۲ آذر ۱۳۹۳، ۲۱:۲۹

نوروز زاده:

راه برون رفت از بحران ایجاد دشمن نیست/مردم توقع دارند کشتی ساز بزرگ منطقه باشیم

راه برون رفت از بحران ایجاد دشمن نیست/مردم توقع دارند کشتی ساز بزرگ منطقه باشیم

بندرعباس - خبرگزاری مهر: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: راه برون رفت از بحران ایجاد دشمن نیست بلکه با ایجاد فضای امن کار و با حفظ حیثیت و منافع ملی باید سیاست برد - برد را پیش ببریم.

به گزارش خبرنگار مهر، سيد رضا نوروز زاده بعد از ظهر یکشنبه در مراسم آغاز بهره برداری از حوض تعمیرات کشتی شرکت کشتی سازی عظیم گسترش هرمز در مجتمع کشتی سازی بندرعباس عنوان کرد: متاسفانه هنوز نتوانسته ایم از این همه امکانات و ظرفیت ها در کشور همچون کشتی سازی استفاده درستی کنیم و باید در برابر ملت پاسخگو باشیم.

وی ادامه داد: وظیفه ما به عنوان مسئول پیدا کردن راه حل برای رفع مشکلات است و حیف است نتوانیم از چنین امکاناتی استفاده کنیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت احداث حوض تعمیرات کشتی را از آرزوهای دیرینه در این صنعت دانست و افزود: مردم از ما توقع دارند که چرا کشور ما نباید کشتی ساز بزرگ منطقه باشد چون ایران در بین کشورهای منطقه بهترین ظرفیت ها را برای این کار دارد.

نوروز زاده تصریح کرد: در زمانی که حلقه محاصره برای کشور ما تنگ تر می شود، می توانیم با تدبیر این تهدیدات را به فرصت تبدیل و دشمنان را دشمن تر نکنیم و هم اکنون نیز دولت می خواهد دیوار بلند بی اعتمادی از بین ببرد و ثروت های مردم باید به ارزش افزوده تبدیل شود.

وی با بیان اینکه در کشور ما نباید دغدغه شغل وجود داشته باشد، گفت: پتانسیلهای بزرگی برای کار در کشور ما وجود دارد اما از ظرفیت ها استفاده نکرده ایم و دولت تدبیر و امید تلاش کرده فضای بی اعتمادی در جهان علیه ملت ایران را به اعتماد تبدیل کند و نگذاریم دشمنان در برابر ما متحد شوند و باید در برابر آنها استقامت کنیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: راه برون رفت از بحران ایجاد دشمن نیست بلکه با ایجاد فضای امن کار و با حفظ حیثیت و منافع ملی باید سیاست برد - برد را پیش ببریم و باید فضایی ایجاد کنیم که تحصیل کردگان ما در آن بستر رشد کنند.

نوروز زاده اظهار داشت: امکانات موجود در کشور همانند دانه های تسبیح هستند و نیاز به سازمان های توسعه ای همانند سازمان گسترش صنایع داریم که این دانه ها را کنار هم بیاورد و از ظرفیت ها استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه سازمان گسترش و نوسازی صنایع بهترین کنسرسیوم ها را توسط شرکت های مهندسی و فنی ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: ما می توانیم همانند شرکت های بزرگ غربی کار کنیم و تنها کمپانی و شرکتی که علی رغم تمام مشکلات به وظیفه خود در این خصوص عمل کرده مجموعه سازمان گسترش صنایع است.

رئیس هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران افزود: مجموعه ای همچون وزارت نفت وقتی تعهد مجموعه ای را می بیند به آن سفارش کار می دهد اما هنوز در حدی که برویم از این وزارتخانه پول بگیریم کار نکرده ایم چون در گذشته پول هایی گرفته شده و کار نشده است.

تعمیر ناوگان شرکت ملی نفت‌کش در داخل صرفه‌ جویی ارزی بالایی برای کشور دارد

مدیرعامل شرکت کشتی‌سازی عظیم ‌گسترش هرمز نیز در این مراسم گفت: تعمیر ناوگان شرکت ملی نفت‌کش در داخل صرفه‌جویی ارزی بالایی برای کشور دارد.

مهدی سیف با اشاره به تاریخچه ساخت و راه‌اندازی داک‌های تعمیرات کشتی، شناورهای بزرگ و اقیانوس‌پیماها در کشور اظهار داشت: قبل از انقلاب هدف‌گذاری‌هایی در این راستا شده بود که این هدف‌گذاری‌ها با تغییرات مدیریتی و بودجه‌ای تا سال 80 وارد اقدامات عملی شده بود که سرانجام در سال 88 پیشرفت‌های فیزیکی در این راستا صورت گرفت.

وی با اشاره به مشخصات فنی حوضچه مذکور با بیان این که این حوضچه دارای ابعادی برابر با 370 در 80 متر با عمق 14 متر است افزود:‌برای ساخت این حوضچه 40 هزار تن آرماتور،‌250 هزار تن بتن و 5500 عدد شمع فلزی معادل با 110 کیلومتر لوله مصرف شده است.

مدیرعامل شرکت کشتی‌سازی عظیم‌گسترش ادامه داد: این حوضچه با اعتباری معادل 700 میلیارد تومان اعتبار در بخش ریالی و 37 میلیون دلار اعتبار ارزی که به صورت تسهیلات از بانک توسعه اسلامی وام گرفته شده، ایجاد شده است.

وی اضافه کرد:‌ فاز یک این پروژه شامل دو داک تعمیرات و نوسازی است که برای تکمیل آن تا سال آینده 200 میلیارد تومان دیگر نیاز است و همچنین نیازمند 300 میلیون دلار اعتبار ارزی هستیم.

سیف با اشاره به پهلودهی دو فروند شناور در داک مذکور یادآور شد: این در حالی است که علیرغم برخی از پیش‌بینی‌ها و تصورات شرکت کشتی‌سازی عظیم‌گسترش طبق برنامه‌های هدفمندی به اهداف و برنامه‌های خود دست یافت.

مدیرعامل شرکت کشتی‌سازی عظیم‌گسترش ادامه داد: در حال حاضر فاز یک داک تعمیرات کشتی‌ها 500 فرصت شغلی را به طور مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کرده است که در صورت راه‌اندازی کامل این فاز این رقم به 1500 فرصت شغلی می‌رسد.

وی همچنین با اشاره به رایزنی‌های صورت گرفته برای تعمیر ناوگان شرکت ملی نفت‌کش ایران گفت: با توجه به سرمایه‌گذاری عظیم صورت گرفته در این پروژه امید است شرکت ملی نفت‌کش شناورهایش را برای تعمیر به این داک ارجاع دهد تا از این طریق صرفه‌جویی ارزی قابل توجهی نصیب کشور شود.

کد خبر 2427458

برچسب‌ها