۲۶ مهر ۱۳۸۴، ۱۲:۱۳

رئيس سازمان تبليغات اسلامي آذربايجان غربي در گفتگو با "مهر" : دعا اراده انسان را تقويت مي كند

رئيس سازمان تبليغات اسلامي آذربايجان غربي در گفتگو با "مهر" : دعا اراده انسان را تقويت مي كند

رئيس سازمان تبليغات اسلامي آذربايجان غربي با اشاره به اثرات روحي و رواني دعا كردن به عنوان راه برقراري ارتباط با خداوند گفت: دعا براي تقويت اراده و اعتماد به نفس انسان بسيار مؤثر است و از اين جهت دعا غذاي روح آدمي است .

حجت الاسلام سيد محمد فخري رئيس سازمان تبليغات اسلامي آذربايجان غربي در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" اظهار داشت: دعا برقراري ارتباط با خداوند است و اين ارتباط در روح و روان انسانها  بسيار مؤثر خواهد بود چرا كه اراده و اعتماد به نفس آنها را افزايش مي دهد .

وي با اشاره به اينكه  دعا غذاي روح انسان است گفت: در روايات آمده است كه مؤمنان شب هنگام با دعا و نيايش روح و جسم خود را آماده مي كنند تا صبح  را با صلابت آغاز كرده و فعاليتهاي روزانه خود را با اراده و اعتماد به نفس انجام دهند .

رئيس سازمان تبليغات اسلامي آذربايجان غربي تصريح كرد: انسانها همواره خود را  نيازمند پروردگار مي بينند و در بيان نياز هاي خود در مقابل ذات مطلق خداوند قرار مي گيرند و از اين رو عظمت او را درك مي كنند و در حقيقت فلسفه دعا كردن بيان نيازمندي انسان براي نيروي مطلقي چون خداوند است كه تنها او مي تواند نياز آدمي را دريابد .  

حجت الاسلام فخري گفت: دعا كردن به درگاه خداوند از آن جهت كه انسانها را با كمال مطلق رو به رو مي كند، به آنان شهامت بسياري خواهد داد .

وي در ادامه با اشاره به روايات متعددي كه در اين مورد وجود دارد افزود: بر اساس رواياتي كه در دين اسلام آمده است دعا مغز عبادت است كه داري تأثيرات روحي، رواني و معنوي بسياري است و علاوه بر اين تأثيرات، از لحاظ ظاهري و جسمي هم براي انسانها مؤثر واقع مي شود .

حجت الاسلام فخري گفت: گاه دعا كردن براي طلب حاجتي از خداوند براي خود يا براي ديگران  صورت مي گيرد و گاهي برخي دعاها چون دعاي كميل و دعاي ندبه و مناجاتهايي كه  از سوي ائمه نقل شده است تنها به جهت خواندن و كسب آرامش خوانده مي شود .

وي با اشاره به اهميت دعا در روايات، تصريح كرد: در آيات قرآني  و روايات اسلامي  آمده است كه دعاي انسانها چه براي طلب حاجت و چه تنها به جهت خواندن دعا و مناجات، به هر صورتي كه باشد بر روح و روان و زندگي انسان اثري معنوي خواهد داشت .

حجت الاسلام فخري در ادامه  اظهار داشت: اگر چه در آيات و روايات اسلام  بر خواندن دعا در هر زماني تأكيد شده است اما به زمانهاي ويژه اي  هم براي دعا كردن توصيه شده و اشاره مي شود  كه در زمانهايي مشخص چون هنگام نزول باران، قبل از اذان صبح و در شبهاي پر فضيلت قدر دعا كردن ثواب بيشتري دارد و استجابت زود تري خواهد شد .   

کد خبر 242729

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha