به گزارش خبرنگار مهر، تورج الوانیان ظهر دوشنبه در کمیته برنامه ریزی شهرستان همدان با بیان اینکه ماده ۱۸۰ اعتباری بود که در ابتدای سال پیشنهاد و چندین بار اصلاح و در نهایت به هیئت برنامه ریزی استان همدان ارسال شد، اظهار داشت: نیمی از اعتبار ماده ۱۸۰ حدود ۴۶ و هفت دهم میلیارد تومان به استان ابلاغ شده که سهم شهرستان همدان ار این اعتبار شش و هشت دهم میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه ۴۰ درصد تخصیص آماده است و به محض مبادله موافقتنامه ها ۴۰ درصد نقدینگی که داده شود توزیع انجام می شود، عنوان کرد: ۵۰ درصد باقی مانده به پروژه های ملی اختصاص داده خواهد شد.
دبیر کمیته برنامه ریزی شهرستان همدان با بیان اینکه پروژه های ملی حداقل ۶۰ درصد تخصیص اولیه به استان داده خواهد شد و اگر پروژه استانی هم باشد می توان تا ۹۰ درصد هم تخصیص داشت، عنوان کرد: اگر ماده ۱۸۰ به طور کامل ابلاغ شود مجموع اعتبارات استان به ۲۶۸ میلیارد تومان خواهد رسید که سهم شهرستان همدان ۴۲ میلیارد تومان خواهد شد.
الوانیان با بیان اینکه برخی از منابع اعتباراتی با توجه به شاخص های توزیعی، توزیع نمی شوند و محل ماده ۱۸۰ برای هر نماینده مجلس ۱۰ میلیارد تومان در نظر گرفته بود که برای دو نماینده همدان و فامنین در مجلس ۱۳ میلیارد تومان در نظر گرفته شد، ابراز داشت: امسال از نظر بحث تخصیص در اعتبارات استانی وضعیت خوبی وجود دارد و از محل ماده ۱۸۰ ۸۳ درصد حدود ۱۴۷ میلیارد تومان تخصیص یافته است.
وی با بیان اینکه حداقل تا پایان سه ماه سوم امسال ۶۵ درصد تخصیص خواهیم داشت، ابراز داشت: تا امروز مشکل نقدینگی وجود نداشته است.
دبیر کمیته برنامه ریزی شهرستان همدان با بیان اینکه در مجموع در شهرستان همدان نسبت به استان سهم دریافتی از تخصیص ها بهتر است، عنوان کرد: هم اکنون در استان ۴۷ و نیم درصد تخصیص و در همدان ۴۸ و سه دهم درصد تخصیص انجام شده است.
تورج الوانیان بیان کرد: از ۱۲ میلیارد تومان اعتبار توزیع شده کمیته برنامه ریزی شهرستان همدان شش میلیارد تخصیص داشته ایم که نسبت به استان دو درصد سهم تخصیص بیشتر است.
ماده ۱۲ برنامه پنجم توسعه به بحث فرهنگی و مذهبی اشاره دارد
وی با بیان اینکه در اعتبار ماده ۱۸۰ اولیه در شهرستان همدان ۴۷ درصد و استان ۴۳ درصد تخصیص داشته ایم، ادامه داد: ماده ۱۲ برنامه پنجم توسعه به بحث فرهنگی و مذهبی اشاره دارد.
دبیر کمیته برنامه ریزی شهرستان همدان با بیان اینکه در بحث دو درصد سهم نفت تخصیص شهرستان ۴۲ درصد و تخصیص استان ۴۱ و نیم درصد بوده است، اظهار داشت: در ماده ۱۰ ستاد حوادث و بحران ضعف وجود دارد و تخصیصی در شهرستان داده نشده است.
الوانیان با بیان اینکه در ماده ۱۲ بحران نیز میانگین استان ۲۲ درصد و شهرستان همدان ۱۶ و نیم درصد است، عنوان کرد: کسر تخصیص فقط در ماده ۱۰ و ماده ۱۲ در شهرستان همدان وجود دارد.
وی با بیان اینکه در جمع بندی نهایی تخصیص شهرستان همدان حدود یک درصد از استان بالاتر است، ادامه داد: فرایند بودجه سال ۹۴ از شهریور ماه آغاز شده و دولت یکسری اقدامات انجام داده است.
دبیر کمیته برنامه ریزی شهرستان همدان با بیان اینکه دولت تلاش می کند توزیع بودجه در سال ۹۴ را بر مبنای عملکرد انجام دهد، ادامه داد: دولت در تلاش است تا ۱۵ نوع لایحه بودجه به مجلس ارائه دهد.
تورج الوانیان با بیان اینکه باید از همین امروز شاخص های توزیع اعتباری بررسی شود، بیان کرد: اعتبار براساس شاخص های توزیع اعتبار انجام می شود.
وی با بیان اینکه پروژه مجتمع فرهنگی تبلیغی شهر همدان به ۵۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد، ادامه داد: این پروژه چون از پروژه های جدید است که برای تامین اعتبار آن با محدودیت مواجه هستیم چراکه تاکنون هیچ اعتباری ابلاغ نشده است.
دبیر کمیته برنامه ریزی شهرستان همدان عنوان کرد: بهسازی روستای شورین با ۵۰ میلیون تومان اعتبار و تکمیل کانال سیاه کمر به علت مشکل اعتبار باقی مانده است.
رئیس برق منطقه امور یک همدان در ادامه با بیان اینکه ۱۳۰ هزار و ۶۲۲ انشعاب برق تا پایان سال گذشته در شهرستان همدان وجود دارد، اظهار داشت: از این تعداد ۸۵ درصد انشعابات برق خانگی، پنج و شش دهم درصد عمومی و سهم بخش صنعت و کشاورزی ناچیز است.
شیرزاد جمشیدی با بیان اینکه ۴۷۲ میلیون کیلو وات ساعت انرژی توزیع می شود، ادامه داد: چهار درصد مربوط به صنایع است و بخش مولد از انرژی کمتری استفاده می کند.
خاموشی ها در شهرستان همدان کاهش داشته است
وی با بیان اینکه خاموشی های در شهرستان همدان کاهش داشته است، بیان کرد: نرخ انرژی توزیع نشده ۹ درصد کاهش و نرخ خاموشی ۱۵ درصد رشد داشته است.
رئیس برق منطقه امور یک همدان با بیان اینکه ۹۰ درصد فعالیت های امور برق به بخش پیمانکاری سپرده شده است، عنوان کرد: کنترل تلفات برق از ۲۰ درصد به ۱۳ و چهار دهم درصد رسیده است و تا پایان سال آینده باید به ۱۱ درصد برسد.
جمشیدی با بیان اینکه سال گذشته ۲۱ میلیون کیلو وات برق از مکان هایی غیر از کنتر های برق که به مصرف رسیده شناسایی کرده ایم، بیان کرد: از ۱۳۲ هزار و ۸۴ کنتر اشتراک بیش از پنج هزار کنتر معادل ۳۸درصد دیجیتال هستند.
وی با بیان اینکه امسال شش هزار کنتر دیجیتال افزوده خواهد شد که در مجموع ۴۰ درصد کنترهای دیجیتال خواهد شد، عنوان کرد: برای مسکن مهر از ترانز های کم ظرفیت استفاده شد که کاهش تلفات برق را در بر دارد.
رئیس برق منطقه امور یک همدان با بیان اینکه در سال گذشته همه ادارات یک بار سرکشی شدند، ابراز داشت: در راستای کاهش پیک بار اقداماتی از جمله جمع آوری برق های غیر مجاز، بازرسی لوازم اندازه گیری، کنترل و نصب وسایل محدود کننده، جمع آوری لامپ های پر مصرف و غیره انجام شده است.
شیرزاد جمشیدی با بیان اینکه در شهرستان همدان به ۴۶ دفتر پیشخوان خدمات داده می شود، عنوان کرد: برای نصب، کنترل و اصلاح شبکه برق روستایی ۳۴۶ میلیون تومان هزینه شده است، عنوان کرد: وجود معارض در برخی از پروژه های عمرانی از مشکلات شهرستان همدان است.