۲۰ آبان ۱۳۹۳، ۱۱:۲۱

سوری:

آزمایشگاه چندتخصصی غرب کشور به زودی در همدان شروع به فعالیت خواهد کرد /شناسایی ۱۷۶ هزار معلول در همدان

آزمایشگاه چندتخصصی غرب کشور به زودی در همدان شروع به فعالیت خواهد کرد /شناسایی ۱۷۶ هزار معلول در همدان

همدان- خبرگزاری مهر: مدیر کل بهزیستی استان همدان گفت: با حمایت بخش خصوصی و سازمان بهزیستی، آزمایشگاه چند تخصصی غرب کشور به زودی در همدان شروع به فعالیت خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، اکبر سوری پیش از ظهر سه شنبه در کنفرانس علمی بیماری های شایع ژنتیک و نورولوژیک اظهار داشت: آنچه در علم ژنتیک به دنبال آن هستیم، پیشگیری از مشکلات جسمی، روانی و آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی است و تا کنون بیش از سه هزار بیماری ژنتیکی شناخته شده و روز به روز نیز آمار این بیماری ها بیشتر می شود.

وی با اشاره به آمار سازمان بهداشت جهانی عنوان کرد: تا قبل از سال ۲۰۱۳ معلولین ۱۰ درصد جامعه را تشکیل می دادند اما اکنون معلولیت به ۱۵ درصد جامعه رسیده و با توجه پیشرفت های روزافزون علم پزشکی و صنعت عوامل ژنتیکی سبب ساز بیماری های شایع ژنتیک کاهش نیافته و روز به روز معلولیت در جوامع بیشتر می شود.

مدیر کل بهزیستی استان همدان با بیان اینکه باید علم ژنتیک را رشد دهیم، ادامه داد: از طریق مهندسی ژنتیک می توان ناهنجاری ها و معلولیت های جسمی و روانی را کاهش داد و با توجه به اینکه سازمان های توانبخشی و پیشگیری بین ۳۰ تا ۵۰ درصد عوامل معلولیت زا در جامعه را عامل ژنتیک می دانند باید نسبت به کاهش این آمار اقدامات لازم را عملی ساخت.

سوری با اشاره به اینکه وجود فرد معلول در خانواده نیاز به صرف مبالغ، انرژی و وقت اعضای دیگر خانواده دارد، افزود: با مشاوره های ژنتیک پیش از ازدواج می توان معلولیت را مهار کرد و این مشاوره ها فقط برای ازدواج های فامیلی مطرح نیست، بلکه همه خانواده ها باید با آگاهی و درایت بیشتر برای زندگی آینده خود برنامه ریزی کنند تا از معلولیت هایی که مشکلات جسمی، روحی و ناهنجاری های اجتماعی را به دنبال دارد جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه طبق آمار سازمان بهداشت جهانی استان همدان از نظر داشتن معلول وضعیتی معمولی دارد، عنوان کرد: طبق این آمار در استان همدان ۱۷۶ هزار معلول آشکار و پنهان وجود دارد.

در استان همدان پنج مرکز ژنتیک مشغول به فعالیت است

مدیرکل بهزیستی استان همدان گفت: در حال حاضر، در استان همدان پنج مرکز ژنتیک مشغول به فعالیت است که نیاز به افزایش این مراکز در سطح استان است.

سوری با اشاره به موضوع بیمه ژنتیک ادامه داد: این موضوع در شورای عالی وزارت رفاه مطرح شده و با رایزنی ها با مجلس شورای اسلامی، هزینه های آزمایش ژنتیک به صورت بیمه ای از سوی وزارت رفاه به زودی محقق خواهد شد و تا مبلغ ۹۰۰ هزار تومان اعتبار به آزمایش های ژنتیکی از سوی سازمان بهزیستی تخصیص می یابد.

وی عنوان کرد: با حمایت بخش خصوصی و سازمان بهزیستی، آزمایشگاه چند تخصصی غرب کشور به زودی در همدان شروع به فعالیت خواهد کرد تا مشکلات عدیده استان در خصوص کم توانی ذهنی که پس از عقب ماندگی جسمی بیشترین آمار معلولیت ها در استان را به خود اختصاص داده حل شود.

مدیر کل بهزیستی استان همدان آموزش به آموزش دهندگان موضوع ژنتیک، تطبیق خدمات ژنتیکی با سایر مباحث پزشکی به منظور پیشگیری و درمان آسیب های ژنتیکی و آشنا سازی پزشکان و درمانگران ژنتیکی با نحوه ارائه خدمات و حمایت های سازمان بهزیستی را از مهم ترین اهداف این کنفرانس علمی دانست.

سوری همچنین با ارائه پیشنهادی در خصوص تشکیل بنیاد خیریه معلولین مادرزادی در استان همدان، ادامه داد: به منظور کاهش معلولیت در آینده جامعه با کمک اساتید و پزشکان صاحب فن راه اندازی بنیاد خیریه ای که شامل بخش های مشاوره قبل و حین ازدواج، غربالگری در زمینه های شنوایی، بینایی و اوتیسم باشد، را پیشنهاد می دهد.

وی با اشاره به بحث فرهنگ سازی مشاوره ژنتیک افزود: در سال گذشته ۶۸۰ زوج از طریق شرکت در کلاس های عمومی و تخصصی از مشاوره ژنتیکی بهره مند شدند.

 

 

کد خبر 2418926