به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با آغاز برگزاری شانزدهمین جشن سینمای ایران در اواخر شهریور ماه سال جاری، خانه سینما اعلام کرد برای کمک به صندوق بیمه بیکاری هنرمندان جشن بزرگ سینمای ایران را برگزار نمی کند و با برگزاری جشن های کوچک و مستقل از سوی صنوف مختلف که با هزینه بسیار کمی برگزار می شود، هزینه صرفه جویی شده از این کار را به صندوق بیمه بیکاری هنرمندان واریز می کند تا کمکی برای بهره وری از این صندوق به نفع هنرمندان باشد.
بعد از گذشت بیش از 2 ماه از برگزاری شانزدهمین جشن سینمای ایران، از فرهاد توحیدی رئیس هیئت مدیره خانه سینما درباره وضعیت شکل گیری صندوق بیمه بیکاری هنرمندان جویا شدیم. توحیدی با اشاره به اینکه نام «صندوق بیمه بیکاری هنرمندان» به «حساب کمک هزینه بیکاری هنرمندان» تغییر یافته است به خبرنگار مهر گفت: آیین نامه مورد نظر برای «حساب کمک هزینه بیکاری هنرمندان» کامل شده است و بعد از رفت و برگشت های بسیاری که بین ما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد، ماه گذشته اساسنامه در گروه ارتقای منزلت اجتماعی شورای عالی سینما تصویب شد و به زودی برای اجرا ابلاغ می شود.
وی ادامه داد: این حساب به یک سرمایه بسیار زیادی نیاز دارد و با توجه به محاسبات انجام شده چیزی نزدیک به 15 تا 17 میلیارد تومان برای آغاز به کار این حساب سرمایه لازم است و با 200 یا 300 میلیون تومان نمی توان این «حساب کمک هزینه بیکاری هنرمندان» را راه اندازی کرد.
15 صنف تا ماه آینده مجامع عمومی خود را برگزار می کنند
رئیس هیات مدیره خانه سینما بیان کرد: از حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی و دیگر دوستان در وزارت ارشاد این قول را گرفته ایم تا از طریق منابع گوناگون بتوانیم بودجه لازم برای راه اندازی «حساب کمک هزینه بیکاری هنرمندان» را فراهم کنیم.
وی درباره علت تغییر نام «صندوق بیمه بیکاری هنرمندان» به «حساب کمک هزینه بیکاری هنرمندان» توضیح داد: با توجه به اینکه تشکیل صندوق وابسته به کسب تایید از نهادهای مختلف بود، نام صندوق را به «حساب کمک هزینه بیکاری هنرمندان» تغییر دادیم. در واقع برای نام قبلی یک مشکل قانونی وجود داشت و به همین دلیل تصمیم گرفتیم نام آن را تغییر دهیم تا کارها هرچه سریعتر انجام شود. امیدوارم در سال 93 بتوانیم از این حساب بهره برداری کنیم.
وی درباره روند ثبت صنوف خانه سینما توضیح داد: اساسنامه تیپ خانه سینما آماده شده و اصناف مدارک خود را آماده کرده اند و در مرحله تسلیم مدارک خود به وزارت کار هستند. امیدوارم طی یک ماه آینده مجامع عمومی اصناف متقاضی ثبت در وزارت کار برگزار شود، در این میان برخی از صنوف هم علاقه ای ندارند تا در وزارت کار ثبت شوند که در نهایت تصمیم با خود صنوف است.
توحیدی در پایان گفت: در حال حاضر نزدیک به 15 صنف کارهای خود را انجام داده اند و ظرف یک ماه آینده مجامع خود را برگزار می کنند.