به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی نعیم آبادی عصر دوشنبه در نشستی با مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی هرمزگان و انجمن های صنفی استانضمن تسلیت ایام سوگواری سالار شهیدان بیان داشت: در جامعه ما دو خطر در میدان کار وجود دارد که ما باید از این دو خطر پرهیز کنیم ، کارگر سالاری و کارفرما سالاری که نه همیشه حق با کارگر است و نه همیشه حق با کارفرما و این فرهنگ باید در میدان کار نهادینه شود.
وی افزود: اندیشه ها و تفکرات در بحث کارگری و کارفرمایی نباید به گونه ایی باشد که کارگر ضعیف و نیازمند است از آن استفاده کنیم و نه کارفرمایی که تولید کننده است خود را بی نیاز بداند.
آیت الله نعیم آبادی با بیان اینکه باید عدالت محوری را سرلوحه و الگوی کارها قرار بدهیم خاطر نشان کرد: جامعه دو بال دارد، کارگر و کارفرما مکمل هم هستند و هر یک بدون دیگری نمی تواند نقش ایفا کند.
وی با بیان اینکه نهادینه شدن فرهنگ کار در جامعه امری ضروری است افزود: فرهنگ کار آسیب دیده است و کار باید به درستی و به معنای واقعی در جامعه معنا و ترویج داده شود و همگان باید در جهت اصلاح فرهنگ کار که از مصادیق امر به معروف است تلاش کنند که کار تنها به معنای پشت میز نشینی نیست.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس اظهار داشت: متاسفانه در جامعه ما خیلی از شغل ها را ننگ می دانند و این بزرگ ترین معضل جامعه است و این موضوع می تواند آثار سویی داشته باشد.
امام جمعه بندرعباس با بیان اینکه باید نوع نگرش جامعه بویژه فارغ التحصیلان را نسبت به کار تغییر داد خاطر نشان کرد: علم برای این است که کارها پخته تر انجام شود نه برای فرار از طبعیت کار.
آیت الله نعیم آبادی در ادامه افزود: پدران و مادران باید به گونه ایی فرزند را تربیت کنند که بتوانند استقلال داشته باشند و بتواننند خودشان امور مربوط به خود را اداره کنند تا در زندگی وابسته پدر و مادر نباشند و دچار مشکل نشوند.
وی در ادامه به صنایع دستی هرمزگان اشاره و خاطر نشان کرد: اگر عرضه نباشد تقاضایی هم وجود ندارد، استان هرمزگان از هنر و صنایع دستی خوبی برخوردار است که باید در بازار داخلی برای توسعه، حمایت و معرفی شود تا هم این گنجینه غنی حفظ و هم باعث اشتغال زایی شود.
آیت الله نعیم آبادی اضافه کرد : استان هرمزگان هم چنین از استعداد پرورش شتر و شترداری نیز برخوردار است که با دارا بودن زمین های وسیع گرمسیری می توان شرایط را برای بهبود این حرفه فراهم آورد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان نیز در این نشست به ظرفيتهاي متعدد استان اشاره كرد و افزود: هرمزگان پتانسيل جذب متقاضيان كار استان و حتي بيكاران ساير استانهاي ديگر را دارد اما بايد اين ظرفيتها شناسايي و براي آن برنامه ريزي كرد.
بهروز اکرمی در ادامه اين نشست به فرهنگ كار اشاره كرد و بيان داشت: اصلاح فرهنگ کار مسئله بسیار مهمی است كه بايد به آن توجه شود چرا كه هنوز بسياري از فارغ التحصيلان بر اين باورند كه بايد استخدام بخش دولتي يا خصوصي شوند.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي هرمزگان در ادامه به برنامه ها و سياست هاي اين اداره كل اشاره كرد و گفت: اكثريت جمعيت استان مخاطب وزارت متبوع هستند و صيانت از نيروي كار، پيشگيري از حوادث، رسيدگي به دعاوي كارگران، ساماندهي و نظارت بر تشكل هاي كارگري و كارفرمايي، تنظيم بازار كار، تشكيل و نظارت بر تعاوني ها، امور بيمه اي و بسياري ديگر از جمله وظايفي است كه بر عهده اين اداره كل است.
اكرمي افزود: در نيمه اول سال عملكرد اين اداره كل در بسياري از حوزه ها اميدواركننده بوده اما بايد سعي شود كه اين تلاش ها مستمر و منجر به عملكرد قابل توجهي شود.