محمدحسن اصغرنیا در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن گرامیداشت هفته بسیج و یاد خاطره شهدای اسلام و انقلاب افزود: سازمان بنیاد شهید و اسناد و کتابخانه ملی ایران تنها به فعالیتهای تبلیغاتی در مورد نهضت جنگل و روحانی شهید میرزا کوچک خان جنگلی اکتفا میکنند در حالی که باید با فعالیتهای پژوهشی نسبت به شناساندن شخصیت و تفکر خدایی این مبارز انقلابی به نسل امروز به ویژه جوانان و نوجوانان اقدام کنند.
وی اظهار داشت: در آستانه صدمین سال حرکت انقلابی نهضت جنگل و یاوران آن و همچنین نود و چهارمین سال شهادت میرزا کوچک خان جنگلی مراسم بزرگداشت این شهید مجاهد نهم آذرماه امسال ساعت ۹ صبح در دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان برگزار میشود.
درس دشمنشناسی و دوست یابی را میتوان از "یونس انقلاب" فرا گرفت
مسئول انجمن مفاخر فرهنگی تاریخ و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در کشور ادامه داد: با مطالعه در نهضت جنگل میتوان درس دشمنشناسی و دوست یابی را از "یونس انقلاب" فرا گرفت چرا که این روحانی مبارز همواره با دشمنانی مانند روس و انگلیس مقابله کرد تا آنکه جان شیرین خود را برای حفظ ایران در برابر هجوم اجانب و سلطهگران فدا کرد.
وی با اشاره به اینکه ارائه خدمات رفاهی به مردم از جمله ساخت درمانگاه و مدرسهسازی مهمترین دلایل گرایش افراد به سمت این مبارزه انقلابی در زمان نهضت جنگل بوده و هم اکنون نیز حشمت رود یادآور حرکات انقلابی و انسانی شالیکاران گیلانی است، افزود: هماکنون نیز نسل امروز به ویژه نسل جوان بر اساس چنین دلایلی به میرزا کوچک خان و نهضت وی علاقهمند میشوند.
مشاور سابق امور اسناد ملی کشور در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه تاکنون درباره میرزا کوچک خان جنگلی ۱۱۸ جلد کتاب در سطح جهان منتشر شده است، گفت: سردار جنگل شخصیتی بینالمللی بوده به طوری که حتی در کوبا نیز از این انقلابی فداکار به عنوان "پارتیزان بزرگ و مردمی" یاد میکنند.
وی با تأکید بر این که مرکز بازشناسی نهضت جنگل یک سازمان مردم نهاد است، افزود: پژوهشهای میدانی، علمی و مستند در مورد نهضت جنگل رسالت این مرکز به شمار میرود که نتیجه این پژوهش ها و تحقیقات به صورت کتاب در دسترس عموم قرار میگیرد.
اصغرنیا اظهار داشت: این مرکز با عضویت۲۲ نفر فعالیت خود را در سال ۶۸ با حضور فرهیختگانی همچون مرحوم عنایتالله رضا، مرحوم جعفر خمامی زاده، روبرت واهانیان، مرحوم سید تقی میرزا ابوالقاسمی، سید جعفر مهرداد، فریدون نوزاد و کیانوش کیانی، علی کریمیان، کریم کشاورز، جعفر لواسانی، ناصر نوایی و غیره آغاز کرد و هماکنون ۱۹ نفر عضو دارد.
وی با بیان اینکه این مرکز تاکنون ۹ جلد کتاب را درباره نهضت جنگل منتشر کرده و کتاب "درآمدی بر شخصیت و آرای میرزا کوچک خان جنگلی" و ترجمه کتاب فرانسوی زبان " بلشویک در گیلان" از مهمترین کتابهایی بوده که از سوی این مرکز انتشار یافته است، ادامه داد: در بخش ادبیات جنگل دو کتاب " سردار قبیله شقایق" و " سرود سبز رهایی" و در بخش اسناد تاریخی نیز کتاب " نهضت جنگل به روایت تصویر" از جمله انتشارات این مرکز مردم نهاد است.
مشاور سابق امور اسناد ملی کشور در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به اینکه تا پایان امسال سه برنامه دیگر در باره نهضت جنگل برگزار خواهد شد، افزود: دیدار اعضای مرکز بازشناسی نهضت جنگل با مورخ بزرگ انقلاب آیت الله علی اکبر هاشمی رفسنجانی دومین برنامه ای است که طی یازدهم آذرماه در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب به عنوان یادمان محل شهادت اعضای حزب جمهوری اسلامی به ویژه شهید بهشتی، در مورد نهضت جنگل برگزار میشود.
وی با تأکید بر اینکه گلباران مزار میرزا در سلیمانداراب رشت از سوی مردم و علاقهمندان به نهضت جنگل از دیگر برنامههایی است که در روز شهادت کوچک جنگلی برگزار خواهد شد، اظهار داشت: گردهمایی علاقهمندان، مطلعان و پژوهشگران نهضت جنگل طی ۲۶ آذرماه برنامه دیگری بوده که در دانشگاه گیلان برگزار میشود.
رئیس مرکز بازشناسی "نهضت جنگل" با بیان اینکه سخنان میرزا کوچک خان در زمان خود بیانگر مسائل کنونی بوده که نشان از بصیرت و آینده نگری این روحانی مبارز دارد، یادآورشد: سخن میرزا مبنی بر اینکه "من و یارانم در مشقت های فوق الطاقه چندین ساله هیچ مقصودی نداشته و نداریم جز حفظ ایران از تعرضات خارجی و خائنان داخلی" گویای این واقعیت بوده که سخنان میرزا هم اکنون نیز کاربرد دارد.