به گزارش خبرگزاری مهر، مهدي كرباسيان با حضور در ذوب آهن اصفهان ضمن بازديد از خط توليد و طرح هاي توسعه اين شركت، با سعد محمدي مديرعامل و جمعي از معاونين اين شركت ديدار و گفتگو كردند.
رئيس هيأت عامل ايميدرو در حاشيه اين بازديد اظهار داشت: با وجود ركود اقتصادي فعلي به ويژه ركود در بخش مسكن كه بر فروش محصولات ذوب آهن اصفهان تاثير مستقيم دارد، همت كاركنان و تدابير مديريتي در اين شركت باعث شده از طريق كاهش قيمت تمام شده، مشكل كمبود نقدينگي تا حدود زيادي رفع و افزايش توليد نيز صورت گيرد.
وي افزود: در اين شرايط خاص، ذوب آهن ضمن افزايش توليد، طرح هاي توسعه اي مهمي نيز انجام مي دهد كه يكي از تاثيرگذارترين آنها، پروژه توليد ريل است. متاسفانه با وجود اينكه راه آهن در كشور ما از چندين دهه گذشته وجود داشته، اما هنوز توليد ريل نداريم لذا اين حركت ذوب آهن كمك بسياري به توسعه كشور مي كند.
اين مقام مسئول در خصوص حمايت از توليد ريل در ذوب آهن گفت : اين شركت بايد قراردادي بلند مدت با دولت براي فروش ريل خود منعقد كند و دولت نيز جهت حمايت از توليد داخلي حتماً از اين امر استقبال مي كند.
كرباسيان با اشاره به اجراي پروژه هاي نوسازي و مدرن سازي در ذوب آهن اصفهان گفت : در كنار تمام اين پروژه هاي مهم، توجه به نيروي انساني، انجام پروژه هاي مختلف در جهت حفظ محيط زيست، تلاش براي كاهش مصرف انرژي و بويژه صرفه جويي در آب نيز از جمله دستاوردهاي بسيار خوب اين شركت است كه اميدوارم با حمايت دولت سهامداران، ذوب آهن اصفهان بتواند همچنان نقش پيشتازي خود در صنعت فولاد كشور را حفظ كند.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت از سياست هاي معدني ذوب آهن و در اختيار گيري معادن مختلف تمجيد كرد و گفت : اين شركت علاوه بر معادن زغال سنگ شاهرود و طبس كه موفق به خريد آنها شده، در خصوص ساير معادن نيز آمادگي لازم را دارد.
ذوب آهن اصفهان با خريد معادن چرخه صنعت فولاد را تكميل مي كند
وي افزود : وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنين ايميدرو، در واگذاري معادن مسئله اهليت را به عنوان يكي از مباني اصلي مدنظر قرار دارد. اهليت به معناي برخورداري از تخصص فني و توان مالي است. ضمن اينكه نياز فني و مصرف كننده نهايي نيز شامل اين موضوع مي شود که ذوب آهن داراي تمام اين ويژگيها است و مي تواند در رقابت هاي مربوطه از امتيازات بالايي برخودار باشد تا بتواند چرخه صنعت فولاد را تكميل كند. بديهي است كه ايميدرو نيز حمايت از اين مجتمع عظيم صنعتي را از جمله وظايف خود مي داند و بر آن تاكيد دارد.
كرباسيان در بخشي از سخنان خود ذوب آهن را طلايه دار و پيشتاز صنعت فولاد كشور دانست و گفت : اين شركت فرهنگ صنعتي و فرهنگ توسعه را نه تنها در اصفهان بلكه در كشور ترويج داد و در واقع اين توسعه فرهنگ صنعتي و تربيت نيروهاي متخصص باعث شد كه فولاد مباركه نيز در اصفهان تاسيس شود چرا كه امكان تامين نيروهاي متخصص تنها در اين منطقه از كشور امكان پذير بود.
سعد محمدي مديرعامل ذوب آهن اصفهان نيز در اين نشست گزارشي از عملكرد هفت ماهه اين شركت در سال ۹۳ ارائه داد و افزود: رشد ۴۲ درصدي توليد فولاد خام، رشد ۱۹ درصدي توليد محصول نهايي، كسب ركورد هاي توليدي در بخش هاي مختلف، راه اندازي باتري شماره يك كك سازي، راه اندازي واحد پالايش گاز كك و بازيابي مواد شيميايي طرح توازن، توليد شمش A۹۰۰ با مقطع ۲۵۰ *۳۳۰ جهت توليد ريل و تير آهن بال پهن، امضاي تفاهم نامه توليد ريل با حضور سه وزير، كسب عنوان صادر كننده ممتاز كشوري و غيره از جمله دستاوردهاي ذوب آهن از ابتداي سال ۹۳ تا كنون است.
وي افزود : اين شركت باز هم آمادگي لازم براي افزايش توليد را دارد اما به دليل شرايط بازار فعلاً اين كار را انجام نمي دهد. از طرفي فعاليت هاي بسيار موثري در جهت كاهش قيمت تمام شده صورت گرفته كه برخي از آنها شامل كاهش مصرف كك، مواد آهن دار، آب، برق و گاز طبيعي است که مجموعه اين اقدامات باعث شده ذوب آهن برخلاف ساير شركت هاي بزرگ فولادي موفق به كاهش قيمت تمام شده محصول خود شود.