به گزارش خبرنگار مهر، حسین نادمی ظهر یکشنبه در نشست خبری با موضوع " سومین كنگره بین المللی بیماری های قلبی عروقی" گفت: اولین كنگره با موضوع بازتوانی، دومین كنگره با موضوع اختلالات ریتم قلب انجام و سومین كنگره با موضوع بیماری های قلبی و عروقی در ۲۱ آبان ماه برگزار خواهد شد.
رئیس كنگره بین المللی قلب و عروق افزود: پنج كارگاه جانبی با عناوین "احیای قلبی و عروقی"، "بالن پمپ" و "نوار قلب خوانی" در این كنگره اجرا خواهد شد كه یكی از نقاط قابل توجه این كنگره به شمار می آید.
وی ادامه داد: بیمارستان جواد الائمه(ع) در سال ۱۳۷۰ كلنگ خورد و در سال ۱۳۷۷ آماده انجام فعالیت شد، قبل از افتتاح این مركز یك بیمار برای انجام آنژیوگرافی ساده مجبور بود تا شش ماه در نوبت باشد كه با افتتاح این مركز این مشكل برطرف شد.
نادمی بیان داشت: امروز در كمتر از یك ساعت عملیات احیا و درمان یك بیمار قلبی انجام می شود و این مركز در بسیاری از موارد پزشكی از جمله عمل اطفال پیشتاز است.
سن حوادث قلبی در خراسان رضوی به ۵۵ سال رسیده است
رئیس بیمارستان فوق تخصصی قلب جواد الائمه (ع) بیماری های قلبی و عروقی را یكی از رایج ترین علت های مرگ و میر خواند و گفت: این نوع بیماری امروزه یك نوع معضل اجتماعی به شمار می رود به گونه ای كه طبق آمار در ایران بالاترین میزان مرگ و میر به دلیل بیماری های قلبی و عروقی است.
رئیس كنگره بین المللی قلب و عروق اظهار داشت: سن حوادث قلبی در ایران نسبت به متوسط جهانی پایین تر است و در خراسان رضوی این نسبت یك دهه از متوسط جهانی پایین تر می باشد به طوری كه در جهان این نوع بیماری در ۶۵ سال اما در ایران و خراسان رضوی به ۵۵ سال رسیده است.
نادمی عنوان كرد: وقتی اطلاعاتی در مورد یك موضوع بالا می رود، در پی آن خدمت ارتقا پیدا كرده و می توان گفت كه یكی از اهداف این كنگره افزایش سطح خدمات در پی اطلاع رسانی درست خواهد بود.
رئیس بیمارستان فوق تخصصی قلب جواد الائمه (ع) آنژیو پلاستی اورژانس بیمارستان جواد الائمه را یكی از افتخارات این مركز خواند و ادامه داد: در بیمارستان های سطح شهر به دلیل اینكه ضریب نفوذ آنها به دلیل ترافیك و شلوغی خیابان ها پایین است، بیمار دیر به مراكز درمانی رسیده و آن گلدن تایم را از دست می دهد.
وی گفت: این بیمارستان به دلیل موقعیت خوب شهری این امكان را دارد كه آمبولانس در سریعترین زمان ممكن به بیمارستان رسیده و با توجه به تجهیزات پزشكی و كادر خوب این بیمارستان، در كمتر از یك ساعت عملیات درمان و احیا انجام می شود.
رئیس كنگره بین المللی قلب و عروق بیان داشت: از سال ۱۳۸۱ عمل های آنژیو پلاست در این مركز انجام شد و امروزه انجام عمل با شكافتن سینه بسیار كم شده است.
فشار خون بالا و استعمال دخانیات عامل اصلی حمله قلبی
همچنین در این نشست خبری منوچهر راد پور دبیرعلمی سومین كنگره بین المللی قلب و عروق نیز گفت: فشار خون بالا و استعمال دخانیاتاز دلایل اصلی شیوع بیماری های قلبی و عروقی در ایران است.
استاد بیماری های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشكی مشهد ادامه داد: در كشور های فنلاند و سوئد سن ابتلا به این نوع بیماری ها افزایش یافته است در حالی كه تا چتند سال پیش بیماری های قلبی و عروقی در این كشور ها بسیار در سنین كم رایج بود و دلیل اینكه امروزه بسیار پیشرفت داشتند، تجهیز شدن به فناوری روز دنیا و فرهنگ سازی بود.
راد پور تغذیه غلط را در بین ایرانیان بسیار رایج خواند و افزود: وقتی فرهنگ یك جامعه بالا می رود می توان انتظار داشت كه از تغذیه درست استفاده كنند و وزن خود را كنترل خواهند كرد و باعث می شود تا بیماری های قلبی و عروقی كمتر رایج شود.
دبیرعلمی سومین كنگره بین المللی قلب و عروق اظهار كرد: استفاده از مواد مخدر مانند تریاك كه امروزه آن را بی خطر می نامند مانند آن است كه دزدگیر بدن را خاموش كرده و فرد نتواند به موقع بیماری خود متوجه و برای درمان آن اقدام كند كه در بسیاری از موارد این اتفاق رخ می دهد.
فوق تخصص بیماری های قلب و عروق، درد فشارنده در قفسه سینه را یكی از علائم حنمله قلبی خواند و ادامه داد: هر دردی كه در قفسه سینه برای مدت بیش از ۳۰ثانیه و گاهی اوقات تا یك دقیقه طول بكشد و به فك و دست ها منتقل شود می تواند از نشانه های بیماری قلبی باشد و در این صورت فرد نباید خود را توجیه كرده و آن را بی اهمیت بنامد و سریعا خود را به پزشك رساندهو یا درخواست آمبولانس نماید.
حضور ۶۰۰ مهمان داخلی و خارجی در كنگره بین المللی قلب و عروق
محمد محمدی دبیر اجرائی سومین كنگره بین المللی قلب و عروق در بخشی از جلسه آموزش در كنار درمان را یكی از اهداف بیمارستان جواد الائمه(ع) خواند و گفت: از ابتدای تاسیس این بیمارستان، بنا شد تا در كنار كار درمان بخش آموزش نیز راه اندازی شود.
وی افزود: بیماری های قلبی عروقی شایع ترین علت مرگ و میر در ایران است كه این موضوع تاسیس چنین مركزی درمانی را در شرق كشور می طلبید.
محمدی در ادامه با توضیح جزئیات سومین كنگره بین الملی قلب و عروق گفت:در این مراسم ۶۰۰ مهمان داخلی و خارجی، ۷۰ سخنران از داخل و كشور های آلمان، انگلستان، اسكاتلند سوئد و استرالیا حضور پیدا خواهند كرد.
دبیراجرائی سومین كنگره بین المللی قلب و عروق یكی از محور های این كنگره را بحث در خصوص نارسائی های قلبی و عمل های اطفال خواند و افزود: همچنین در این مراسم با هماهنگی كه با آمبولانس داشتیم قرار بر این شد تا یك نمونه زنده را مستقیم به بیمارستان آورده و عملیات درمانی آن را كه در كمتر از یك ساعت انجام خواهد شد به طور مستقیم برای مهمانان پخش شود.
وی بیان داشت: مطالعات نشان می دهد كه تا ۲۰ سال آینده بیماری های قلب وعروقی همچنان در صدر جدول علت مرگ و میر قرار خواهند داشت كه برگزاری این كنگره با چنین اهدافی می تواند در افزایش سن ابتا به این بیماری ها چاره ساز باشد.
محمدی ادامه داد: عدم تحرك، افزایش دخانیات و مصرف بیش از اندازه فست فودها از دلایلی است كه بیماری های قلبی و عروقی باعث بیشترین مرگ و میر می شود و اصلاح این رفتار ها با برگزاری سمینار و كنگره انجام نخواهد شد و همكاری تمام دستگاه ها و رسانه ها را می طلبد.
دبیراجرائی سومین كنگره بین المللی قلب و عروق در پایان افزود:دانشگاه لوند سوئد و بیمارستان اسكین كه زیر نظر همان دانشگاه است با ما در برگزاری این كنگره همكاری خواهند كرد ضمن اینكه ۲۰۰ مقاله نیز از اكثر شهر های كشورمان به دبیرخانه این كنگره ارسال شده است.
نیاز شرق کشور به بیمارستان فوق تخصصی کلیوی
بنیانگذار بیمارستان جواد الائمه (ع) نیز در این نشست خبری ضمن تشریح برنامه های این بیمارستان گفت: ۴۳ سال قبل درمانگاه و مراكز درمانی به شكل امروزه رایج نبود و بیماران برای مداوای خود با مشكلات زیادی رو برو می شدند.
ماشاالله دانشی نیا ادامه داد: در این بیمارستان ۵۸۰ نفر مشغول به كار هستند كه با افتتاح بخش های دیگر و جذب افرادی دیگر این تعداد به ۸۰۰ نفر می رسد.
وی گفت: آمار عمل های بیمارستان جواد الائمه تا پایان سال ۱۳۹۰ بیست هزار بوده و در سال ۱۳۹۲ حدود ۲۳۸ هزار نفر به این بیمارستان ۸۰ تختخوابی مراجعه كرده اند كه نشان از اهمیت وجود چنین مركزی در شرق كشور است.
خیر و بنیانگذار بیمارستان جواد الائمه (ع) گفت: از خیرین محترم می خواهم كه اگر قصد سرمایه گذاری و ایجاد مراكز درمانی را دارند، یك بیمارستان فوق تخصصی كلیوی بنا نهند زیرا شرق كشور از وجود چنین مركزی دچار كمبود است.