به گزارش خبرنگار مهر، اكبر تركان صبح سه شنبه در نشست خبري با اصحاب رسانه استان اظهارکرد: برای نوسازی در بافت های فرسوده باید از پیمانکاران محله ساز استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: در پیمانکاری محله سازی خدمات زیر بنایی از جمله فضای سبز ، مدرسه و... در بازنگری طرح های بافت فرسوده مورد توجه قرار می گیرد.
وی با تاکید بر اینکه بايد تمام بافت فرسوده اصلاح و بازسازي شود نه تنها ساختمانهاي آن گفت: يك محله در بافت فرسوده را با سازكار اقتصادي به گروه سازنده بدهيم تا بافت را اصلاح كند نه فقط اينكه بر اساس بافت فرسوده درجاسازي كند.
ترکان با اشاره به اینکه محور تصمیم گیری در نوسازی بافت های فرسوده وزارت راه و شهرسازی است و نظام مهندسی کمک کار است، بیان کرد: بافت فرسوده در شهرستان بیرجند نیازمند تعمیرات و سرمایه گذاری است.
رئیس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان كشور بیان کرد: متروکه رها کردن بافت های با ارزش تاریخی موجب از بین رفت آنها خواهد شد در این راستا باید استفاده درست از این بافت ها را با جذب سرمایه گذار مورد توجه قرار دهیم.
ترکان با انتقاد از شيوه هاي بازسازي بافت فرسوده بيان كرد: در اين فعاليت تنها ساختمان فرسوده بازسازي مي شود و اين موجب اصلاح بافت فرسوده نميشود.
اصلی ترین ظرفیت توسعه در خراسان جنوبی ظرفیت تجار است
مشاور رئیس جمهور در ادامه اصلی ترین ظرفیت توسعه در استان را ظرفیت تجاری دانست و افزود: ظرفیت تجاری بستر توسعه خراسان جنوبی است و این استان در دالان سراسري كشور در شمال به جنوب ايران قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه با توجه به روابط صمیمی مردم استان با مردم افغانستان در گذشته باید ظرفيت علائق دوجانبه خراسان جنوبي با افغانستان تبديل به كار تجاري شود، عنوان کرد:خراسان جنوبی می تواند قطب تجاري نيرومند براي مناطق غربي افغانستان باشد.
ترکان با بیان اینکه برونگري تجاري در برنامهريزيهاي استان مورد توجه قرار گيرد، بیان داشت: برای فعال کردن ظرفیت های تجاری سازی بايد در استان شبكه حمل و نقل مرتبط با اين توسعه تجاري ايجاد شود.
کم شدن ساخت و ساز در خراسان جنوبی/ سرمایه گذاران استانی پول خود را به خارج استان می برند
رئیس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان كشور با اشاره به اینکه راسان جنوبی یک درصد جمعیت کشور را دارد، بیان کرد: در بحث ساخت و ساز کمتر از یک درصد ساخت و سازها را در این استان داریم.
وی با بیان اینکه سرمايه گذاران استان پول خود را به خارج استان ميبرند، تصریح کرد: جزء سرمايهگذاري خصوصي راهي براي توسعه اقتصادي نيست و در این راستا بايد بستر كار براي سرمايهگذاران توانمند در استان ايجاد شود.
وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی در اجرای قوانین نظام مهندسی از استانهای موفق کشور است، بیان کرد: در این استان كار اجراي نظام مهندسي ساختمان با انضباط و نظارت دقيقتري انجام ميشود و در سلامت كار ميزان عيار دقت و صحت كار از استانهای بزرگ بالاتر است.
ترکان با اشاره به اینکه بازار کار مهندسی را باید به صورت عرضه و تقاضا ببینیم، افزود: از ابتدای امسال در خراسان جنوبی حجم و ساخت و ساز کم شده است و نیروی کار افزایش یافته و این یک عدم تعادل است.
وی عنوان کرد: برای استفاده از ظرفیت نیروی کار مهندسی استان باید به سمت صادرات خدمات فنی و مهندسی در استان با توجه به همسایگی با کشور افغانستان حرکت شود.