لیلا سلاح ورزی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه یکی از آسیب های اجتماعی که در استان وجود دارد بحث طلاق است اظهار داشت: این معضل طی سالهای اخیر در کشور و استان حادتر شده است.
وی با بیان اینکه خانواده مقدس ترین نهادی است که می تواند جامعه سالم را بنیان گذاری کند افزود: مطابق بررسی ها آسیب های ناشی از طلاق در زندگی فردی و اجتماعی هر کدام از زوجین قابل مشاهده است که آسیب های اجتماعی و بزهکاری در فرزندان طلاق را می تواند نمود این موضوع دانست.
سلاح ورزی با بیان اینکه باید پیشگیری از طلاق در اولویت کاری متولیان امر قرار گیرد ادامه داد: مطابق آمار سازمان ثبت احوال بیشترین آمار طلاق در مردان 25 تا 29 سال و زنان 20 تا 24 سال گزارش شده است.
وی با بیان اینکه 50 درصد طلاق ها در پنج سال نخست زندگی مشترک اتفاق می افتد تصریح کرد: فراوانی طلاق در جوانان به دلیل عدم برخوردار از مهارتهای زندگی است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری لرستان با اشاره به تاثیر فقدان مشاوره های لازم پیش از ازدواج در افزایش طلاق گفت: با توجه به ثبت بیشترین نرخ طلاق در شهرستانها خرم آباد، بروجرد، کوهدشت، دورود و دلفان مراکز مشاوره پیش از طلاق در این شهرستانها راه اندازی شد.
سلاح ورزی با اشاره به همکاری سازمانهای مردم نهاد فعال در این حوزه افزود: طی شش ماه نخست سالجاری کل مراجعین به این مراکز مشاوره پنج هزار زوج بوده اند که برای این افراد هم آموزشهای مهارتهای دهگانه روانشناسی و هم مشاوره پزشکی ارائه شده است.
وی با بیان اینکه از این تعداد 250 نفر به مشاوره های فردی نیاز داشتند افزود: همچنین 100 پرونده طلاق توافقی نیز برای بررسی به این مراکز مشاوره ارجاع داده شد که تنها پنج پرونده منجر به سازش شده است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری لرستان طلاق توافقی در استان را آسیبی جدی دانست و گفت: در زمینه مشاوره های فردی به زوجین نیز تنها پنج پرونده منجر به سازش شده است.
سلاح ورزی یکی از مشکلات این مراکز مشاوره را عدم وجود مشاورین متخصص دانست و گفت: در این راستا پیگیری شده که طی تفاهم نامه ای میان بهزیستی و دادگستری لرستان برای آموزش مشاورین به صورت تخصصی اقدامات لازم صورت گیرد.