به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام علی نعمت الهی صبح شنبه در جلسه ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان که در محل سازمان تبلیغات اسلامی استان برگزار شد اظهار داشت: افزایش اثربخشی فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر نیازمند شناسایی معضلات فرهنگی و ارزیابی فضای جامعه است.
وی افزود: با ارزیابی مناسب فضای جامعه و رصد مشکلات فرهنگی می توانیم در زمینه امر به معروف و نهی از منکر برای هر کدام از اقشار جامعه نسخه ای مناسب و جداگانه بپیچیم،بدین ترتیب شاهد افزایش اثربخشی فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر در جامعه خواهیم بود.
وی اظهار داشت:کسی که امر به معروف و نهی از منکر میکند، ابتدا باید معروف و منکر را بشناسد و در ضمن از شیوه های صحیح اجرای این فریضه الهی آگاهی داشته باشد.
این مسئول خاطرنشان کرد:امروزه در عصری زندگی میکنیم که دایره معروف و منکرها وسیع تر شده و همین امر نشانگر پیچیدگی و اهمیت کار است،در همین راستا مانند سابق نمی توان به آسانی معروف و منکرها را از یکدیگر احصاء کرد،بنابراین باید قبل از انجام این فریضه الهی اطلاعات و آگاهی خود را در این زمینه افزایش دهیم.
حجتالاسلام نعمت الهی افزود:معروف و منکرها باید در سطح کلان اجتماعی احصاء و سپس رتبه بندی شوند تا شیوه های برخورد صحیح در این زمینه مشخص شود بدین ترتیب شاهد اثربخشی امر به معروف و نهی از منکر در جامعه خواهیم بود.
وی اضافه کرد:نکته مهم دیگر در زمینه اجرای این فریضه الهی آگاهی داشتن از شیوه برخورد با منکر است،باید در امر به معروف و نهی از منکر طوری برخورد کنیم که سخنان ما سبب ایجاد تحول در فرد شود نه اینکه موجب شدت عمل او.
حجتالاسلام نعمت الهی،خوشرویی، داشتن سعه صدر و منطق در گفتار و اعمال را از جمله ویژگی های آمرین به معروف و ناهیان از منکر دانست و گفت: فردی که امر به معروف و نهی از منکر میکند باید تمامی اعمال و رفتارش الگو باشد و اگر چنین نباشد سخنانش در مخاطب تأثیری نخواهد داشت.