به گزارش خبرنگار مهر، کامران سبزه میدانی بعد از ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران همدان در خصوص مشکل بازار کار هنرمندان صنایع دستی در خارج از کشور، اظهار داشت: در سال جاری معاونت صنایع دستی کشور با هماهنگی و جذب بودجه و اعتبارات ۱۲ نمایشگاه صنایع دستی در داخل کشور برگزار می کند.
وی ادامه داد: در مورد برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی در خارج از کشور مشارکت هایی نیز با کشورهای آلمان و ارمنستان و ایتالیا و گرجستان صورت گرفته و برای کشورهایی که ایران را به عنوان مدعو دعوت می کنند هماهنگی های لازم انجام شده است.
مدیر کل دفتر حمایت از تولید صنایع دستی کشور با اشاره به اینکه در راستای شرکت صنعتگران در غرفه های کشور های خارجی اعتباراتی نیز از سازمان میراث فرهنگی جذب شده است، ابراز داشت: صنعتگران به طور رایگان در این غرفه ها حضور دارند اما امکانات دیگر مانند اقامت و ترانسفر و هتل به عهده خود صنعتگر است.
سبزه میدانی در ادامه سخنانش عنوان داشت: به دنبال ایجاد شرایطی هستیم که بتوان با بازرگانان خارجی نیز ارتباط برقرار کنیم و در واقع سازمان زیر ساخت ها را فراهم می کند و خود صنعتگر باید بستر بازار را فراهم سازد.
وی در این خصوص اظهار داشت: قرار نیست دولت همه کارها را انجام بدهد چراکه در واقع سازمان میراث فرهنگی بستر سازی لازم را فراهم می کند و بخش خصوصی باید از این بستر سازی استفاده کند.
مدیرکل دفتر حمایت از تولید صنایع دستی کشور در مورد جذب اعتبارات در حوزه صنایع دستی نیز گفت: بعد از گذشت چهار سال موفق به جذب اعتبارات ملی در این حوزه شدیم و به دنبال جذب اعتبارات بیشتر هستیم و امسال موفق به جذب ۳۰ میلیارد تومان اعتبار از اعتبارات سال ۹۲ شدیم.
جذب اعتبارات ملی به تلاش مسئولان استان همدان بستگی دارد
سبزه میدانی در جذب اعتبارات بیشتر در این حوزه ابراز امیدواری کرد و گفت: برای جذب اعتبارات نیاز به عملکرد وجود دارد چرا که دولت بدون عملکرد اعتباری را تخصیص نمی دهد و همچنان تاکید داریم که بخش خصوصی باید در حوزه صنایع دستی و حمایت از ضنعتگران وارد شود.
وی با اشاره به اینکه موسسات مالی و اعتباری می توانند در حمایت از هنرمندان صنایع دستی ورود پیدا کنند، افزود: امیدواریم سرمایه گذاران داخلی و خارجی نیز در حوزه صنایع دستی در کشور سرمایه گذاری کنند.
مدیر کل دفتر حمایت از تولید صنایع دستی کشور در مورد صنایع دستی استان همدان و به ویژه سفال لالجین اظهار داشت: سفال همدان یک برند جهانی است اما متاسفانه عدم آگاهی مسئولان استان و یا افرادیکه در این حوزه فعالیت می کنند موجب شده است که سفال همدان از رونق خوبی برخور دار نباشد.
سبزه میدانی در این خصوص ادامه داد: استفاده نکردن از مواد اولیه مرغوب برای سفال و قرار دادن کالای چینی در ویترین مغازه های سفال فروشی همدان و نبود طراحی مناسب در سفال از جمله ضعف هایی بوده که درمورد عدم رونق بازار سفال لالجین به چشم می خورد.
وی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاران بخش خصوصی باید در حوزه بسته بندی سفال لالجین کار کنند، افزود: چنانچه کسی در این حوزه وارد شود با وجود تعداد بالای کارگاه و فعالیت ۷۰۰ کارگاه سفال در لالجین می تواند بازار خوبی را برای فروش سفال فراهم کند.
مدیر کل دفتر حمایت از تولید صنایع دستی کشور با اشاره به افتتاح خانه صنایع دستی در همدان گفت: افتتاح این خانه به عنوان چهارمین خانه هنرمندان صنایع دستی کشور می تواند نوید خوبی برای هنرمندان همدانی باشد.
سبزه میدانی در مورد اعطای تسهیلات به هنرمندان صنایع دستی استان همدان به خبرنگار مهر گفت: در این مورد از مسئولان استان نیز توقع داریم که بتوانند در جذب اعتبارات تلاش کنند.
وی در این مورد افزود: مسئولان استان هستند که می توانند با شناخت استان همدان و مشکلات آن در جذب اعتبارات کار کنند و یکی از معضلات استان همدان و هنرمندان صنایع دستی آن نبود مواد مرغوب اولیه برای آنها است.
بدهی ۴۹۹ میلیاردی سازمان میراث فرهنگی به بیمه تامین اجتماعی روند بیمه هنرمندان را مختل کرده است
مدیر کل دفتر حمایت از تولید صنایع دستی کشور با تاکید بر اینکه در جذب بازار کار باید بازار هدف شناخته شود، افزود: اصلیترین موضوع شناخت بازار و سلایق بازار بوده است تا بتوان آنچه را که بازار نیاز دارد تولید کنند.
سبزه میدانی در ادامه در خصوص بیمه شدگان هنرمندان صنایع دستی در سطح کشور به خبرنگاران گفت: مسئله بیمه شدن هنرمندان صنایع دستی از سال ۸۹ اتفاق افتاد و به عنوان یک قانون تصویب شد اما متاسفانه روند خوبی را نداشته است.
وی اظهار داشت: در این چهار سال از نزدیک به یک میلیون نفر هنرمند صنایع دستی و ۳۰۰ هزار صنعتگری که در بانک اطلاعاتی سازمان ثبت شده اند تنها ۸۰ هزار نفر بیمه شده اند.
مدیر کل دفتر حمایت از تولید صنایع دستی کشور عنوان داشت: متاسفانه علارغم پیگیری های انجام شده در شش ماهه دوم سال با کسری بودجه ۴۹۹ مییارد تومان روبرو هستیم و بدلیل عدم بودجه و امکانات افراد جدیدی را نمی توان بیمه کرد.
سبزه میدانی با اشاره به اینکه نامه نگاری های لازم با دولت در خصوص بیمه هنرمندان صنایع دستی انجام شده است، ابراز داشت: پراکندگی صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی موجب شده که اطلاع رسانی سخت باشد و پیگیری های لازم در حال انجام است و امیدواریم دولت بودجه را در اختیار بیمه قرار دهد تا بتوان هنرمندان بیشتری را بیمه کرد.
وی با بیان اینکه جلسات متعددی با بیمه تامین اجتماعی داشتیم، افزود: برخی افراد متاسفانه صنعتگران نبودند و به دنبال جایگزینی افراد هستیم و بازرسی ها در زمینه شناسایی صنعتگر در حال افزایش است.
مدیر کل دفتر حمایت از تولید صنایع دستی کشور با تاکید بر اینکه وضعیت بیمه شدگان هنرمندان صنایع دستی وضعیت خوبی را ندارد، بیان داشت: باید در این چهار سال می توانستیم حداقل ۱۵۰ هزار نفر را بیمه کنیم که متاسفانه از ۳۰۰ هزار نفر تنها ۸۰ هزار نفر بیمه شده اند.
سبزه میدانی گفت: امیدواریم که دولت ۴۹۹ میلیارد تومان کسری بودجه را به تامین اجتماعی پرداخت کند تا فرایند بیمه صنعتگران را با شدت بیشتری انجام شود چراکه از استان ها آمار بیمه شدگان و افراد متقاضی درخواست شده است.
وی در مورد دریافت حق بازنشستگی بیمه شدگان صنایع دستی نیز گفت: متاسفانه در این مورد نیز حقی پرداخت نمی شود و در حال حاضر به دنبال تسهیل کارها هستیم و امیدواریم با شرایط کمبود بودجه و جایگزینی های انجام شده بتوانیم کسانی که عمرشان را در این حوزه گذاشتند حمایت کنیم.