۱۷ آبان ۱۳۹۳، ۲۱:۱۸

تعقلی عنوان کرد:

عدم بازاریابی و بی تدبیری در سرمایه گذاری مشکل اصلی صنایع در کشور است

عدم بازاریابی و بی تدبیری در سرمایه گذاری مشکل اصلی صنایع در کشور است

یاسوج – خبرگزاری مهر: مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری کشور، عدم شناخت بازار و بی تدبیری در سرمایه گذاری را مشکل اصلی صنایع در کشور دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، علی تعقلی عصر شنبه در نشستی با خبرنگاران در یاسوج افزود: در بررسی طرح های مشکل دار در کشور به این نتیجه رسیدیم که مشکل اصلی آنها نقدینگی نیست.

وی بیان کرد: بخش عمده ای از مشکلات این گونه صنایع به بی تدبیری در سرمایه گذاری بر می گردد.

تعقلی عدم بازاریابی محصول را یکی دیگر از مشکلات موجود در صنایع کوچک در کشور خواند و افزود: مثلا یک واحد تولیدی در گچساران استان کهگیلویه و بویراحمد به جای بازار یابی محصولات تولیدی به افزایش ظرفیت تولید پرداخته است و همین موضوع این واحد تولیدی را با مشکل مواجه کرده است.

وی تصریح کرد: متاسفانه برخی تولید کنندگان از مسیر بازار وارد تولید نمی شوند و همین عدم شناخت بازار باعث می شود که تولید کننده با مشکل مواجه شود.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک ایران با بیان اینکه حل مشکلات واحدهای صنعتی مشکل دار با پول موقتی است، اظهار داشت: با آموزش و هدایت سرمایه گذاران به سمت تولید همراه با بازاریابی می توان بسیاری از مشکلات صنایع مشکل دار را حل کرد.

تعقلی در ادامه به وظایف و رسالت های صندوق ضمانت سرمایه گذاری پرداخت و گفت: صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک ایران هشت سال پیش به موجب قانون تاسیس و شروع به کار کرده است. این صندوق مانند تمام صندوق های ضمانت سرمایه گذاری در دنیا 100درصد دولتی است.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک ایران اظهار داشت: ما با ضمانت سرمایه گذاری به بانک صنعتگر را در دریافت تسهیلات یاری می کنیم و وثائقی که صندوق دریافت می کند بسیار کمتر و راحت تر از وثائقی است که بانک مطالبه می کند.

وی خاطر نشان کرد: صندوق ضمانت سرمایه گذاری تا 85 درصد اصل و سود وام تا سقف یک میلیارد تومان را در بانک های عامل ملی، کشاورزی، صنعت و معدن، پاسارگاد، سینا و صندوق مهر امام رضا و موسسه مالی و اعتباری کوثر ضمانت می کند.

تسهیلات در کشور تنها باز تقسیط می شوند

وی از عدم چرخش مالی تسهیلات صنایع در کشور انتقاد کرد و افزود: تسهیلاتی که بانک ها به صنایع بزرگ اعطا می کنند تنها باز تقسیط شده و به گردش مالی نمی افتند تا مشکل چندین واحد صنعتی نیازمند به نقدینگی را حل کنند.

تعقلی این مسئله را هدایت صنایع بزرگ به سمت بازار سرمایه با استفاده از مشوق های دولتی عنوان کرد و بیان داشت: مانده تسهیلات کشور بر اساس آمار بانک مرکزی نسبت به جی دی پی رقم بسیار پائینی را نسبت به کشورهای پیشرفته نشان می دهد.

تعقلی ابراز داشت: اگر با ایجاد قوانینی صنایع بزرگ به سمت بازار سرمایه هدایت شوند که به واسطه آن بخشی از نقدینگی بانک ها آزاد شود می توان این نقدینگی را به صنایع کوچک کشور تزریق و آنها را تقویت کرد.

وی با اشاره به  اینکه بانک های کشور در تامین مالی واحدهای تولیدی به مشکل خورده اند، تصریح کرد: یکی از مشکلات بانک ها در اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی ریسک برگشت این تسهیلات است که این ریسک در صنایع کوچک بیشتر از صنایع بزرگ است.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک ایران افزود: واحدهای کوچک تولیدی اگرچه رقم کمتری از  تسهیلات را نیاز دارند اما نقش آنها در اشتغال کشور گسترده است به طوریکه در صنایع کوچک به ازای هر 50 میلیون تومان یک شغل ایجاد می شود در حالی که در صنایع بزرگ این رقم بسیار بالاتر است و حتی به یک میلیارد تومان به ازای هر شغل نیز می رسد.

وی با بیان اینکه سرمایه گذاری ها در کشور باید جهت دهی شود، خاطر نشان کرد: دولت از پنج هزار و 700 میلیارد تومانی که قرار است یارانه به بخش تولید بدهد هزار و 200 میلیارد تومان برای صنایع کوچک مصوب کرده است که امیدوارم در مسیر درست و صحیح به صنایع کوچک برسد.

از تجربه بنگاه های زود بازده درس بگیریم

تعقلی با بیان اینکه زمزمه هایی مبنی بر اینکه این یارانه قرار است در اختیار بانک ها قرار بگیرد تا به بخش صنایع کوچک اختصاص یابد، گفت: باید از تجربه بنگاه های زودبازده درس بگیریم چرا که سازمان متولی صنایع کوچک به خوبی مسیر درست این یارانه را می شناسد و می داند که باید به کدام واحدهای تولیدی اختصاص یابد اما بانک ها تنها به فکر سود هستند.

وی افزود: بانک یک نهاد تجاری است و به سود خود می اندیشد پس انحراف این یارانه که قرار است به صنایع کوچک اختصاص یابد ممکن است با تاخیر به دست واحدهای تولیدی برسد و نوش داری بعد از مرگ سهراب شود.

صنایع استان چشم‌انتظار حمایت بیشتر صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست  از مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک ایران خواست تا صنایع استان را در بحث ضمانت‌نامه‌ها بیشتر مورد حمایت قرار دهند.

سهراب بنام با بیان ظرفیت‌های استان کهگیلویه و بویراحمد در همه بخش‌ها اعم از صنعتی و کشاورزی و گردشگری است، اظهار داشت: یکی از مشکلات استان کهگیلویه و بویراحمد در جذب سرمایه گذار است که به مشکلات زیرساختی استان از جمله راه، حمل و نقل و قرار گرفتن در میان استان های صنعتی برمی گردد.

وی پایه این ضعف و معضل بزرگ را آماده نبودن زیرساخت‌ها معرفی کرد و گفت: استانی که در راه‌ها اعم از هوایی و زمینی و ریلی مشکل دارد در جذب سرمایه‌گذار موفق نخواهد بود.

بنام ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات به هم‌جواری استان ما با استان‌های برخورداری همچون فارس و اصفهان و خوزستان برمی‌گردد که سرمایه‌گذار ترجیح می‌دهد در آن استان‌ها با زیرساخت‌های مناسبی که وجود دارد سرمایه‌گذاری کند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: صندوق ضمانت سرمایه گذاری به عنوان حلقه حماتی بین بانک و سرمایه گذاری نقش مهمی می تواند در تسهیل فرایند سرمایه گذاری داشته باشد.

بنام یکی از مشکلات اصلی صنایع استان را منابع مالی عنوان کرد  و گفت: ما از صندوق ضمانت سرمایه گذاری ایران این انتظار را داریم که با توجه به محرومیت استان هم سقف ضمانت نامه و هم تعداد واحدهایی که حمایت می کنند را در استان کهگیلویه و بویراحمد افزایش دهند.

 

کد خبر 2417166