دكتر جهانبخش اميني در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، افزود: هم اكنون تمامي امكانات لازم براي روستاييان فراهم نيست ، بنابراين بر اساس اين سيستم بايد نقايص موجود رفع و كمبود نيروها نظير پزشك و ماما در اين مناطق جبران شود .
وي اظهار داشت : سرانه بهداشت هر فرد روستايي 1150 تومان يعني در حدود كمتر از نصف سرانه يك فرد شهرنشنين است، بنابراين در اين صورت با وجود سرانه پايين درمان روستاييان، بيمه ها نيز با كسري بودجه مواجه شده و موجب ايجاد اختلال در سيستم ارجاع مي شد ، به همين علت يكي از اهداف مهم اجراي طرح بيمه روستايي حل اين مشكل بود.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس تصريح كرد: اجراي طرح بيمه روستاييان با هدف افزايش خدمات بهداشتي و درماني در روستاها صورت مي گيرد ، به گونه اي كه اين خدمات به روستاها برده شود نه اينكه روستاها براي دريافت خدمات به شهرها مهاجرت كنند .
وي با بيان اينكه بر اساس سيستم ارجاع در كشور، دولت موظف است همان خدماتي كه براي مردم شهرنشين در نظر گرفته براي روستاييان نيز در نظر بگيرد، گفت: بايد با ايجاد امكانات آزمايشگاهي و تايمن نيروهاي بهداشتي و درماني، روستاهاي كشور را تجهيز كرد كه بر اين اساس تا اكنون تعدادي از پزشكان و ماماها در روستاها مستقر شده اند و تجهيزات دارويي نيز نزديك به 390 قلم دارو براي داروخانه ها در اين مراكز در نظر گرفته شده است.
اميني در خصوص امكان و يا عدم امكان تاسيس بيمارستان در روستاها گفت: تاسيس بيمارستان ها بايد بر اساس قانون مربوط به آ ن صورت گيرد بنابراين نمي توان براي روستاهايي كه جمعيت بسيار كم دارند، بيمارستان تاسيس كرد اما با ايجاد ديگر امكانات مهم و ابتدايي در زمينه بهداشت و درمان مي توان عدالت را در اين زمينه تا حدي برقرار كرد.
نظر شما