به گزارش خبرنگار مهر، سيدمحمد ميرمحمدي، ظهر شنبه در جلسه شوراي توسعه و برنامه ريزي استان يزد اظهار داشت: در استان يزد ظرفيت هاي بسيار خوبي وجود دارد كه متاسفانه از آنها به خوبي استفاده نشده و لازم است اين ظرفيتها ضمن شناسايي، مورد استفاده قرار گيرند.
وي از جمله اين ظرفيت ها به بسيج و مشاركت مردمي اشاره كرد و افزود: تاكنون نشده كه مديران از مردم براي شركت در كاري مشاركت بخواهند و مردم استقبال نكرده باشند بنابراين لازم است در اجراي طرح هايي نظير نهالكاري از مشاركت مردم به بهترين نحو استفاده شود.
منبع آب تصفيه خانه فاضلاب يزد به عنوان يك فرصت مورد غفلت قرار گرفته است
ميرمحمدي از ديگر ظرفيت هاي يزد را آب مازاد تصفيه خانه فاضلاب يزد دانست كه سرمايه گذاري در آن صورت گرفته اما تاكنون بلا استفاده مانده و برنامه درازمدتي نيز براي آن تعريف نشده است.
ميرمحمدي تصريح كرد: در شرايطي كه منبع آب خوبي داريم، مي خواهيم با هزينه هاي سنگين از خليج فارس آب به يزد بياوريم در حالي كه تا ممكن است بايد اراضي اطراف اين منبع آبي را زير كشت فضاي سبز ببريم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به مباحث مطرح شده از سوي مديرعامل شركت شهركهاي صنعتي استان يزد براي واگذاري زمين به صنايع در سه دسته بندي خاص، گفت: براي سرمايه گذاران در شهركهاي صنعتي محدوديت ايجاد نشود بلكه از ارائه خدمات و زمين به افرادي كه در واقع دلال زمين هستند، خودداري شود.
وي عنوان كرد: دلالان زمين در شهرك هاي صنعتي نه تنها مشكلي از استان حل نمي كنند بلكه خسارت و دردسر نيز براي استان ايجاد ميكنند.
در مورد واگذاري زمين شهركهاي صنعتي به دلالان جاي نگراني وجود ندارد
مديرعامل شركت شهركهاي صنعتي استان يزد نيز در اين جلسه با اشاره به نگراني استاندار يزد در مورد واگذاري زمين به دلالان، اظهار داشت: در شهركهاي صنعتي استان يزد جاي نگراني در اين زمينه وجود ندارد زيرا افرادي كه در شهركهاي صنعتي ظرف يكسال پروانه بهرهبرداري نگيرند، قرارداد آنها فسخ مي كنيم.
سيدمسعود عظيمي همچنين در مورد نگراني فرماندار خاتم از جانمايي زمين شهرك صنعتي خاتم بيان كرد: بر اساس چند آيتم مهم جانمايي ها انجام شده و مكانهاي معرفي شده، كمترين مشكل را نسبت به ساير نقاط از جوانب مختلف دارند.
وي همچنين با اشاره به ايجاد ناحيه صنعتي در زارچ عنوان كرد: اگر ناحيه صنعتي در زارچ ايجاد شود، بعد از سه سال از بهره برداري، صنايع در آن به طور كامل مستقر خواهد شد.
يزد با اشاره به انتقاد معاون برنامه ريزي استاندار يزد از عدم اجراي طرح نهالكاري در محور زارچ ـ اشكذر اظهار داشت: براي اجراي اين طرح به ۳۷ ميليارد تومان اعتبار نياز است كه تاكنون پنج ميليارد تومان آن يعني معادل يك هفتم آن تخصيص يافته است.
۸۰ هكتار نهالكاري در كنارگذر اشكذر - زارچ
وي تصريح كرد: با تخصيص اين ميزان از اعتبار، تاكنون ۸۰ هكتار از اين مسير با استفاده از گونههاي مقاوم نهالكاري شده است.
وكيلي با بيان اينكه اين طرح مزاياي بسياري دارد اما متاسفانه همكاري هاي لازم با اداره منابع طبيعي و آبخيزداري براي اجراي آن صورت نگرفته است، عنوان كرد: علاوه بر افزايش سرانه فضاي سبز و افزايش ايمني صنايع مستقر در اين مسير، با نهالكاري، يكي از كانونهاي مهم فرسايش بادي در استان يزد نيز برطرف ميشد اما به دليل كمبود اعتبار، امكان اجراي كامل اين طرح فراهم نيست.
در اين جلسه همچنين احداث دو شهرك صنعتي در زارچ و خاتم با آراي اعضاي جلسه شوراي توسعه و برنامه ريزي استان يزد تصويب شد.