به گزارش خبرنگار مهر، جاسم جادری ظهر سه شنبه در نشست کارگروه آمایش، محیط زیست و توسعه پایدار استان هرمزگان با تسلیت ايام سوگواري ماه محرم، عنوان كرد: با توجه به اينكه در کل کشور کار آمایش صورت نگرفته، در استان هرمزگان نيز از این موضوع مهم غفلت شده و مغفول واقع شده است که این موضوع باید با برنامه هاي بهتر جبران شود.
وي با بيان اينكه ضرورت انجام كار آمايش بسیار روشن است، افزود: امروز استان هرمزگان موقعیت فرامنطقه ای پیدا کرده است و براساس سیاست های ابلاغی جمعیت از سوي مقام معظم رهبری، باید در مناطق ساحلي جمعیت متمركز و شهرهاي جدید ایجاد شود و در اين راستا هرمزگان نقش و کارکردي فرامنطقه ای دارد.
استاندار هرمزگان ادامه داد: ميانگين تمركز جمعيت در برخي مناطق هرمزگان از جمله شهرستان جاسک که مورد توجه مدیریت عالی کشور قرار دارد چهار نفر در کیلومتر مربع است و در مجموع هرمزگان ۲۲ نفر در هر کیلومتر مربع جمعیت دارد.
جادري با تاكيد بر اينكه در بحث آمایش سرزمینی هرمزگان بايد مطالعات و نگاهي فرامنطقه ای داشته باشيم، تصريح كرد: برخي تصمیم گیری ها نيز در اين استان فرامنطقه ای است و ميزان گسیل و هجوم جمعیت به هرمزگان براي سال هاي آينده قابل پیش بینی نیست.
وي اضافه كرد: براساس پيش بيني ها ميزان جمعيت شهرستان جاسک در آينده به ۲۰۰ هزار نفر خواهد رسيد و نبايد در توجه به سواحل مکران و ضرورت توسعه سواحل جنوبی کشور غفلت داشته باشيم.
نماينده عالي دولت در استان هرمزگان با بيان اينكه به بحث آمایش بايد با دید فرامنطقه ای بنگريم و از تجربيات و كار مطالعاتي ديگر استان ها نيز استفاده كنيم، اظهار داشت: این کارگروه باید به طرح های بزرگتر نيز ورود پيدا كند و اگر می خواهیم بار ديگر دچار عدم توازن نشویم و عدم استفاده از ظرفیت ها را جبران كنيم، باید طرح های بزرگ در این کارگروه مورد ارزیابی قرار گیرد تا با چالش مواجه نشویم.
جادري همچنين با اشاره به مسئله شيرين سازي و برداشت آب از خليج فارس، بيان داشت: در حال حاضر استان هاي زيادي برای برداشت آب از خلیج فارس مسابقه گذاشته اند اما تخصیص آب در اين خصوص از سوي وزارت نیرو بايد كارشناسي باشد و اگر همه بخواهند از آب خليج فارس برداشت کنند، دچار مشكلاتي خواهيم شد كه اين گونه موارد نيازمند كارشناسي بيشتر است.
وي به تمركز و رشد بالاي جمعيت در بندرعباس اشاره كرد و گفت: بايد تلاش کنیم تا مردم از روستاها به شهرها مهاجرت نکنند و با وجود اينكه در هیچ استانی به اندازه هرمزگان فرودگاه، بندر، گمرک و اسکله وجود ندارد اما محدودیت های عجیب نيز در اين استان وجود دارد و بيشتر به اين ظرفيت ها نگاه پایلوتی شده تا تنها از آن بهره ببرند و برداشت كنند.
استاندار هرمزگان عنوان كرد: هرمزگان داراي ۹۰۰ کیلومتر مرز دریایی و استاني مرزي در همسايگي چند کشور است که باید به اين موارد در طرح های آمایش مربوط به استان هرمزگان نگریسته شود و همچنين در آمایش باید به دنبال ايجاد توسعه پایدار باشیم که می طلبد خیلی دقیق در اين خصوص مطالعه کنیم.
جادري خاطرنشان كرد: توسعه استان هرمزگان نامتوازن بوده است و اين استان دارای مزیت هایی از لحاظ مسائل مختلف اقتصادی است که می تواند کشور را مدیریت کند و بايد استان هرمزگان را از این جنبه فرامنطقه ای ببينیم چون داراي مدیریت و کارکردي در سطح ملی است و مي تواند نقش اساسی در توسعه ایفا کنند.
وي يادآور شد: در تدوین برنامه ششم نيز بايد جدی ورود کنیم و برنامه قابل قبولي برای نسل آینده و چشم انداز مناسبي ترسیم کنیم تا مشکلات نسل آینده کمتر شود.