به گزارش خبرنگار مهر، کیوان زاهدی ظهر دوشنبه در نشست اقتصاد مقاومتی بسیج همگام با کشاورز با اشاره به شعار سال با عنوان اقتصاد، فرهنگ و عزم ملی و مدیریت جهادی، اظهار داشت: مدیریت جهادی و عزم ملی در حرکت های بسیج نمود دارد چرا که برای انجام هر فعالیت گروهی باید بسیجی وار عمل کنیم.
وی با بیان اینکه سرعت بخشیدن در کارها و گروهی عمل کردن، دو فاکتور اصلی مدیریت جهادی است، افزود: بسیجیان نخستین مجریان عملی مدیریت جهادی هستند.
شالوده اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی است
مدیرهماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان ادامه داد: اقتصاد مقاومتی طیف وسیعی دارد که شامل همه بخش های صنعت، گردشگری و خدمات نیز می شود، اما شالوده اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی است.
زاهدی نقش مقاومت در اقتصاد یک جامعه را توانمندی تک تک انسان های آن جامعه دانست و ادامه داد: مقاومت برای کشوری که ایدئولوژی، تفکر و دین خود را با هیچ اندیشه ای تغییر نمی دهد ضروری است و تنها راه آن توانمندی همه افراد آن جامعه است.
وی با بیان این مطلب که در بخش کشاورزی مشکلات بسیاری وجود دارد، افزود: قوی نبودن منابع پایه و زیرساختی، کم آبی، استفاده نامناسب از خاک به دلیل کشت های مستمر و استفاده از کودهای فسفاتی، باور و نگرش قدیمی و نادرست برخی از کشاورزان و تغییر این باورها و انتقال دانش و اطلاعات روز کشاوزی از مشکلات عمده در بخش کشاورزی است.
مدیرهماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان به الزامات اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و اذعان داشت: نخستین اصل ضروری در حیطه اقتصاد مقاومتی دوری از متفرق شدن و جزیره کاری است و شایسته نیست که جهاد کشاورزی، بسیج سازندگی و صنایع تبدیلی هر کدام به سمتی بروند، بلکه باید انرژی خود را متمرکز کنند و یکدست و بسیجی وار عمل کنند.
زاهدی دومین الزام را عملی کردن آموزش ها دانست و گفت: باید فعالیت های نرم افزاری را به مرحله اجرا در آوریم و با انتقال دانش به کشاورزان، ایجاد نگرش مثبت در آنها و تعمیق یادگیری در این افراد، کشاورزی بهتر و سودمندتری را شاهد باشیم.
بهترین نوع اقتصاد مقاومتی، طرح بسیج همگام با کشاورز است
وی با بیان اینکه در حوزه کشاوزی بهترین نوع اقتصاد مقاومتی، طرح بسیج همگام با کشاورز است، عنوان کرد: با استفاده از این طرح که بصورت شبکه ای و به هم تنیده است می توان از توانمندی ها و ظرفیت های هر منطقه برای انتقال دانش و ترویج اطلاعات کشاورزی استفاده کرد.
مدیرهماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اعلام اینکه در این طرح دو تا پنج روستا به عنوان یک شبکه در نظر گرفته می شود، گفت: هر شبکه بصورت سازماندهی شده با ساختار و امکانات مناسب، با وجود کارگروهی علمی مرکب از کشاورزان خبره تشکیل یک تیم می دهند که در فرآیندی آموزش های لازم به کشاوزان داده می شودو افراد از طریق این شبکه می توانند به افراد صاحب نظر و دارای فن کشاوزی مرتبط شوند.
زاهدی اظهار داشت: طرح بسیج همگام با کشاوز، توانمند سازی و تقویت اقتصاد و معیشت خانواده ها را در اولویت خود قرار داده است و روستاهای هدف باید با همکاری و ارتباط بیشتر با جهاد کشاوزی انتخاب شوند.