۲۸ آبان ۱۳۹۳، ۱۳:۱۲

سفر اعضای شورای عالی حوزه به اصفهان؛

ضرورت تشكيل كارگروه بازخواني متون درسي و كتب تخصصی ‌طلاب

ضرورت تشكيل كارگروه بازخواني متون درسي و كتب تخصصی ‌طلاب

اعضای شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور با سفر به اصفهان، به بررسی مسائل حوزه علمیه استان و افزایش بیش از پیش سطح تعاملات حوزه‌های قم و اصفهان پرداختند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیات مرتضی مقتدایی، رضا استادی، سیدهاشم حسینی بوشهری، سیدمحمد غروی و حجت‌الاسلام والمسلمین نکونام اعضای شورای عالی حوزه‌های علمیه و حجت‌الاسلام عبدالفتاح نواب رئیس دبیرخانه شورا در سفری یک روزه به اصفهان، به بررسی مسائل حوزه این استان پرداختند.

اعضای شورای عالی حوزه در بدو ورود به اصفهان، به گلزار شهدا رفته و با قرائت فاتحه، به مقام شامخ شهدای عزیز ادای احترام کردند و پس از آن، در نشستی با مدیران مراکز حوزوی و مدارس علمیه استان اصفهان و استماع نظرات و پیشنهادات آنها، در جریان مسائل و مشکلات مدارس و مراکز قرار گرفتند.

مسئولان و اعضای شورای عالی همچنین با شرکت در جلسه شورای معاونین حوزه استان اصفهان علاوه بر آشنایی با فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و تبلیغی حوزه استان و تبادل نظر با مسئولان این حوزه، راهکارهای افزایش بیش از پیش تعاملات حوزه‌های قم و اصفهان را بررسی کردند.

دیدار با آیت‌الله العظمی مظاهری و بهره مندی از نظرات این مرجع تقلید از دیگر برنامه‌های سفر اعضای شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور به اصفهان بود.

تحقق کامل مطالبات رهبری از حوزه

در نشست مشترک اعضای شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور و مسئولان حوزه علمیه اصفهان بر اجرا و تحقق کامل مطالبات رهبر معظم انقلاب از حوزه و ارتقاء سطح علمی و اخلاقی طلاب تاکید شد.

آيت‌الله مقتدايي در این نشست با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبری از حوزه‌های علمیه، گفت: اجرای منویات رهبر معظم انقلاب و مطالبات ایشان از حوزه در اولویت برنامه‌ها قرار دارد.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه همچنین با اشاره به پیشینه حوزه علمیه اصفهان، ابراز داشت: ضرورت ايجاب مي‌كند كه مدير حوزه‌هاي علميه كشور و برخي از معاونان حوزه به استان‌ها از جمله اصفهان سفر كنند و گزارشي از كارها و اقدامات صورت گرفته ارائه دهند.

کتب فعلی حوزه نباید تضعیف شود

آیت‌‌الله سیدمحمد غروی نیز در پاسخ به برخي از خواسته‌هاي مديران مدارس حوزه علميه اصفهان، گفت: لزوم تقویت دروس حوزه بر کسی پوشیده نیست، ولی این به معني دست برداشتن از کتب و دروس موجود نيست؛ زیرا هر طلبه‌ای در هر حوزه‌ای که بخواهد فعالیت کند، در درجه نخست باید به اصول و روش استدلال فقهی و اصولی مسلط باشد.

وی با تأکید بر اینکه کتب فعلی حوزه نباید تضعیف شود، گفت: اگر قرار است کتابی در سیستم آموزشی حوزه جای بگیرد، باید نقایص آن در شوراهای علمی وزین برطرف شده، مدت‌ها تدریس شود و کم و کاستی‌های آن رصد شود و پس از طی مسیر آموزشی و علمی، با نظر مثبت مراجع عظام اقدام شود.

آیت‌الله غروی بیان داشت: امروزه این مسئله زیاد شنیده می‌شود که این کتاب خاص باید در بین کتب حوزوی جای گیرد؛ در حالی که وقتی به درستی به این مسئله نگاه می‌کنیم در می‌یابیم که این کتب دارای نقایص بسیاری هستند و اصلاً در این حد نیستند که در بین کتب اصلی حوزه باشند.

ضرورت تحول در حوزه

آيت‌الله حسيني بوشهري، مدیر حوزه‌های علمیه کشور نیز با اشاره به ضرورت تحول در حوزه، بر حمايت همه جانبه شوراي عالي حوزه و مديريت حوزه از تشكيل كارگروه هاي علمی - تخصصي به منظور بازخواني متون درسي و تنظيم كتب مطلوب‌تر و تخصصي‌تر براي طلاب تاكيد كرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین نکونام، دیگر عضو شورای عالی حوزه نیز در بر ضرورت توجه مدیران مدارس علمیه به وضعیت تحصیلی و تهذیبی طلاب و ارتقاء سطح علمی و اخلاقی آنان تاکید کرد.

آيت‌الله طباطبايي‌نژاد هم که میزبان اعضای شورای عالی حوزه بود با تقدیر از حضور آنان در اصفهان، بر ضرورت تعامل بیش از پیش حوزه‌های قم و اصفهان و هماهنگی در اجرای برنامه‌ها تاکید کرد.

ضرورت ارتقای کیفی سطح علمی حوزه

برخي از مديران مدارس نیز به نمایندگی از دیگر مدیران، به بیان نظرات، پیشنهادات و برخي مشكلات و همچنین راهكارهاي لازم و ضروري براي ارتقاء كيفيت سطح علمي حوزه پرداختند.

در این نشست همچنين برخي از مسئولان مراكز حوزوي همچون حجت‌الاسلام سجادي، رئيس مركز تحقيقات رايانه حوزه علميه اصفهان، حجت‌الاسلام هادي‌زاده، رئيس مركز تخصصي حوزه و حجت‌الاسلام پاك‌نژاد، مسئول مركز خدمات رفاهي حوزه علميه اصفهان، گزارشي از روند عملكردي مراكز تحت مديريتي خود از زمان تاسيس تاكنون را ارائه كردند.

توجه و اهتمام به برگزاري دوره هاي مديريت اسلامی براي مديران، بهره برداري از تكنولوژهاي روز در راستاي ارتقا سطح علمي اساتيد حوزوي، ضرورت برنامه ريزي منسجم تر در راستای تاثيرگذاري مطلوب‌تر جامعه حوزوي و ... از نكات مطرح شده از سوي مديران مدارس و مراکز بود.

تاكيد بر حركت روبه جلو و فعالانه، برنامه ريزي موثرتر و بهتر براي طلاب پس از اتمام پايه ۱۰ و بهره مندي از قابليت‌ها و توانمندي هاي آنان در سطح كشور، برنامه ريزي منسجم تر براي حضور روحانيون در شهرستان‌ها و روستاهای مناطق محروم و ... از دیگر مباحث این نشست مشترک بود.

مديران مدارس و مراکز همچنین طي درخواستي از شوراي عالي حوزه هاي علميه كشور، پیگیری اجراي کامل مطالبات رهبر معظم انقلاب را خواستار شدند که اين درخواست با استقبال آيت‌الله مقتدايي، دبير شوراي عالي حوزه و آيت‌الله حسیني بوشهري، مديرحوزه هاي علميه كشور روبرو شد.

کد خبر 2424447

برچسب‌ها