۱۹ آبان ۱۳۹۳، ۹:۵۰

در کمیته مبارزه با مواد مخدر مطرح شد/

شیوه های کشف مواد مخدر نیاز به بازنگری و بروز رسانی دارد

شیوه های کشف مواد مخدر نیاز به بازنگری و بروز رسانی دارد

زاهدان-خبرگزاری مهر: معاون امنيتي و انتظامي استاندار سیستان و بلوچستان اظهار داشت: متأسفانه شيوه هاي كشف مواد مخدر از گذشته تا كنون تغيير نكرده و اين در حالي است كه قاچاقچيان موادمخدر روز بروز ترفندها و تجهيزات جديدي را براي حمل مواد مخدر بكار مي گيرند .

به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر میرشکاری شامگاه یکشنبه درکمیته مبارزه با مواد مخدر که با حضور معاون مقابله با عرضه و امور بين الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در استانداری سیستان و بلوچستان تشکیل شد، بیان داشت: تعداد 9 گلوگاه بازرسي در استان وجود دارند كه هيچ كدام مجهز به امكانات و تجهيزات الكترونيكي نيستند و تعدادی از پاسگاه هاي مرزباني و برجك هاي مرزي نیز فاقد برق هستند و بايد به سيستم برق پنل خورشيدي مجهز شوند.

میرشکاری عدم وجود تجهيزات و ابزارهاي جديد الكترونيكي را از جمله مشكلات مهم در حوزه مبارزه با مواد مخدر در استان عنوان كرد و افزود: سیستم هاي پايش تصويري را بايد در مرزها بكار بگيريم و با نصب دوربين و دكل هاي پايه اي به مرزبانان این امکان را بدهیم که شعاع بيشتري از حوزه فعاليت خود را پايش كنند.

ميرشكاري افزود: استان سيستان و بلوچستان با وجود مرزهاي طولاني 978 كيلومتر با پاكستان، 272 كيلومتر مرز با افغانستان و 310 كيلومتر مرز آبي  بايد 1500 كيلومتر مرز را دروازه باني و مرزباني كند كه اين رقم يك پنجم مرزهاي كشور را در بر مي گيرد وحوزه  فعاليت هر كدام از دستگاه هاي ذيربط برابر با 5 استان در غرب كشوراست.

وي همچنین با تاکید بر تقویت و فراهم سازی زیرساخت های لازم به منظور اشراف اطلاعاتي و شناسايي سرباندهاي قاچاق مواد افزود: استخدام پليس زن در حوزه مبارزه با مواد مخدر نیز يكي از نيازهاي استان است که باید ساختار این موضوع بررسی طراحی و در دستور کار قرار گیرد.

وی با بیان اینکه سيستان و بلوچستان پيشاني ورود مواد مخدر است ادامه داد: 53 درصد ناامني ها طبق آمارهاي موجود به طور مستقیم با مواد مخدر ارتباط داشته و 44 درصد نیز به صورت غيرمستقيم در رابطه با مواد مخدر رخ مي دهد كه مي توان به درگيري هاي طايفه اي و يا اختلافات خانوادگي اشاره كرد.

وي افزود: مواد مخدر نه تنها كانون مهم اقتصادي براي مافياي قاچاق مواد مخدر است بلكه كانوني براي اشرار و معاندين نيز تبدیل شده است.

معاون استاندار با بیان اینکه 240 هزار هكتار از اراضی افغانستان به كشت خشخاش اختصاص دارد افزود: پيش بيني مي شود با توجه به شرايط اقليمي امسال توليد مواد مخدر افزايش يابد و با توجه به اينكه فصل برداشت نیز فرا رسيده ورود مواد مخدر از مرزهاي استان افزايش خواهد يافت.

ميرشكار در بخش ديگري از سخنان خود خواستار تشكيل كميته ساماندهي خانواده هاي معدومين ناشي از مواد مخدر شد و اظهار داشت: خانواده هاي زيادي در استان متأثر از تأثيرات منفي و اجتماعي قاچاق مواد مخدر هستند كه مي بايست با تشكيل كميته اي به بررسي و آسيب شناسي وضعيت اين خانواده ها پرداخت.

استانداری ها موظف به ارایه طرح های استانی هستند

معاون مقابله با عرضه و امور بين الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور نیز در اين جلسه با تاکید بر مقابله و مبارزه جدي با پديده قاچاق مواد مخدراظهار داشت: در بحث مبارزه با پديده قاچاق مواد مخدر رئيس جمهور محترم بر اجراي يك طرح همه جانبه و فراگير تأكيد دارند.

اسدالله هادی نژاد اظهار داشت: در راستاي اجراي اين برنامه منسجم و هماهنگ استانداري ها موظف به ارائه طرح هاي استاني در حوزه مبارزه با مواد مخدر شده اند.

وي اضافه كرد: در طرح هاي پيشنهادي استاني تمامی برنامه ها و همچنين نيازمندي ها در حوزه مبارزه با مواد مخدر گنجانده مي شود و در نهايت طرحي همه جانبه به اجرا درخواهد آمد.

وی افزود: با طراحی این نقشه هماهنگ و متناسب با نیاز های منطقه ای که حضور جدي همه دستگاه هاي مرتبط را در برخواهد داشت از موازی کاری نیز جلوگيري خواهد شد.

وی از مقابله با پدیده مواد مخدر به عنوان یکی از اولویت ها و عزم جدی دولت یاد کرد و گفت: به منظور بررسی و ایجاد هماهنگی لازم در همین راستا دبير كل ستاد مبارزه با موادمخدر و وزیر محترم كشور در آینده ای نزدیک سفری به سیستان و بلوچستان خواهند داشت.

کد خبر 2417998

برچسب‌ها