به گزارش خبرنگار مهر، بعدازظهر شنبه نشست ستاد بحران استان با حضور مسئولان و اعضای این ستاد در یاسوج برگزار شد و آنچه بیشتر از همه چیز در این نشست به گوش می رسید کمبود اعتبارات مقابله با بحران و نیاز شدید استان به یک فروند بالگرد برای مواقع بحرانی بود.
فرمانده نیروی انتظامی کهگیلویه و بویراحمد اولین کسی بود که نیاز شدید به یک فروند بالگرد در این استان را متذکر شد.
سردار غلام عباس غلام زاده گفت: این استان دارای جغرافیایی کوهستانی و دارای مناطقی صعب العبور است و وجود یک بالگرد در مواقع بحرانی در استان ضروری است.
وی بیان داشت: مردم در دو شهرستان بویراحمد و دنا که اغلب به طور کامل کوهستانی هستند، انتظارات بیشتری برای امدادرسانی در مواقع بحرانی و حوادث ترافیکی دارند.
ایجاد مرکز اورژانس هوایی تحقق نیافت
پس از آن، مدیرکل فوریت های پزشکی استان هم به این موضوع اشاره کرد و اظهار داشت: این استان جزو اولویت های اول برای ایجاد مرکز اورژانس هوایی بود اما این مهم به دلیل نبود هوانیروز در استان تحقق نیافت.
جلال پورانفرد افزود: هم اکنون بسیاری از استانهای کشور به اورژانس هوایی تجهیز شده اند.
وی بیان کرد: اختصاص یک بالگرد به استان برای ایجاد اورژانس هوایی می تواند نقش مهمی در امدادرسانی به موقع داشته باشد.
مدیرکل صدا و سیمای استان هم در این زمینه گفت: نبود حتی یک بالگرد در استان زیبنده نیست و لازم است مسئولان کشوری این نیاز استان را برطرف کنند.
یوسف افشار نیا افزود: شرایط این استان ایجاب می کند حداقل یک فروند بالگرد در آن مستقر شود.
نیاز به بالگرد برای امداد و نجات و اورژانس هوایی و اطفای حریق جنگلها
معاون عمرانی استاندار استان هم به پیگیری های انجام شده در راستای اختصاص یک بالگرد به استان اشاره کرد و گفت: امداد و نجات هوایی، اورژانس هوایی و اطفای حریق جنگلهای استان از جمله موارد مورد نیاز به بالگرد در استان است.
پژمان نیک اقبالی افزود: هم اکنون یک بالگرد نیمه وقت مربوط به هلال احمر ۱۵ روز در ماه در استان حضور دارد و ۱۵ روز دیگر را در شیراز به سر می برد.
وی عنوان کرد: در بودجه امسال مبلغ خوبی برای خرید بالگرد در اختیار هلال احمر کشور است که باید در راستای اختصاص یک بالگرد به استان اقدامات لازم انجام شود.
نیک اقبالی اظهار داشت: این استان جزء استانهای اولویت دارد در این زمینه است و پیگیری های لازم تا حصول نتیجه انجام می شود.
وی بیان داشت: لازم است توجه ویژه ای به استانهایی همچون کهگیلویه و بویراحمد که فاقد هوانیروز است، شود.
اعتبارات ستاد بحران ناکافی است
مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد هم در این نشست گفت: به دلیل بارش باران در فروردین امسال حدود ۳۵۰ میلیارد ریال و در فصل تابستان سال جاری نیز به دلیل بارش باران ناهنگام و رگبارهای پراکنده حدود ۳۹۰ میلیارد ریال خسارت به بخش های کشاورزی، ابنیه، ساختمان، عشایر و راه این استان وارد شد.
علی وفایی مقدم افزود: مکاتباتی برای اختصاص اعتباری برای جبران خشارتهای ناشی از این بارشها انجام شده است.
وی اظهار داشت: در سال ۹۳ اعتباری افزون بر ۱۵ میلیارد ریال برای جلوگیری از بروز حوادث پیش بینی نشده احتمالی در بخش های راه و کشاورزی از سوی سازمان مدیریت بحران کشور به استانداری این استان اختصاص یافت.
وی اظهار داشت: این اعتبار متناسب با حجم زیاد راههای کوهستانی و برفگیر استان نیست.
وفایی مقدم گفت: به دلیل کوهستانی بودن کهگیلویه و بویراحمد و بارش های سالانه در بیشتر اوقات بروز سیل خسارت هایی را به بخش های ابنیه، تاسیسات، راه و عشایر این استان وارد می کند.
وی بیان کرد: بیشترین خسارت های وارده به بخش های مختلف کهگیلویه و بویراحمد ناشی از بارش ها و به ویژه سیل است.