به گزارش خبرنگار مهر، کریم پیری صبح شنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیرجهاد کشاورزی شهرستان کامیاران که در سالن اجتماعات اداره ارشاد این شهرستان برگزار شد، با اشاره به اینکه خالصانه ترین خدمت ،خدمت به خلق خداست ،گفت: خدمت خالصانه در عرصه کشاورزی موجبات ترقی و پیشرفت را در این بخش فراهم می کند و خوشبختانه استان کردستان در این حوزه دارای پتانسیل های فراوانی است.
وی عنوان کرد: انتظار می رود با برنامه ریزی و استفاده از دانش کارشناسان جهاد کشاورزی و مدیریت منابع آبی شهرستان حداکثر بهره برداری در این عرصه صورت گیرد.
وی جهاد کشاورزی را از منسجمترین و منظمترین دستگاهها در سطح شهرستان خواند و بیان کرد: امروز حیات اقتصادی، توسعه، آبادانی هر کشوری بخصوص در روستاها به خدمات جهاد کشاورزی بستگی دارد.
فرماندار کامیاران به توجه ویژه به روستا و روستائیان در تمامی عرصهها تأکید کرد و افزود: دشمن امروز با تمام توان به مقابله با ملت ایران برخاسته است از این رو باید با تلاش جهادگونه در تمامی زمینهها به خوداتکایی دست پیدا کنیم.
پیری اظهارداشت: باید با بلند اندیشی و همکاری تنگاتنگ مردم و دولت و ایجاد بسترهای لازم برای احداث پروژههای مورد نیاز از تمام ظرفیتها برای دستیابی به خودکفایی و عدم وابستگی به دیگران تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه حوزه کشاورزی فراز و نشیبهای زیادی را در طول این سالها داشته است افزود: در عصر کنونی،کشاورزی تک محصولی نوعی ضعف است که باید با تدبیر کارشناسانه و همکاری کشاورزان مانع چنین ضعفها در بخش کشاورزی در شهرستان شویم.
وی سد گاوشان را یکی از مهمترین ظرفیتهای عالی برای کشاورزان کامیاران دانست و اظهار داشت: بهرهبرداری این سد موجب تحول عظیم در عرصه کشاورزی و تبدیل بیش از 5 هزار هکتار از اراضی دیمی این شهرستان به آبی شده است.
وی از پروژه سد گاوشان به عنوان بستری بسیار مناسب در راستای توسعه بیش از پیش امر کشاورزی در این شهرستان نام برد و عنوان کرد: استفاده و بهرهبرداری منابع و استعدادها بدون برنامهریزی مناسب موجب هدر رفت منابع و هزینهها میشود.
فرماندار کامیاران در ادامه کشاورزان را ملزم به همکاری بیشتر با کارشناسان عرصه کشاورزی کرد و بیان کرد: همکاری این دو گروه موجب کاهش ضرر و زیان در بخش کشاورزی و استفاده بهینه از منابع صرف شده در تولید محصولات بهتر میشود.
پیری یادآورشد: فعالیت کشاورزان سالانه است و هر اشتباه در کاشت و برداشت بدون مشاوره و راهنمایی میتواند زحمات یک ساله آنها را از بین ببرد.
وی عنوان کرد: بیتوجهی کشاورز در کاشت و برداشت و عدم کسب راهنمایی از کارشناسان موجب هدر رفت منابع آبی، زمان و حتی محصولات آن میشود.
وی با بیان اینکه منابع آبی از با ارزشترین منابع جهان است، گفت: داشتن الگوی کشت در بخش کشاورزی موجب جلوگیری از هدررفت منابع آبی و بهرمندی از محصولات با کیفیتتر میشود.
مدیرسابق جهادکشاورزی کامیاران هم در این مراسم به ارائه گزارشی از فعالیت های این مدیریت اشاره کرد وگفت: برداشت 41 هزار و 500 تن گندم از سطح مزارع دیمی و آبی این شهرستان و افتتاح مجتمع جمعآوری شیر با تولید روزانه 10 تن شیر، اشتغالزایی 10 نفر به صورت مستقیم و 30 نفر به صورت غیر مستقیم از جمله اقدامات انجام شده است.
وی عنوان کرد: با افتتاح مجتمع مذکور 60 دامداری و بالغ بر 600 دامدار زیر پوشش خدمات قرار گرفتهاند.
تیمور رضایی افزود: کامیاران دارای استعدادهای بسیار خوبی بهخصوص در بخش کشاورزی است که در صورت تخصیص اعتبارات هر چند کم میتوان از این بخش چندین برابر بهره برد.
وی بیان کرد: با توجه به در دست اقدام بودن چند سد در این شهرستان، در صورت راهاندازی و ساخت و احداث این سدها و همچنین تکمیل شبکههای فرعی آبیاری که نویدبخش توسعه کشاورزی شهرستان است پیشبینی میشود بخش قابل توجهی از اراضی شهرستان زیر کشت محصولات آبی و باغی برود.
وی اظهارداشت: این مهم میتواند هم در افزایش تولیدات کشاورزی و هم توسعه اشتغالزایی در این شهرستان سهم قابل توجهی داشته باشد.
مدیر سابق اداره جهادکشاورزی کامیاران در خصوص اراضی زیر کشت گندم این شهرستان نیز افزود: در شهرستان کامیاران در سالجاری بیش از 27 هزار هکتار اراضی زیر کشت گندم رفت که 23 هزار هکتار دیمی و 4 هزار هکتار آن آبی بوده است.
رضایی ادامه داد: متوسط سالانه برداشت گندم از اراضی کشاورزی در این شهرستان را 42 هزار تن عنوان و اضافه کرد: در سالجاری موفق به برداشت 41 هزار و 500 تن گندم از سطح تمامی مزارع دیمی و آبی این شهرستان شدهایم.
وی برداشت بیموقع گندم را موجب کاسته شدن کیفیت این نعمت الهی دانست و افزود: با توجه به اینکه وزن دانه تا زمان رسیدن دانه افزایش مییابد و بعد از آن روبه کاهش میرود پس برداشت زودهنگام و یا دیر هنگام محصولات موجب پایین آمدن کیفیت گندم و یا نارس بودن آن میشود.
به گفته رضایی، این گندم برداشت شده در هنگام انبار و نگهداری بیشتر در معرض آسیبهای ناشی از گرما قرار و مورد حمله آفات از جمله کپکزدگی قرار میگیرد.
وی به مشکلات بخش کشاورزی این شهرستان اشاره کرد و گفت: تنشهای رطوبتی و کاهش نزولات آسمانی در چندین سال اخیر، سرمازدگی و یخبندانهای ناگهانی از مهمترین مشکلات کشاورزی در استان و به تبع آن در شهرستان کامیاران است که خسارات بالایی را بر بخش کشاورزی وارد کرده است.
رئیس سابق اداره جهادکشاورزی کامیاران بیان کرد: سال گذشته بیش از 13 میلیارد و 500 میلیون تومان تسهیلات کشاورزی به 537 طرح از دو بخش مرکزی و بخش موچش اعطا شده است.
در پایان این مراسم از زحمات تیمور رضایی با اهدای لوحی تقدیر شد و بهرام کوشکی به مدت چهار سال به عنوان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان كامياران معرفی شد.