در اين مسابقات رتبه اي را كسب كرده اند .

بحرالعلوم در ادامه اظهار داشت: ما در مسئله آموزش قرآن كريم دو جنبه عمومي و تخصصي داريم كه اين دو بر هم تأثير خواهند گذاشت، وقتي كه مردم شاهد سطوح بالاتر عرصه آموزش قرآن و مسابقات بين المللي باشند، بتدريج به آموزش و فراگيري قرآن علاقمند مي شوند .

وي در ادامه مباحث فوق افزود: ايجاد علاقه به فراگيري قرآن به برنامه ريزان و سياستگذاران جامعه نيز بستگي دارد، انجام مسابقات قرآن ممكن است به تنهايي بر مردم مؤثر نباشد، اما برنامه هاي جانبي و بازتاب خبري اين مسابقات تأثير بسزايي خواهد داشت .

بحرالعلوم در رابطه با اهميت درك معاني در مقابل حفظ و قرائت  تصريح كرد: اگر كسي به قرآن علاقه داشته باشد، بعيد است كه از قرائت آن صرف نظر كند، چنانكه در روايات بر خواندن و نگاه كردن به قرآن بسيار توصيه شده است .

کد خبر 240794

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha