به گزارش خبرگزاری مهر، نگارخانههای خانه هنرمندان ایران، جمعه 16 آبان شاهد افتتاح 4 نمایشگاه در رشتههای مختلف هنرهای تجسمی بود که از آن میان افتتاح نمایشگاه گروهی نقاشی خط با عنوان «هفته سوم» با حضور جمعی از هنرمندان و علاقه مندان این هنر همراه بود.
نمایشگاه «هفته سوم» با ارائه آثاری از هنرمندان بزرگی چون زندهیاد رضا مافی، نصرالله افجهای، محمد احصایی، علی شیرازی، صداقت جباری، عینالدین صادقزاده، عذرا عقیقی بخشایشی، علیرضا آستانه و بابک رشوند، توانست عده زیادی از هنرمندان، مجموعه داران و علاقه مندان هنر را در یک جمعه سرد و خلوت پاییزی به خانه هنرمندان ایران بکشاند. در این نمایشگاه در مجموع 15 اثر در ابعاد مختلف و با تکنیک های مختلف در معرض نمایش و فروش قرار گرفته است.
در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه گروهی، تعدادی از هنرمندانی که آثارشان به نمایش درآمده است در نگارخانه «ممیز» حاضر شدند. نصرالله افجهای یکی از مهم ترین چهره های این نمایشگاه درباره ارائه آثارش در این نمایشگاه گفت: آثار ارائه شده در این نمایشگاه، آثاری هستند که حرفی برای گفتن دارند و از تکنیکهای خوبی نیز برخوردارند. من برای اینکه در این نمایشگاه شرکت کنم کاری در دست نداشتم و از این نظر بیبضاعت بودم، این است که به دو کار نسبتاً کوچک از دو دوره مختلف بسنده کردم.
بابک رشوند، از جوانان عرصه نقاشی خط که دو اثر در این نمایشگاه دارد، نیز درباره این نمایشگاه اظهار کرد: با توجه به اسامی هنرمندان این نمایشگاه و مارکت هنری آنها، به نظر من این نمایشگاه مجموعه ای قوی است. این هنرمندان افرادی هستند که همگی درصد بالایی از فروش را دارند، مارکت خوبی دارند و کاملا شناخته شده هستند، از مرحوم مافی تا استادان معاصر که آثارشان جزء 10 رتبه اول نقاشی خط ایران جای دارد. حضور من و دو هنرمند دیگر به عنوان جوانترها در این نمایشگاه اتفاق خوبی است که شامل حال ما شده است.
وی اضافه کرد: فکر میکنم هم کارها و سبک و سیاق جوانها در این نمایشگاه دیده میشود و هم سبک و سیاق بزرگانی که در تکنیک و سبک خود تثبیت شده هستند.
علی شیرازی، یکی دیگر از هنرمندان شناخته شده نقاشی خط که دو اثر از وی در این نمایشگاه به نمایش درآمده، در این باره بیان کرد: باید به این فکر نو و مدیریت نمایشگاه تبریک گفت که چنین ارتباط خوبی با هنرمندان دارد و به راحتی میتواند از هنرمندان آثاری برای نمایش و فروش بگیرد و جمع آوری کند.
وی با اشاره به آثارش در این نمایشگاه، افزود: هر دو اثری که از من در این نمایشگاه به نمایش درآمده است متعلق به مجموعهداران مختلف است که البته اگر دست به دست شده باشد من از آن بیاطلاع هستم.
عینالدین صادقزاده نیز که با دو اثر در این نمایشگاه شرکت دارد درباره برگزاری آن گفت: نمایشگاه گزینش شده خوبی است اما دغدغه اصلی این است که با یک نگاه خاص و رویکرد متفاوت آثار با کیفیتی انتخاب شود و کیوریتوری داشته باشد و هدفی را دنبال کند تا مخاطبان متوجه شوند که فضای آرتیستیک ایران در چه سطحی است و به کجا خواهد رسید. به این صورت نمایشگاهها برای بیننده جذابتر خواهد بود و میتواند آثاری را ببیند که دسترسی به آنها آسان نیست به عنوان مثال کاری که از آقای احصایی در این نمایشگاه به نمایش درآمده است فوقالعاده زیبا است و من تا به حال چنین اثری ندیده بودم وقتی این اثر برای من که پیگیر نقاشی خط هستم و کارم همین است تا این حد جذاب است برای عموم مردم هم فرصت بسیار خوبی خواهد بود.
این هنرمند با اشاره به ضرورت پرداختن به مخاطبان مختلف متذکر شد: وقتی برای برگزاری یک نمایشگاه به آمریکا رفته بودم در یکی از موزهها دیدم که یک عده از بچههای کودکستانی را آوردهاند و جلوی کار سزان ایستادهاند و مربیشان داشت کار سزان را برایشان تحلیل میکرد، ببینید از بچههای کودکستانی شروع به کار بر روی شناخت و ارتقای سطح سلیقه میکنند. به نظر من باید آثار بزرگان، دست کم در یکی از گالریهای خانه هنرمندان فارغ از اینکه چه قیمتهایی دارند، به نمایش گذاشته شود. وقتی آثار خوب به گونهای مناسب ارائه شود، فرهنگ عمومی و هنری جامعه به سوی تعالی رشد میکند و این همان چیزی است که وظیفه هنر است. وقتی سلایق مردم رشد کند در زندگی خصوصی آنها هم تاثیرش نمود پیدا میکند و مردم احساس بهتری خواهند داشت.
او اضافه کرد: من فکر میکنم اگر اینجا به صورت حرفهای به هنر پرداخته شود، آن وقت مثل هر چیز خوب دیگری خواهان خود را به دورترین نقاط نیز میکشاند، مجموعهداران و خریداران آثار هنری به اینجا خواهند آمد و کارهای ارزشمند را از اینجا خریداری خواهند کرد. من فکر میکنم خانه هنرمندان وظیفه دارد از این طریق به دیگر گالریها نیز بیاموزد که به اثر هنری در عین حال که به عنوان یک سرمایه نگاه میکنید، یک برخورد فرهنگی داشته باشید و نه صرفا به عنوان یک تجارت، زیرا باید بین فروش اثر هنری و آهن، فرقی باشد.
صداقت جباری از دیگر شرکت کنندگان این نمایشگاه بود که در افتتاحیه حضور داشت، وی که دو اثر در نمایشگاه روی دیوار دارد، درباره برگزاری «هفته سوم» گفت: در همه دنیا خانه هنرمندان یکی از مهمترین قسمتهای هنری یک مملکت محسوب میشود. به عنوان مثال من نمایشگاهی در خانه هنرمندان دانمارک داشتم، به حدی شرایط کار و رفاه در آنجا وجود داشت که هر هنرمندی را ترغیب به ماندن در آن کشور میکرد. خانه هنرمندانی که زمین فوتبال دارد، میشود در آن اقامت کرد و شبانهروزی کار کرد و همه ابزار لازم نیز در اختیار هنرمند قرار دارد. دلیلش هم این است که آنها به یک هنرمند فقط به عنوان یک ابزار کاری نگاه نمیکنند بنابراین خانه هنرمندانی که ایدهآل است فاصله زیادی با ما دارد و این چیزی که هست برای هنر ایران بسیار کم است و امیدوارم که روزی به آن ایدهآلها نیز برسیم.
در افتتاحیه این نمایشگاه، هنرمندانی چون شیرین اتحادیه، عنایتالله نظرینوری، نصرالله افجهای، علی شیرازی، عینالدین صادقزاده، صداقت جباری، بابک رشوند، علیرضا آستانه، حسین محجوبی، ویکتور دارش، بهزاد شیشهگران، عباس مشهدیزاده، امیر صادقتهرانی، کوروش قاضیمراد، سهیل محمودی، بهرام حنفی، مهدی فلاح و... حضور داشتند.
همزمان با افتتاح این نمایشگاه، نمایشگاه عکسهای پریناز آل آقا با عنوان «لحظههای ناب تاریکی»، مجسمههای پویا جمالی، عکسهای هادی نوید با عنوان «پرندههای من» نیز در خانه هنرمندان ایران افتتاح شد.
علاقهمندان میتوانند برای دیدن آثار این نمایشگاه تا 23 آبان همه روزه از ساعت 13 تا 20 به نشانی خیابان آیت الله طالقانی، خیابان شهید موسوی، باغ هنر، خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.