به گزارش خبرنگار مهر، علی اشرف منصوری ظهر یکشنبه در اولین همایش منطقهای تهدیدات کشاورزی از دیدگاه پدافند غیرعامل که در محل اداره کل جهاد کشاورزی استان کرمانشاه برگزار شد، پدیده آگرو تروریسم را خرابکاری و تخریب تولیدات کشاورزی و منابع طبیعی عنوان کرد.
وی گفت: مقابله با این پدیده در استان کرمانشاه با ظرفیت تولید چهار میلیون و ۲۳۰ هزار تن بسیار حائز اهمیت است.
منصوری تصریح کرد: تولیدات کشاورزی استان کرمانشاه تا پایان سال به چهار میلیون و ۲۳۰ هزار تن میرسد که با توجه به اهمیت این میزان تولید، مقابله با تهدیدات کشاورزی استان مقولهای بسیار مهم است.
وی با اشاره به ظرفیتهای کشاورزی استان کرمانشاه گفت: استان کرمانشاه دو نیم میلیون هکتار وسعت دارد که از این میزان ۹۵۰ هزار هکتار اراضی زراعی، ۸۰۰ هزار هکتار جنگل و ۴۴ هزار هکتار اراضی باغی است.
مدیر کل جهاد کشاورزی میزان بارندگی سالانه استان را بین ۴۲۰ تا ۴۵۰ میلیمتر و میانگین دمای سالانه را ۱۳ و دو دهم درجه عنوان کرد.
وی گفت: سالانه سه و نیم میلیارد مترمکعب آب وارد استان شده و پنج و یک دهم میلیارد متر مکعب خارج میشود.
منصوری افزود: سالانه ۲.۶ دهم میلیارد مترمکعب صرف اراضی زراعی میشود که یک و دو میلیارد مترمکعب آن از آبهای زیرزمینی و مابقی از آب های سطحی تامین میشود.
مدیر کل جهاد کشاورزی استان کرمانشاه یادآور شد: در سال های اخیر شاهد اقدامات خوبی برای جلوگیری از خروج آب از استان هستیم.
وی همچنین از وجود چهار و شش دهم میلیون واحد دامی در استان خبر داد و گفت: سالانه ۱۵ هزار تن انواع آبزی در استان پرورش داده شده که پنج درصد تولیدات کشور است.
منصوری ادامه داد: استان کرمانشاه در خرید گندم با ۶۰۰ هزار تن جایگاه سوم و در تولید جو رتبه دوم کشور را دارد.
وی یادآور شد: طبق برآوردها، تولیدات کشاورزی امسال استان به چهار میلیون و ۲۳۰ هزار تن میرسد که با توجه به اهمیت این میزان تولیدات توجه به تهدیدات کشاورزی در استان بسیار مهم است.
رئیس جهادکشاورزی استان کرمانشاه "آگروتروریسم" را عاملی دانست که موجب تخریب، آلوده سازی، آسیب رسانی و یا صدمه زدن به یک محصول دامی، کالای کشاورزی خام، تولید غذایی، فارم یا تجهیزات آن می شود.
وی گفت: اهداف این راهبرد زیستی، ایجاد خطر برای سلامت عمومی جامعه و امنیت غذایی، ایجاد التهاب و اضطراب روانی، بحران اقتصادی و بازرگانی، نارضایتی و نآرامی اجتماعی، تغییر سیاست دولت و سرنگونی و تغییر حکومتها است.
این مسئول افزود: تحریم مواد اولیه، محصولات دستگاهها، فناوری، محرومیت از کسب علم و دانش و عدم دستیابی به تکنیکها و علم روز از تهدیدات غیرمستقیم آگروتروریسم است.
منصوری ادامه داد: تهدیدات مستقیم آگروتروریسم نیز شامل دو بخش متعارف (بکارگیری سلاحهای متعارف و خرابکاریها) و تهدیدات نامتعارف (زیستی، شیمیایی و رایولوژی) است.
وی علت استفاده از تهدیدات زیستی بر علیه کشورها را کمهزینه بودن آن، تولید ساده، مخفی کردن آسان، وسعت عمل، عدم آشنایی عمومی و توجه ویژه رسانهها به آن عنوان کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه همچنین با بیان اینکه بی توجهی به پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی مشکلات فراوانی را پیش روی بخش کشاورزی قرار می دهد، توجه به این بخش را حائز اهمیت برشمرد.
وی درادامه با اشاره به اهمیت پرداختن به پدافند غیرعامل در تهدیدات بخش کشاورزی در استان کرمانشاه، موقعیت جغرافیایی استان، بالا بودن حساسیت آن به جهت میزان بالای تولید محصولات کشاورزی و صدمه و آسیب جدی به کشور را از جمله مهمترین عوامل توجه به این نوع پدافند در بخش کشاورزی در استان برشمرد.
منصوری با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه تولیدات گیاهی درمقوله پدافند غیرعامل، استان گفت: مدیریت آفت مینوز گوجه فرنگی، ریشه کنی آفت مگس میوه مدیترانه ای و مدیریت آفت مگس زیتون را ازجمله این اقدامات است.
رئیس جهاد کشاورزی استان کرمانشاه به پدیده خشکیدگی بلوط در جنگل های زاگرس اشاره کرد و تغییرات محسوس اقلیمی به ویژه خشکسالی های اخیر، کاهش لاشبرگ و هوموس، کوبیدگی سطح خاک جنگل و هجوم آفات و بیماریهای گیاهی مثل لورانتوس، آفات چوب خوار و پوست خوار و بیماری زغالی بلوط را از اصلی ترین علل بروز خشکسالی برشمرد.
وی تشکیل ستاد راهبردی خشکیدگی بلوط استان، بازدیدهای میدانی وتهیه نقشه پراکنش و شدت خشکیدگی استان و شناسایی ۱۵۵ هزار هکتار جنگلهای آلوده را از جمله اقدامات انجام شده و مبارزه پدیده خشکیدگی بلوط در استان عنوان کرد.