به گزارش خبرنگار مهر، داوود پرهیزکار صبح پنجشنبه در نشستی با استاندار سمنان در محل استانداری ضمن بیان اینکه بحث هواشناسی و استفاده از آن در دستیابی به توسعه پایدار کشور دارای اهمیت است اظهار داشت: برای دستیابی به توسعه پایدار باید به تمام مسایل توجه کرد، اقلیم شرایط خود را تحمیل می کند و نمی توان با آن مبارزه کرد.
وی با اشاره به این مطلب که توسعه باید بر اساس کارهای مطالعاتی باشد نه با فشارهای بیرونی افزود: هواشناسی در توسعه پایدار نقش مهمی دارد.
آغاز طرح هواشناسی کاربردی در ۳۱ استان کشور
رئیس سازمان هواشناسی کشور با تاکید بر اینکه ژاپن سال گذشته ۷۵۰ میلیون دلار صرف هواشناسی کرده است عنوان کرد: در ایران با پنج برابر وسعت ژاپن حجم اعتبارات هواشناسی طی سال گذشته یک هزار میلیارد ریال معادل ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار بوده است.
پرهیزکار از آغاز اجرای طرح هواشناسی کاربردی (تهک) در ۳۱ استان کشور خبر داد و گفت: این طرح در مرحله اول در بخش هواشناسی کشاورزی راه اندازی شده و در حال انجام امور آزمایشی آن است.
وی با بیان اینکه هواشناسی کاربردی در بخشهای مختلف اعم از زراعت، باغبانی، دامداری، زنبور عسل، طیور و ... مد نظر است اظهار داشت: طرح تهک قرار است در ۱۳ حوزه مختلف در کشور راه اندازی شود که گام اول آن هواشناسی کاربردی کشاورزی است
استان سمنان شرایط سختی را از نظر منابع آبی دارد
استاندار سمنان با اشاره به برداشت های غیرمجاز آب از سفره های زیرزمینی این استان در ۲۵ سال اخیر گفت: جبران این سفره ها به ۲۰۰ سال زمان با بارندگی سالانه ۱۵۰ میلیمتر نیاز دارد.
محمد وکیلی ضمن بیان اینکه این امر زمانی رخ می دهد که در این سالها برداشت های غیرمجاز از این سفره ها متوقف باشد اظهار داشت: خشکسالی سالهای اخیر شرایط سختی را برای استان سمنان از نظر منابع آبی به همراه داشته است به طوریکه میزان بارندگی طی یک سال اخیر در این استان کمترین میزان در میان مدت و بلندمدت بوده است.
وی وضعیت کشاورزی در استان سمنان و به خصوص مناطق شمالی آن را نیز نیازمند داشتن پایگاه های هواشناسی کشاورزی دانست و گفت: سه چهارم وسعت این استان را کویر و بیابان تشکیل می دهد و ایجاد پایگاه هواشناسی بیابان و کویر نیز برای بهره برداری مطلوب از ظرفیت های این مناطق ضروری است.
هواشناسی بخشی از محیط زیست است
استاندار سمنان با تاکید بر اینکه هواشناسی بخشی از محیط زیست است اظهار داشت: اگر بدون استفاده از داده های هواشناسی و توجه به محیط زیست اقدام توسعه را مدنظر قرار دهیم توسعه را نشناخته و منابع را تلف کرده ایم.
وکیلی در خاتمه با اشاره به شرایط استان سمنان در بخش های مختلف بر لزوم ایجاد چهار پایگاه هواشناسی در این استان تاکید کرد و افزود: سمنان با توجه به عبور ۶۰۰ کیلومتر از محور تهران - مشهد از این استان و تردد بالا در آن نیاز به پایگاه هواشناسی جاده ای دارد.