به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی افضلی فرد ظهر پنج شنبه در نشست مشترک با اصحاب رسانه چرایی طرح یک فوریتی اصلاح قوانین شورای شهر را بر همین اساس عنوان کرد و گفت: طرح یک فوریتی اصلاح برخی قوانین تشکیلات و وظایف شورای شهر و شهرداری ها با هدف نظارت بر پارلمان محلی پیشنهاد شده است.
وی با بیان اینکه برخی اعضای شورای شهر اردبیل از طرح و امضای این پیشنهاد توسط بنده گله مند بودند، اضافه کرد: با این وجود اعتقاد دارم این طرح یک ضرورت است و حیطه نظارت نمایندگان بر پارلمان محلی مشخص نیست.
افضلی فرد افزود: در خصوص نوع انتخاب شهردار که از طریق شورای حل اختلاف باشد یا مردم اختلاف عقیده وجود دارد و انتخاب شهردار از سوی مردم می تواند هم معایب و هم مزایایی داشته باشد و با بررسی بیشتر این طرح نتیجه گیری قاطع صورت خواهد گرفت.
نماینده مردم اردبیل گفت: بنده در این طرح به دنبال افزایش اختیارات نظارتی نمایندگان مجلس بر عملکرد شورای شهر و شهرداری هستم و معتقدم اجرای آن می تواند بسیاری از مشکلات فعلی را رفع کند.
وی در ادامه به طرح پیشنهادی نحوه اجرای اصل ۶۰ قانون اساسی و تدوین وظایف و اختیارات وزارت دادگستری اشاره کرد و با تاکید به حضور خود در طراحی و موافقت از این طرح اضافه کرد: این قانون با مخالفت برخی اشخاص از جمله دادستان کل کشور همراه بود.
به گفته افضلی فرد چرایی طرح این قانون به دلیل ناکامی مردم در دریافت مطالبات خود از قوه قضایی بود و مشاهده می شود مردم در حوزه قضایی با مشکل مواجه اند و دادگستری پاسخگوی برخی مطالبات نیست.
دبیر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس تصریح کرد: در ماده ۶ این قانون وزیر دادگستری ملزم به پاسخگویی در تمام مسائل قوه قضاییه به مجلس شده است و در ماده ۷ نیز مسئولان واحدهای مختلف قوه قضاییه ملزم به انعکاس اطلاعات و مسائل به وزیر جهت پاسخگویی شده اند.
وی با ذکر مثالی به تخلفات برخی قضات در اردبیل اشاره کرد و گفت: به دلیل تخلف قاضی از ماده ۳۷ و ۳۸ آیین نامه دادرسی کیفری حق مردم ضایع شده بود و در ادامه نیز پرونده امکان پیگیری نیافته بود.
افضلی فرد معتقد است تصویب این قانون گام بلندی در پاسخگوی قوه قضاییه و وزیر دادگستری در مقابل نمایندگان است.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی در عین حال طرح یک فوریتی ساماندهی خدمت رسانی به روستاها را یادآور شد و بیان داشت: این طرح با هدف توجه ویژه به روستا به عنوان مراکز تولید محصولات کشاورزی ارائه شده است.
دبیر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با بیان اینکه این طرح در دستور کار هفته آتی مجلس است، بیان داشت: روستاها محور امنیت غذایی کشور محسوب می شوند و با تصویب این قانون کاهش مهاجرت از روستا و کاهش فاصله شهر و روستا دنبال می شود.
افضلی فرد در ادامه از جمله مهمترین اقدامات حوزه کاری خود را تصویب طرح یک فوریتی الزام سازمان تامین اجتماعی به برقراری مستمری بازنشستگان مشمول قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت بر اساس دو سال آخر بیمه پردازی سنوات ارفاقی آن ها عنوان کرد.
به گفته این مسئول تامین اجتماعی ملاک پرداختی بازنشستگان را سال های ۲۴ و ۲۵ قرار داده و در عین حال بیمه سنوات تشویقی را از دستگاه ها اخذ می کند.
وی تاکید دارد که این مهم ظلمی به بازنشستگان بوده و با تصویب این قانون پرداختی بر اساس بیمه سنوات ارفاقی خواهد بود.
نماینده مردم اردبیل در ادامه صحبت های خود در تشریح مهم ترین موضوعات در دست پیگیری استان اضافه کرد: از جمله پروژه ها راه آهن اردبیل است که قرار بود توسط شرکت اوکراینی اجرا شود اما معاونت راهبردی صلاحیت این شرکت را تائید نکرد.
افضلی فرد افزود: قرار است با یک شرکت چینی که در کشور تجربه ساخت راه آهن دارد صحبت شود و چون قدرت اجرایی دارد انتظار می رود تا حداکثر سه سال آینده راه آهن اردبیل به بهره برداری برسد.
وی با بیان اینکه در تامین اعتبار این پروژه مشکلی نداریم، تصریح کرد: رقم اعتبار اختصاصی به پروژه ۲۰۰ میلیون یورو است.
دبیر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس وضعیت پروژه پتروشیمی را نیز در دست پیگیری عنوان کرد و گفت: سه بانک توسعه صادرات، صادرات و رفاه قرار است ۵۴۵ میلیون دلار در اختیار این پروژه قرار دهند.
به گفته این نماینده قرار است مشارکت نامه توسط مدیران عامل سه بانک امضا شود و در واقع پیگیری در مرحله کارهای ثبتی است و انتظار می رود در فصل اول سال ۹۴ نسبت به نصب ماشین آلات اقدام شود.
افضلی فرد در واکنش به سوالی در خصوص درخواست وی و چند تن از نمایندگان مبنی بر تغییر استاندار ادامه داد: بنده به دنبال تغییر استاندار نیستم و این موضوع مورد تائید نیست.
وی تصریح کرد: البته این به این معنی نیست که تمامی عملکرد استاندار تائید می شود و استاندار اردبیل تجربیات گرانقدری دارد و باید نمایندگان همکاری خود را با مسئول ارشد استان افزایش دهند.
وی انتظار خود از تغییر عملکرد استاندار را در توجه به نیروی انسانی عنوان کرد و بیان داشت: این مهم به ویژه در حوزه استانداری اهمیت ویژه دارد و نباید استاندار به افرادی که شایستگی لازم را ندارند اجازه دخالت در امور و گاها تصمیم گیری به جای خود را بدهد.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در عین حال در پاسخ به ارزیابی خود از وضعیت تعامل نمایندگان با انتقاد از برخی ناهمسویی ها گفت: سوال می شود که چطور شده نمایندگانی با اینقدر اختلاف فکر حتی در یک حوزه انتخاب شده اند.
افضلی فرد با بیان اینکه اینجا انتخاب مردم اهمیت می یابد، اضافه کرد: با وجود اینکه این ناهمسویی وجود دارد اما این انتخاب را مردم شکل داده اند.
وی معتقد است سنخیت لازم در افکار و عقاید نمایندگان استان وجود ندارد و تعامل به شکل مطلوب برقرار نیست و با این وجود بنده تلاش کردم تا حد امکان حتی از نظرات شخصی چشم پوشی کنم تا به نظر جمعی دست یابیم.