به گزارش خبرنگار مهر، سردار محمد مهدینژاد بعدازظهر دوشنبه در همایش "تجلیل از ممتازین و نخبگان علمی بسیجی" كه در محل دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد گفت: جایگاه بسیجیان در اقتصاد دانشگاهیان و اقتصاد مقاومتی بسیار ممتاز بوده و با حضور موثر آنان انقلاب اسلامی موفقیت های بسیاری را كسب كرده است.
معاون راهبردی ستاد کل نیروهای مسلح افزود: بسیجیان باید با تکیه بر منابع وحی، عقل و تجربه در عرصههای مورد نیاز کشور حرکت خود را آغاز کرده و نقش آفرینی آنان باید بر مبنای اقتصاد مقاومتی و سیاستهای کلی علم و فناوری باشد.
وی اقتصاد دانش بنیان و مقاومتی را دو نیاز اصلی كشور خواند و ادامه داد: امروز بسیجیان باید سهم اصلی خود را در مقابله با مشکلات و ایجاد راه ایفا کنند، اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان دو نیاز اصلی و مهم امروز کشور است و حرکت به سمت آنها باعث میشود بدون پرهیز از خامفروشی به سمت علم و دانش و تبدیل کالا حركت داشته باشیم.
بسیجیان دارای ارتباطات گسترده و قدرت عملیاتی هستند
سردار مهدی نژاد اظهار ضمن تشریح ویژگی های اقتصاد مقاومتی گفت: پویایی و یادگیری، پاسخگویی به نیاز بازار، کیفیت محصول از ویژگیهای یک اقتصاد دانش بنیان است.
وی ادامه داد: یک بسیجی با دارا بودن ویژگیهای آرمانگرایی، در نظر گرفتن مباحث ارزشی اعتقادی، ولاییبودن، ایثارگری، اخلاص، استقامت و عملکرد جهادی باید به تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری و دغدغههای ایشان در رابطه با اقتصاد دانش بنیان و مقاومتی بكوشد.
معاون راهبردی ستاد کل نیروهای مسلح اظهار داشت: بسیجی دارای ارتباطات گسترده و قدرت عملیاتی بوده و بسیجیان در سال های دفاع مقدس نقش به هنگام و به موقع خود را انجام دادند.
بسیجی تنها وظیفه نگهبانی ندارد
سردار مهدی نژاد اضافه كرد: همانطور كه در دوران جنگ بسیجیان به خوبی به ایفای نقش پرداختند، امروز نیز ضرورت دارد این سرمایههای انقلاب در عرصههای علمی و سازندگی و در حوزههای فرهنگی و اجتماعی حضور داشته و در برابر فتنه و جریانهای انحرافی ایستاده و کشور را در برابر مشکلات ایمن كنند.
وی با یادآوری سخن رهبری درباره بسیج گفت: مقام معظم رهبری فرمودند كه بسیج عرصه جهاد است نه قتال، لذا یک بسیجی جهادگر باید ضمن شناختن شرایط و زمان، فداکارانه، مخلصانه و شجاعانه در عرصههای مورد نیاز کشور که امروز شامل شکوفایی اقتصادی و علمی است حركت كند.
معاون راهبردی ستاد کل نیروهای مسلح بیان كرد: بسیجیان میتوانند برای گشودن گرههای بزرگ به کشور کمک کنند و این نشان میدهد که یک بسیجی تنها وظیفه نگهبانی ندارد بلکه باید به عنوان یک جلودار ضمن شناختن مشکلات و تنگناها در مسیر درست و مورد نیاز قدم بر دارد
نقش بالای روحیه جهادی در سیاست اقتصاد مقاومتی
سردار مهدینژاد گفت: در سیاست اقتصاد مقاومتی توسعه کارآفرینی و روحیه جهادی اهمیت بالایی دارد و بیتردید هیچ موفقیتی بدون پشتکار اتفاق نمیافتد؛ اگر کشوری امروز به پیشرفت رسیده تنها از طریق تحمل سختیها و پشتکار بوده كه توانسته به چنین موفقیتی دست پیدا كند.
وی نقش بسیج را در این موفیت بسیار مهم ارزیابی كرد و افزود: یک بسیجی علیرغم آرمانگرا بودن و رویکرد جهادی باید در ایجاد ارزش افزوده تبدیل علم به ثروت پشت سر گذاشتن موانع و پاسخگویی به مطالبات مقام معظم رهبری پیش قدم باشد.
معاون راهبردی ستاد كل نیروهای مسلح اظهار كرد: بسیجیان باید بدانند که تقویت فرهنگ جهادی در ایجاد ارزش افزوده به معنای منفعت طلبی نیست و باید تمامی ابعاد و شاخصههای این موضوع را مد نظر قرار بگیرد.
اقتصاد مقاومتی و سیاست های كلی علم و فناوری دو نیاز جدی كشور
مهدی نژاد افزود: راه و روش و فرهنگ بسیجی باید جهادی باشد و جوان بسیجی ما باید در عین خداشناسی راه حلهای پیشرفت و موفقیت را در تمامی عرصهها در دست داشته و آن را در هنگام لزوم استفاده نماید.
وی اقتصاد مقاومتی و سیاست های كلی علم و فناوری را از نیاز های مهم كشور خواند و گفت: این كه جوان با انگیزه ما نقشی در اقتصاد و پیشرفت کشور نداشته باشد برای کشور ما به عنوان امالقری جهان اسلام خوب نیست و امروز پیشرفت واقعی با تکیه بر روحیه بسیجی و جهادی، ایمان، علم و تلاش حاصل می شود.
سردار مهدی نژاد اظهار داشت: افرادی می گویند که با وجود تمامی مشکلات پیش روی کشور چطور می توان به سمت اقتصاد مقاومتی قدم برداشت كه باید در جواب این عده گفت، جلودار بودن و پیش رو بودن بسیج می تواند تمام موانع را از سر راه بردارد.
فعالیت ۳۲ پارك علم و فناوری در كشور
وی گفت: رهبری فرمودند ما تا سال ۱۴۰۴ باید مرجعیت علمی ویژه ای داشته باشیم كه برای رسیدن به آن گام های خوبی برداشته شده كه یکی از این گامها توجه به مبانی و مفاهیم دانش بنیان است که با تکیه بر آن خواهیم توانست اطلاعات، یادگیری و فناوری را در یك راستا و در كنار هم داشته باشیم.
معاون راهبردی ستاد کل نیروهای مسلح بیان داشت: حمایت از تاسیس و توسعه شبکه و پارکهای علم و فناوری نقش مهمی در توسعه کشور دارد ضمن اینكه در حال حاضر ۳۲ پارک علم و فناوری در کشور فعالیت دارند که ۳ هزار شرکت در این مراکز وجود دارد.
مهدینژاد ادامه داد: کشور ما در افق ۱۴۰۴ باید دارای ۶۰ هزار شبکه دانشبنیان باشد اما ما هنوز با این رقم بسیار فاصله داریم پس باید بیش از گذشته ضمن شناسایی نخبگان و حفظ و جذب سرمایههای انسانی، روحیه نشاط و شجاعت علمی و داشتن وجدان کاری را در فعالیت های خود مورد توجه قرار دهیم.
حضور بسیچ در حوزه اقتصاد مقاومتی تاثیرگذار است
وی گفت: با نگاه انقلابی و اعتقادی و تحولمحورانه خواهیم توانست ضمن کمک گرفتن از بسیجیان در عرصه اقتصاد مقاومتی و دانشبنیان نیز به پیشرفت و موفقیت دست یابیم.
مهدی نژاد در پایان اضافه كرد:انتظار داریم که بسیجیان در این دو حوزه اقتصاد مقاومتی و همچنین اقتصاد دانش بنیان بسیار جدیتر از گذشته حاضر باشند زیرا حضور آنان در همه عرصهها به ویژه حوزه اقتصاد و علم بسیار می تواند موثر باشد.