به گزارش خبرنگار مهر، حسین انواری در همایش رفتارهای حمایتگرایانه در عصر جهانی شدن که روز سهشنبه برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: این همایش کار مشترکی است میان مرکز ملی مطالعات جهانی شدن نهاد ریاست جمهوری و کمیته امداد که به منظور تحقق اهداف مورد نظر در جهت ارائه مدل های رفتاری حمایتگرایانه کمیته امداد در طول 35 سال گذشته داشته به کشورهای دیگر تشکیل شده است.
وی با تاکید بر اینکه سعی داریم تا مدل های مورد تجربه کمیته امداد را در جهان اسلام عملیاتی کرده تا اندیشمندان بتوانند در این زمینه اقدامات لازم را در جهت حمایت در ابعاد بین المللی انجام دهند.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: آثار ارزنده این همایش می تواند رفتار ملت ها و دولت ها را به هم نزدیک کرده و تنش ها را کاهش دهد و همچنین می تواند فرهنگسازی مناسبی داشته باشد و منافع شخصی و قدرتطلبانه را به اهرمی برای حمایت و کمک به اقشار محروم و نیازمند در جهان تبدیل کند.
انواری در مورد تعداد دفترها و نمایندگی های کمیته امداد در کشورهای مختلف گفت: در حال حاضر 5 الی 6 دفتر در کشورهای مختلف داریم، اما با 30 کشور دنیا در ارتباط هستیم به طوریکه هسته های مردمی را در کشورها تشکیل داده تا بتوانیم مدل های رفتاری و الگوهای کمیته امداد را از طریق آموزش های لازم به آن کشور ارائه دهیم.
وی گفت: مهارت آموزی، اشتغال، همگرایی برای حل معضلات مردم از جمله اقداماتی بوده که در کشورهای مختلف انجام شده است.
به گفته سرپرست کمیته امداد، فعلا هیچ دفتر جدیدی را در کشوری ایجاد نخواهیم کرد مگراینکه نظام اسلامی به ما نیاز آن را گوشزد کند.
انواری در مورد تعطیلی دفتر کمیته امداد در آذربایجان تصریح کرد: به دلیل نفوذ کشورهای منطقه و همچنین سلطه گران این دفتر تعطیل شد و آنها عنوان کردند که به طور موقت تعطیل شده، اما زمانی برای بازگشایی نیز اعلام نشده است.
وی از انعقاد تفاهمنامه با شورای امور ایرانیان خارج از کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر برخی از مردم ما با دارا بودن تخصص های مختلف در خارج از کشور زندگی می کنند که ما با امضای این تفاهمنامه قصد داریم از ظرفیت بزرگ این افراد برای کمک به نیکوکاران بهره مند شویم.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) افزود: از ظرفیت دبیرخانه شورای عالی ایرانیان خارج از کشور برای اهدافی در حوزه عمرانی، کمک به ایتام، خانهسازی و... بهره مند خواهیم شد.
انواری در مورد بودجه سال 94 کمیته امداد نیز اضافه کرد: هنوز بودجه پیشنهادی را ارائه نکرده ایم اما پیشنهاد ما دو برابر شدن اعتباراتمان نسبت به سال گذشته است به طوریکه سال گذشته 3 هزار میلیارد تومان بودجه ما بود و با توجه به افزایش نرخ ها، چنانچه بخواهیم همین خدمات را به مددجویان خود ارائه دهیم، نیازمند این است که اعتبارتمان حداقل به 2 برابر افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 4 میلیون نفر مددجوی کمیته امداد هستند، گفت: از ابتدای سال تاکنون آن مبلغ از اعتبارات سال 93 را که قرار بود به ما پرداخت کنند، 20 درصدش هنوز پرداخت نشده است که امیدواریم محقق شود.
به گفته سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره)، در صورت افزایش اعتبارات در سال آینده، مستمری مددجویان نیز افزایش پیدا می کند.
انواری همچنین به سازماندهی شدن کمک حامیان نیکوکار به ایتام اشاره کرد و گفت: انتقال وجهی که از سوی حامیان به ایتام می شود باید مدیریت شود و بر همین اساس اگر این اعتبار کنترل نشود، منابع هدر می رود به همین دلیل وجوه حامیان در خانواده ها از سوی کمیته امداد مدیریت خواهد شد و از سوی دیگر طرحی نیز ارائه کرده ایم تا کودکان ایتامی که بیش از یک حدی حامی دارند بتوانیم از وجود حامیان برای سرمایهگذاری آتی آنها استفاده کنیم.