به گزارش خبرنگار مهر، اکبر ترکان در سمینار نقد تنوع و کیفیت خودرو با اشاره به سیر تاریخی نوسازی اقتصاد ایران، گفت: فرمان مشروطیت گام بزرگی برای نوسازی اقتصاد ایران بود، ضمن اینکه رضاخان نیز دوره ای را به نوسازی اقتصاد ایران پرداخت اما به نتیجه نرسید.
مشاور ارشد رئیس جمهور افزود: به تناسب در دهه های مختلف نیز بعد از انقلاب اقداماتی در جهت نوسازی اقتصاد ایران صورت گرفت اما متاسفانه فراز و نشیبهای بسیاری داشته اما امروز لازم است که سازمانهای توسعه همچون سازمان گسترش بتواند یک بار دیگر وضعیت توسعهای را در کشور دسته بندی و مرور کند.
وی تصریح کرد: سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران مامور تقویت استفاده از تکنولوژیهای برتر در صنایع کشور است در حالی که متاسفانه طی مقطعی در دولت گذشته، عده ای متفکر صنایع هایتک را خواستند به مناطق محروم ببرند.
ترکان ادامه داد: طی 30 سال گذشته ایران در پنج رشته سیمان، فولاد، پتروشیمی برق و خودرو صاحب رتبه های خوب جهانی است و در خودرو نیز توانسته است دستاوردهای ارزشمندی داشته باشد، لذا نباید از آن به سرعت عصبانی شده و بگوییم تعرفه برداشته شود تا بلکه صنعت خودروی ایران اصلاح شود.
مشاور ارشد رئیس جمهور ادامه داد: چنانچه تعرفه های واردات برداشته شود هیچ کدام از تولیدات کشور نمیتوانند رقابت کنند و تنها در قرمه سبزی و آبگوشت بزباش توانایی رقابت خواهیم داشت.
وی افزود: نباید با عصبانیت صنعت خودروی کشور را مورد انتقاد واقع کرد بلکه باید راهکارهایی ارائه داد تا این صنعت بتواند راه مناسبی پیش گیرد.
ترکان ادامه داد: هم اکنون ایران خودروساز است و ظرفیت مناسبی در راستای جهش این صنعت دارد، ضمن اینکه در گذشته به ازای هر خودرو یک و یک دهم نفر شاغل بودند و بنابراین اگر بخواهیم حتی یک شغل از دست بدهیم، خسارت بار خواهد بود.
مشاور ارشد رئیس جمهور تصریح کرد: هم اکنون قرار است 2.5 میلیون خودرو تولید شود که به نظر می رسد سطح اشتغال مناسبی را در بر دارد.