به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی بصیری در پنجاهمین جلسه کمیته آب اتاق اصفهان تصریح کرد: 24 ایستگاه پمپاژ در استان چهار محال و بختیاری در حال احداث است که متاسفانه با وجود مصوبه 9 ماده ای اقدامی در توقف ان صورت نگرفته است
وی انتقال آب از طریق پمپاژ با لوله برای کشاورزی را مورد انتقاد قرار داد و گفت:تخصیص آب زاینده رود در بالادست بدون توجه به حق آبه ها صورت گرفته است و مسوولین وزارت نیرو در این موضوع باید مصمم تر عمل کنند.
بصیری تصریح کرد: جمعیت استان چهار محال در حوزه زاینده رود 8/1 درصد از کل حوزه است و این در حالیست 20 درصد آب حوزه را مصرف می کنند.
«سیدمحمد علوی» عضو کارگروه رسانه کمیته آب اتاق اصفهان از راه اندازی سایت کمیته آب به آدرس www.zayanderud.com خبر داد و گفت:این سایت به صورت جامع به تاریخچه زاینده رود و تاثیر آن بر فلات مرکزی می پردازد.
وی افزود: این سایت تلاش می کند که اخبار مرتبط به زاینده رود در قالب خبر ،عکس و فیلم به بازدیدکنندگان ارایه کند.
«تولایی» مدیر ارشد تولید شرکت فولاد مبارکه اصفهان در این جلسه با اشاره به میزان مصرف آب در این مجتمع گفت: ميزان ورودي به حوضه آبريز زاينده رود حدود 1150 ميليون مترمکعب در سال است که ميزان برداشت فولاد مبارکه حدود 25 ميليون مترمکعب در سال 90 بوده است.
وی جمع کل اشتغال مستقیم و غیر مستقیم گروه فولاد مبارکه اصفهان را 153 هزار نفر عنوان کرد و گفت: این شرکت ورق فولادی را برای کل کشور تولید می کند و به لحاظ موقعیت جغرافیایی در استان اصفهان واقع شده است.
وی اعمال محدوديت مصرف به خطوط توليدي بخصوص ناحيه آهنسازي و نيروگاه و اعمال توقفات برنامه ريزي نشده ،افزايش هزينههاي تعميراتي و بهرهبرداري و کاهش زمان هاي بين گرفتگي در تصفيه خانه آب ناشي از افزايش حجم لجن ،افزايش نرخ خوردگي بدليل افزايش EC آب توليدي بميزان 30 الي 40 درصد و افزايش هزينه کنترل فرآيندهاي شيميايي کولينگ تاورها در اثر تزريق بيشتر مواد شيميايي و انتقال آب بوسيله تانکر را از چالش های این شرکت در بخش آب عنوان کرد.
وی با اشاره به طرح های توسعه فولاد مبارکه در راستای کاهش برداشت از رودخانه را شامل توسعه تصفيه خانه پساب بمنظور بازيابي و توليد آب صنعتي از پساب موجود (ظرفيت 3000 متر مکعب بر ساعت)،مشارکت با سازمان آب و فاضلاب جهت سرمايهگذاري و خريد پساب بهداشتي شهرستانهاي مبارکه و زرين شهر و انجام فاز مطالعاتي جايگزيني برجهاي خنک کن تر فعلي نيروگاه با برجهاي خشک (هلر) خبر داد.
وی افزود: نیروگاه های شرکت با ظرفیت 300 مگاوات به شبکه سراسری متصل بوده و علاوه بر به تامین یک سوم برق شرکت ، در شرایط اضطراری می توانند پایداری خط تولید و شبکه سراسری را حفظ نمایند.
اسفندیار امینی، عضو کمیته آب در ادمه این جلسه به قانون ویژه رودخانه زاینده رود مصوب 1311 اشاره کرد و گفت: زاینده رود تنها رودخانه در ایران است که قانون ویژه دارد.