به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی نورمحمدی ظهر چهارشنبه همزمان با چهاردهم آبان روز فرهنگ عمومی در جمع خبرنگاران از فعالیت چهارده شورای فرهنگ عمومی در استان سمنان خبر داد و افزود: مصوبات کارشناسی و برنامه ریزی شده در جلسات این شوراها می تواند به جریان سازی فرهنگی و هماهنگی های لازم در انجام برنامه های گوناگون کمک کند.
وی، با اشاره به نقش کلیدی و بنیادی فرهنگ عمومی در جامعه افزود: انسانها زیر چتر هدایت الهی که از طریق انبیاء و اولیاء (ع) ابلاغ شده و بر اساس فطرت خویش برای تامین احتیاجات روحی و جسمانی خویش نیازمند زندگی جمعی است و مجموعه ای از اعتقادات، باورها و بینش ها را اختیار کرده و بر مبنای آن، ارزشها و هنجارهای خود را پایه گذاری می کند.
جانشین دبیر شورای فرهنگ عمومی استان سمنان گفت: یکی از اولین ملزومات یک جامعه با نشاط و امن، نهادینه کردن این رفتارها و هنجارها در قالب یک فرهنگ سازی عمومی و همه جانبه است.
نورمحمدی با اشاره به وجود فرهنگ اصیل اسلامی در کشور به عنوان یک باور همیشگی، خاطرنشان کرد: ملت قهرمان ایران با تاسی از بزرگان دینی و حماسه های عاشورایی خود، امروز طلایه دار فرهنگی مدل ساز برای جهانیان شده و روحیه عدالتخواهی و استکبار ستیزی را در سراسر عالم به عنوان یک منشور فرهنگی فرا گیر کرده است.
وی با بیان اینکه فرهنگ عمومی در همه حرکات و تمام امور زندگی ما ساری و جاری است، تصریح کرد: بر اساس مصادیق و نمودهای فرهنگ عمومی است که یک محیط اسلامی از یک محیط غیر آن تمایز داده میشود.
جانشین دبیر شورای فرهنگ عمومی استان سمنان با تاکید بر نقش فرهنگ عمومی و لزوم ارتقای آن گفت: فرهنگ عمومی به عنوان سرمایه اجتماعی تلقی می شود.
نورمحمدی افزود: ارتقای فرهنگ عمومی مثل پروژههای عمرانی در عرض یک یا دو سال پایان نمیپذیرد بلکه به همت و تلاش متولیان فرهنگی بستگی دارد.
وی اظهار داشت: همه نیازمند به فرهنگ غنی اسلام هستیم و برای رسیدن به این فرهنگ باید از هیچ تلاش دریغ نکنیم.
جانشین دبیر شورای فرهنگ عمومی استان سمنان، این شورا بهترین بستر برای ایجاد هماهنگی دستگاه های فرهنگی دانست و گفت: ارتقای فرهنگ عمومی به عنوان سرمایه اجتماعی تلقی می شود.
نورمحمدی، با بیان اینکه همه پیشرفتها در گرو چگونگی تاثیرگذاری فرهنگ عمومی است، افزود: نوع پوشش و نوع تاسیس سازههای مسکونی و غیره و چگونگی برگزاری مراسم و اعیاد و شیوه خوردن و راه رفتن و خوابیدن و معاشرت در جامعه ما که یک جامعه ایرانی و اسلامی است، باید مطابق هنجارها و ارزشهای دین مبین اسلام و نیز سنتهای اصیل ایرانی باشد.
وی در خاتمه اظهار داشت: در حوزه شورای فرهنگ عمومی، سبک زندگی اسلامی ایرانی مورد نظر است.