به گزارش خبرنگار مهر، محمود قربانزاده پیش از ظهر چهارشنبه در بازدید از واحدهای طیور اظهارکرد: همزمان با سرد شدن هوا احتمال افزايش بيماريهاي تنفسي طيور بیشتر میشود.
وی واكسيناسيون به موقع طيور را ضروری دانست و افزود: رعايت مسايل قرنطينهاي، جلوگيري از ورود افراد متفرقه به سالنهاي پرورش، ضدعفوني کردن خودروهاي حمل دان و كود، دفن بهداشتي طيور تلف شده و شستشو و ضدعفوني مستمر سالنها در پیشگیری از شيوع بيماريها موثر است.
قربانزاده با اشاره به آغاز فصل مهاجرت پرندگان وحشي بیان کرد: در صورت عدم رعايت مسايل بهداشتي در واحدهاي پرورش طيور، عوامل ويروسي به ويژه ويروس بيماري آنفلوانزاي فوق حاد طيور توسط این پرندگان قابل انتقال است.
وی بر نگهداری خوراك طيور در انبار تاکید و تصريح كرد: دسترسي پرندگان وحشي به خوراك طيور پرورشي يكي ديگر از راههاي انتقال بيماريها به شمار میرود.
رئيس اداره بهداشت و مديريت بيماريهاي طيور دامپزشكي خراسان جنوبی نیز گفت: بر اساس طرح پايش و مراقبت فعال آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان هيچ موردي از بيماري آنفلوانزا مشاهده نشده است.
مسعود دادفر از کنترل و نظارت یک ماهه از شش واحد روستايي و ۱۵ واحد صنعتي طيور خبر داد و افزود: این طرح شامل نظارت بر مرغ تخمگذار، مرغ مادر، واحد پرورش بوقلمون و بلدرچين بوده و تاکنون ۳۷۸ مورد نمونهگيري از خون طيور انجام شده است.