به گزارش خبرنگار مهر، ریحان سروشمقدم بعدازظهر چهارشنبه در نشست تخصصی گردشگری و صنایع دستی استان همدان اظهار کرد: آمار ورود گردشگران به همدان در تابستان امسال نزدیک به یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر بود در حالی که ظرفیت تخت هتلها، خانههای استیجاری و غیره در شبانهروز تنها دو هزار و ۴۰۰ تخت است.
وی افزود: جذب شش میلیون و ۷۰۰ هزار نفر گردشگر خارجی در کشور تا سال ۱۳۹۹ و جذب ۲۰ میلیون نفر گردشگر خارجی در چشمانداز ۱۴۰۴ نیز پیشبینی شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با بیان اینکه سهم همدان از جذب گردشگری خارجی پایین است، عنوان کرد: براساس برنامه تدوین شده ۱۰ درصد از جذب گردشگر خارجی کشور تا پایان سال ۱۳۹۹ معادل ۶۷۰ هزار نفر سهم استان همدان است و در سند چشمانداز سهم همدان از جذب گردشگری خارجی ۱۵ درصد است.
وی گفت: همدان در بحث پذیرش گردشگر داخلی ظرفیت بالایی دارد به طوری که سالانه سه میلیون نفر جذب گردشگر داخلی در همدان ثبت میشود.
سروشمقدم با اشاره به فرصتهای بیبدیل همدان در سرمایهگذاری حوزه گردشگری عنوان کرد: از یکهزار و ۸۵۰ اثر تاریخی و طبیعی استان همدان، ۹۹۴ اثر ثبت شده و شش اثر نیز برای ثبت جهانی آماده شده است.
سروشمقدم بیان کرد: ۲۰ پروژه مستعد سرمایهگذاری در استان همدان با برآورد اولیه دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان شناسایی شده و همچنین ۵۵ پروژه در حوزه میراث فرهنگی و ۴۲ پروژه در مناطق گردشگری آماده جذب سرمایهگذار است.
وی با تأکید بر اینکه زیرساختهای گردشگری به منظور پاسخگویی به حجم مسافر در همدان باید توسعه یابد، افزود: در بخش صنایعدستی بیش از ۱۵۵ رشته فعال وجود دارد که بیشتر این صنایع به کشورهای همسایه صادرات انجام میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با بیان اینکه راهاندازی نمایشگاه و بازارچههای صنایع دستی در دستور کار است، گفت: از آنجایی که محور توسعه استان صنعت گردشگری باید همدان مقصد گردشگری مسافران قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه میزان ارزش افزوده تولیدی صنعت گردشگری بسیار بالا است، افزود: سهم سه و نیم درصدی همدان از تولید ناخالص داخلی از گردشگری تا پایان برنامه ششم باید به ۱۵ درصد و در افق ۱۴۰۴ به ۲۰ درصد برسد.