۱۹ آبان ۱۳۹۳، ۹:۴۶

هادی نژاد مطرح کرد:

قاچاقچیان بین المللی مواد مخدر به دریا زده اند/ کاهش ۶۰ تا ۷۰ درصد جرائم خرد

قاچاقچیان بین المللی مواد مخدر به دریا زده اند/ کاهش ۶۰ تا ۷۰ درصد جرائم خرد

زاهدان-خبرگزاری مهر: معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور اظهار داشت: به دلیل ایجاد استحکامات مرزی در بسیاری از نقاط مرزی شرق کشور مسیر ترانزیت مواد مخدر به سمت دریای عمات تغییر جهت داده است.

به گزارش خبرنگار مهر، اسدالله هادی نژاد در سفر به سیستان و بلوچستان با هدف بررسی راه کار های مقابله با مواد مخدر شامگاه یکشنبه در جمع اصحاب رسانه در زاهدان بیان داشت: به دلیل اشرافیت جمهوری اسلامی ایران بر مرز ها و اجرای طرح انسداد مرزی در حال حاضر قاچاقچیان بخشی از مواد مخدر را که قبلا از طریق خاک ایران ترانزیت می کردند با تغییر مسیر از راه های جدید از طریق تاجیکستان، قرقیزستان و دریای عمان انتقال می دهند.

وی اضافه کرد: افزایش ۴۰ درصدی کشف مواد مخدر در کشور تاجیکستان نمونه بسیار مشهودی از ایجاد مسیرهای جدید در انتقال مواد مخدر از کشور افغانستان است.

وی بیان داشت: در حال حاضر بخشی از تولیدات مواد مخدر کشور افغانستان به خاک پاکستان و سپس از طریق دریای عمان به کشور های آفریقایی و حتی یونان ارسال می شود.

۲۷۰ هزار هکتار از اراضی کشور افغانستان زیر کشت مواد مخدر است

معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور همچنین ابراز داشت: در حال حاضر مواد مخدر در ۱۹ استان کشور افغانستان و به میزان ۲۷۰ هزار هکتار کشت می شود که خود عاملی تهدید کننده است.

هادی نژاد با اشاره به اینکه طبق  گزارش نیروهای امریکایی در افغانستان و تایید دفتر جرم سازمان ملل نیروهای آمریکایی نه تنها در مدت حضور خود در افغانستان موفق به تغییر الگوی کشت نشدند بلکه میزان اراضی کشت مواد مخدر در مدت حضور آنها نیز افزایش داشته است.

وی بیان داشت: آمریکایی ها مدعی هستند در طول ۱۳ سال حضور خود در افغانستان مبلغ ۷ میلیارد دلار برای تغییر کشت جایگزین و کاهش میزان کشت مواد مخدر در این کشور هزینه کرده اند اما شواهد نشان می دهد که هیچ تغییری در الگوی کشت اتفاق نیفتاده است.

وی گفت: بنابراین گزارش کاشت مواد مخدر در افغانستان تعداد ۴۱۱ هزار شغل ایجاد کرده است و لذا تغییر الگوی کشت از توان جمهوری اسلامی ایران خارج بوده و تلاش جامعه بین المللی را می طلبد.

وی از مواد مخدر به عنوان یک تهدید جدی و به عنوان جنگ نرم بر علیه جمهوری اسلامی ایران یاد کرد و گفت: برای مقابله با مواد مخدر نیازمند اقدام جمعی و کمک تمامی اقشار جامعه هستیم.

تشکیل اجلاس سه جانبه با هدف مقابله با مواد مخدر

هادی نژاد همچنین از تشکیل اجلاس سه جانبه با عنوان "ابتکار سه جانبه" با حضور نمایندگان جمهوری اسلامی ایران، افغانستان و پاکستان در تهران را از دیگر اقدام ستاد مذکور برشمرد و گفت: نشست های سالانه با حضور کارشناسان، مرزبانان و گمرکات این سه کشور در خصوص مبادله اطلاعات برای شناسایی گلوگاه ها و مسیر انتقال مواد مخدر و راه های کنترل و برخورد با قاچاقچیان برگزار می شود.

وی مقابله با خرده فروشان مواد مخدر را یکی از مطالبات به حق مردم دانست و گفت: جمع اوری معتادان متجاهر و کارتن خواب در برخی از استان ها موجب کاهش ۶۰ تا ۷۰ درصد جرائم خرد شده است.

وی بیان داشت: امسال در بخش مقابله با عرضه مواد مخدر و جمع آوری معتادان متجاهر، اقدام خوبی صورت گرفته است به گونه ای که اجرای این برنامه ها با جدیت بیشتر به صورت مدون ادامه خواهد داشت.

وی مقابله با خرده فروشان را یک معضل اجتماعی دانست و گفت: هماهنگی بسیار خوبی با دستگاه قضایی در این رابطه صورت گرفته و با توجه به برنامه ریزی های انجام شده امید است بزودی شاهد کاهش آمار خرد فروشان در سطح جامعه باشیم.

درصد شیوع مواد مخدر سیستان و بلوچستان بیش از میانگین کشوری است

مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور نیز در این نشست با بیان اینکه گروه های ویژه ای از سوی این ستاد با حضور در استان های مختلف بررسی راهکارهای تخصصی برای مقابله با عرضه و مصرف مواد مخدر را در دستور کار دارند، افزود: با هماهنگی های صورت گرفته در آینده ای نزدیک فعالیت باندهای مواد مخدر و خرده فروشان در سطح جامعه بیش از گذشته کاهش خواهد یافت.

علیرضا اکبرشاهی در جمع خبرنگاران بیان داشت: درصد شیوع مواد مخدر در سیستان و بلوچستان نسبت به مرکز در مقایسه با میانگین کشوری بالاتر است که جلوگیری از توسعه این روند نیازمند اقدامات بیشتر است.

کد خبر 2417999

برچسب‌ها