به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ خندان دل روز چهارشنبه در همایش شهرداران سیستان و بلوچستان در زاهدان اظهار داشت:نگاه تمرکز گرایانه بر امور کشور یکی از مشکلات و موانع توسعه متوازن شهر ها است و تا هنگامی که این نگاه ادامه داشته باشد حل مسائل و مشکلات موجود به ویژه آسیب های این حوزه غیر قابل حل خواهد بود.
وی با بیان اینکه نگاه عدم تمرکز و واگذاری امور به مدیران و مسئولان محلی در قانون اساسی به صراحت اشاره شده و مورد تاکید جدی دولت تدبیر و امید است افزود: در راستای بسط و گسترش نظام عدم تمرکز در دولت تدبیر و امید اقداماتی در دست انجام است که نتیجه آن به تدوین لایحه شهری منجر شده است.
وی گفت: در این لایحه تلاش میشود تا نظام توزیع اعتبارات و منابع محدودی که در اختیار دولت است هدفمند انجام شود چرا که بیش از ۷۰ درصد وظایف شهرها در حیطه اختیارات شهرداری ها است.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور تصریح کرد: باید درآمد شهرداری ها به شکل پایدار زیاد شود و مردم در موقعیتی قرار گیرند که مشارکت جدی را در فعالیتها و بخشهای مختلفی از ماموریت شهرداری انجام دهند.
خندان دل ادامه داد: با تصویب این لایحه امیدواریم درآمد پایدار شهرداری ها از محل اجرای طرحهای مشارکتی و سرمایهگذاریهای بخش غیردولتی انجام شده و بسیاری از ضعفها و کاستیها برطرف شود.
وی با اشاره به این نکته که نیمی از جمعیت سیستان و بلوچستان در روستاها سکونت دارند بیان داشت: این پراکندگی جمعیت در کشور شرایطی متفاوت داشته و در حال حاضر ۷۰ درصد جمعیت در شهرها و ۳۰ درصد در نقاط غیرشهری ساکن هستند.
وی علت مهاجرت مردم از شهر های کوچک و ایجاد حاشیهنشینی در شهرهای بزرگ را ریشه در مسائل اقتصادی دانست و گفت: ساکنان شهرهای کوچک از نظر اقتصادی شرایط مطلوبی نداشته و لذا به همین دلیل هر روز شاهد فاصله گرفتن شهرهای بزرگ با شهرهای متوسط و کوچک هستیم و به معظل حاشیه نشینی دامن زده می شود.
خندال دل ابراز داشت: خریدها و سبد هزینه گرانتر قطعا توسط افرادی با درآمد بالا صورت میگیرد و افرادی که درآمد بیشتری دارند نیز در شهرهای بزرگ هستند.
وی یادآور شد: در شهرهای بزرگ جذابیت بیشتری وجود دارد و در مقابل شهرهای کوچک از حداقل امکانات رفاهی برخوردار هستند.
معاون توسعه عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور همچنین با اشاره به وجود بافتهای فرسوده و ناپایدار در شهرها بیان داشت: بافت های فرسوده در شهر ها به عنوان کانونهای مخاطره و تهدید برای شهروندان محسوب می شوند و در لایحه شهری که به دولت تقدیم شده است نوسازی این بافتها با اختصاص سهم بیشتری از درآمد دولت به شهرداریها دنبال می شود.
وی اذعان داشت: اداره امور به وسیله مشارکت مردم یکی از اهداف جدی دولت برای روان سازی امور شهر ها است و باید برای توسعه متوازن شهری و جلوگیری از مهاجرت مردم از شهر های کوچک و همچنین پیشگیری از حاشیه نشینی از فاصله شهر های کوچ و بزرگ بکاهیم.