به گزارش خبرنگار مهر، خداکرم جلالی صبح چهارشنبه در جلسه امضای تفاهمنامه همکاری هفت استاندار برای حفاظت از مدیریت پایدار منابع طبیعی افزود: جزایر خزری و جنگل های ارسبارانی با ویژگی های منحصر بفرد یکی از میراث های طبیعی کشور است و باید بخوبی بتوانیم امانتداری کنیم و از این اموال در راه مصالح ملی استفاده کنیم.
وی عنوان کرد: بحث توسعه پایدار توسعه ای است که یک بعدی امکان پذیر نیست. توسعه پایدار سه پایه اصلی محیط، مردم و اقتصاد را نیازدارد و برای رسیدن به آن عدالت اجتماعی، اقتصاد پویا و حفظ محیط زیست لازم است.
جلالی بیان داشت: شاخصه توسعه پایدار، رفاه اجتماعی مردم، سرانه تولید ناخالص ملی، و سرانه تولید co۲ است. امروزه گرفتاری های جهان به سبب بالا رفتن غلظت گازهای گلخانه ای است که مشکلاتی را ایجاد کرده است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: هر چه سرانه تولید ناخالص ملی کمتر باشد مشکلات بیشتر است و رویکرد جهانی با اولویت پیشگیری باعث شده مسائل را یکپارچه ببینیم و مدیریت یکپارچه را اعمال کنیم.
وی افزود: برای حفاظت از جنگل ها باید چند پرامتر در نظر بگیریم که این پارمترها می گوید چه دستگاههایی چه مقدار و چگونه همکاری کنند.
جلالی گفت: نقش استانداران به عنوان نماینده عالی دولت و ریاست شورای برنامه ریزی باید برای تحقق این مسئله، یاری رسان باشد و همکاری کنند.
وی بیان داشت: مسئله حفاظت از منابع طبیعی دارای ۱۴ وجه شامل تثبیت مالکیت مناطق، ساماندهی جنگل نشینان و خروج دام، کنترل سوخت بوته ای و تامین سوخت فسلی و انرژی های نو، چگونگی اجرای طرح های عمرانی، بهره بردرای معادن، اطفاء و پیشگیری حریق، کنترل آفات، جلوگیری از تجاوزات و تصرفات، کنترل ساخت و سازها و ویلاسازی، کنترل فرسایش خاک و تخریب سرزمینی، حفاظت فیزیکی و قاچاق چوب، ساماندهی گردشگری، جلوگیری از تخریب و پسماند و زباله، زخروج زباله از جنگل است.
جلالی گفت: اگر بخواهیم در حفاظت منابع موفق شویم توجه به همه ابعاد الزامی است و کوتاهی سبب از دست رفتن این منابع و ثروت های طبیعی می شود.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور بیان داشت: مجموعه چالش های زمین به منابع طبیعی باز می گردد و جنگل های دنیا که هشت میلیارد هکتار بوده به دلیل تصرفات به چهار میلیارد هکتار رسیده و پیامدهای ناشی از این پدیده عواقب بدی دارد.
وی گفت: امروز در کشورهای جهان با اتکا به مشارکت مردم گامهای بلندی برداشته شد که باید در دستور کار کشور قرار گیرد و در زمینه اشتغالزایی و بهبود منابع طبیعی کارساز است.
خداکرم جلالی با بیان اینکه در زمینه گیاهان دارویی بسیار کم کار کردیم و بسیار عقب هستیم گفت: با داشتن دو هزار و ۳۰۰ نوع گیاه دارویی می توانیم در دنیا جایگاه اول تا پنجم را داشته باشیم و بزودی دفتری با نام دفتر تکثیر گیاهان دارویی راه اندازی می شود.
این تفاهم نامه با حضور استانداران استان های مازندران، گیلان، گلستان، سمنان، اردبیل، خراسان شمالی و آذربایجان شرقی به میزبانی استانداری مازندران در ساری به امضاء می رسد.
مبنای این تفاهم نامه همکاری های منسجم تر برای افزایش سرانه سبز کشور و ایجاد جهش قابل ملاحظه در آن است که با بهبود مدیریت قابل حصول است.
بر اساس اين تفاهم نامه با برنامه ریزی و مدیریت منسجم تر، دقت بیشتر و پاسخگویی بهتر عزم استانداران براي حفاظت بیشتر از منابع طبیعی و جنگل های کشور به عنوان میراث طبیعی جزم خواهد شد.